МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 777
  • 839
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Това е резултата от последната спермиграма. Вече имаме док от фонда и утре съм на преглед.
Какви са реалните ни шансове с такава спермограма? Досега си мислех, че най-лошото, което може да ми се случи е инвитро. Сега вече нз и това дали ще даде резултати.
И още един въпрос - в коя клиника сте най-доволни за инвитро с мъжки фактор?

# 151
Мисля, че имате не малък шанс при инвитро.

# 152
Здравейте,при тези резултати и след това направена операция при Кацаров ще изчакаме 2,3 месеца и ще пуснем нова СГ.Учудва ме ,че всички пият добавки,а на ММ нищо не му изписа.Много ми се искаше да е по естествен начин и дали има специалист,който наистина да ни насочи след новата СГ има ли шанс или да започваме ин витро?

# 153
Направете нова като минат няколко месеца от операцията, на този етап старата е по-скоро за инвитро...
Здравейте,при тези резултати и след това направена операция при Кацаров ще изчакаме 2,3 месеца и ще пуснем нова СГ.Учудва ме ,че всички пият добавки,а на ММ нищо не му изписа.Много ми се искаше да е по естествен начин и дали има специалист,който наистина да ни насочи след новата СГ има ли шанс или да започваме ин витро?

# 154
Здравейте,
Това е резултата от последната спермиграма. Вече имаме док от фонда и утре съм на преглед.
Какви са реалните ни шансове с такава спермограма? Досега си мислех, че най-лошото, което може да ми се случи е инвитро. Сега вече нз и това дали ще даде резултати.

В спермограмата пише, че вашия партньор има детрит и трябва да се изследва микробиология. Препоръчвам ви да я пуснете с антибиограма, за да се разбере с какви лекарства се лекува. Когато излезе чиста микробиологията, чакате три месеца и направете нова спермограма. Има голям шанс, след лечение, показателите да се подобрят и нещата да станат естествено. Междувременно партньора ви може да приема добавки.

п.п. 1 Всяка инвитро клиника, иска чиста микробиология преди да оплоди яйцеклетките.
п.п. 2 Ако партньора ви има нежелани микроорганизми и вие е добре да се изследвате.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 00:29 от Анонимен

# 155
Здравейте,моля за разчитане на тази СГ и какво да правим оттук нататък :

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 08:54 от малката лисичка

# 156
Здравейте,

В спермограмата пише, че вашия партньор има детрит и трябва да се изследва микробиология. Препоръчвам