МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 904
  • 839
  •   1
Отговори
# 675
Момичета с какви показатели са били мъжете ви преди да се решат на операцията при Кацаров?

# 676
Здравейте, ако ще се прави спермограма по стриктни критерии на Крюгер и SDI тест, има ли нещо друго, което може да се добави и ще е полезно да се направи? В Надежда ще се правят изследванията.
Благодаря! Flowers Cherry Blossom

# 677
Това са основните, ако имате вече влошена спермограма може да пуснете и микоплазма,уреаплазма и хламидия,понякога оттам има някакъв проблем.
Здравейте, ако ще се прави спермограма по стриктни критерии на Крюгер и SDI тест, има ли нещо друго, което може да се добави и ще е полезно да се направи? В Надежда ще се правят изследванията.
Благодаря! Flowers Cherry Blossom

# 678
Siiis, да възможно е, и при нас спермограмата беше зле от бактерии.

# 679
    Здравейте,
    При мъжа ми астенотератозоотпермия беше заключението, а показатели: 1% морфология, концентрация 0,38млн. Първо пи добавки 3 месеца, от които нямаше резултат и Кацаров му каза да направят операцията. Направи я, но 7-8 месеца по късно резултатите не бяха по-добри а по-лоши. Общо взето при нас ефект нямаше и директно се насочихме към инвитро!

Момичета с какви показатели са били мъжете ви преди да се решат на операцията при Кацаров?

# 680
От споделения опит имам чувството, че масово след операция не настъпва подобрение. Но не знам дали това се дължи на факта, че от самото начало причина за лошата морфология/ подвижност е била друга, а не варикоцеле. А и не ми става ясно как може да се заключи категорично кой е причинителят или по default, като има варикоцеле, се счита, че това допринася за лошите резултати.
Кацаров е добър специалист, от много мои близки знам за него и то доста години. Но това, което на мен не ми допадна е, че много настояваше да вземем някакви добавки, които ги има само в една аптека /близо до кабинета му/, освен това явно работи с Владимиров, защото ни прати при него да повторим спермогарамата. Няма лошо, всеки работи с някого, но някак не го усетих ок.

# 681
Абсолютно съм съгласна с всичко казано. Кацаров е вносител на въпросните добавки и затова ги и продава. Съдържанието в тях е полезно, но не в тези дози. Ако всяка една съставка се вземе поотделно в по-високи дози, ефект със сигурност ще има. Обаче ще излезе още по-скъпо като цена. На ММ също бяха предписани, взехме ги и съответно бяха изпити и на контролна СГ нямаше никакво подобрение. Сега пие само Мака и Бабини зъби с 90% сапонини. Може би към средата на юли ще разберем дали е имало полза.
Притеснена съм и аз от 2% морфология и 0% бързоподвижни.

От споделения опит имам чувството, че масово след операция не настъпва подобрение. Но не знам дали това се дължи на факта, че от самото начало причина за лошата морфология/ подвижност е била друга, а не варикоцеле. А и не ми става ясно как може да се заключи категорично кой е причинителят или по default, като има варикоцеле, се счита, че това допринася за лошите резултати.
Кацаров е добър специалист, от много мои близки знам за него и то доста години. Но това, което на мен не ми допадна е, че много настояваше да вземем някакви добавки, които ги има само в една аптека /близо до кабинета му/, освен това явно работи с Владимиров, защото ни прати при него да повторим спермогарамата. Няма лошо, всеки работи с някого, но някак не го усетих ок.

# 682

На нас Кацаров също изписа тези добавки,но щом прочетох дозите на веществата реших ,че ще купя всичко поотделно.Сториха ми се крайно ниски.Морфологията остана 4 % ,но ДНК фр доста се понижи не знам дали е от добавките,но все нещо е помогнало за този резултат.Аз имам чувството ,че тази морфология си е наследство.Мм никога не е употребявал цигари и алкохол, храни се здравословно и спортува и ето на.Ние поразпитахме и се оказа,че неговите родители доста трудно са го направили(разбира се тогава всички са мислили ,че проблема е в майка му ,но при положение ,че той е копие на баща си отвсякъде си мисля ,че е взел и чудната му ... 😁)Все пак има надежда щом го има него ,че и брат има 😁За жалост аз нямам такова търпение 😔

# 683

Както беше споменато по-горе в коментарите, може би хората с подобрения в показателите след операцията вече не следят тази тема Simple Smile, надявам се да е така.

Иначе на ММ, докторът, който го оперира беше казал, че показателна е ДНК фрагментацията при висока такава, виновник е варикоцелето. Но при нас се появи и една нелекувана бактериална инфекция.

За Кацаров нищо хубаво не мога да кажа, но не искам да обременявам никой с личните си преживявания и мнение.

# 684
При ММ разликата между най-лошата и най-хубавата му СГ е точно един месец, без да приема никакви добавки.
Според него има малки периоди в годината, през които спермата му става по-бяла, кремообразна и гъста, докато през останалото време е по-жълтеникава, полупрозрачна и доста течна. Неговия андролог потвърди, че косвен показател, за добри резултати е именно по-гъстата и светла консистенция. Тогава при нас стана и зачеване, но за съжаление извънматочна бременност.

# 685

Както беше споменато по-горе в коментарите, може би хората с подобрения в показателите след операцията вече не следят тази тема Simple Smile, надявам се да е така.

Иначе на ММ, докторът, който го оперира беше казал, че показателна е ДНК фрагментацията при висока такава, виновник е варикоцелето. Но при нас се появи и една нелекувана бактериална инфекция.

За Кацаров нищо хубаво не мога да кажа, но не искам да обременявам никой с личните си преживявания и мнение.

Ние сме с гранична днк фрагментация - 30 %, но без варикоцеле.

Други евентуални причини за нея са:

- Прекомерен оксидативен стрес причинен от: нарушения на метаболизма и катаболитните процеси в организма
- Висока кръвна захар
- ИР
- Недоспиване
- Затлъстяване

и т.н.

Нашата причина е хроничен простатит плюс диабет тип 2. Обикновено като се премахне първопричината и днк фрагментацията се пооправя, но за съжаление никога не е толкова лесно и обикновено причините са повече от една от горните.

# 686
Здравейте! Толкова ли е зле спермограмата на ММ, колкото ми се струва на мен? Цял ден едва сдържам сълзите си при мисълта, че може би няма да можем да имаме дете.

Не губете надежда, винаги има шанс. Мъжа ми беше с много лоши спермограми миналата година по това време и се бяхме отчаяли. Само Кацаров ни даде малка надежда и му изписа витамини и бърканица с мед. Октомври забременях естествено, а сега вече се радваме на малко бебче у дома. Винаги има шанс и не трябва да се отказвате. В болница Надежда не ни даваха никакви шансове за естествено зачеване с тези спермограми на мъжа ми. Важно е да сте спокойни и двамата и да не се отказвате.

# 687
  • София
Много полезен пост имаше с препоръки за храненето, който не мога да намеря, може и в миналата тема да е било. Дали някой може д ами помогне, ние сме при Станулов и не ни е дал никакви добавки или препоръки за мъжа ми, а сме И с мъжки фактор. Следващата седмица започваме инвитро и ми се иска да спазва режим поне до опита.

Помня само, че пишеше да се намали месото и конкретни инструкции за храни. Алкохол и цигари не пушим, така че за храната ме интересува.

# 688
Много полезен пост имаше с препоръки за храненето, който не мога да намеря, може и в миналата тема да е било. Дали някой може д ами помогне, ние сме при Станулов и не ни е дал никакви добавки или препоръки за мъжа ми, а сме И с мъжки фактор. Следващата седмица започваме инвитро и ми се иска да спазва режим поне до опита.

Помня само, че пишеше да се намали месото и конкретни инструкции за храни. Алкохол и цигари не пушим, така че за храната ме интересува.

На нас за храненето ни казаха, да се избягват храни с консерванти. Не мисля, че има нещо по-специално. Плодове, салати, без пържено, тестени изделия и пакетирани (чипсове, снаксове, вафли и т.н.), общо взето здравословна и чиста храна. Желая ви успех! 🙂

# 689
Niya, ето темичката за храненето:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1390662.75
Писано е и за храненето при мъжете.

И аз съм при Станулов, с мъжки фактор сме. Минах през пункция, успяхме да стигнем до 8 оплодени яйцеклетки с ИКСИ. Стискам ви палци!

Общи условия

Активация на акаунт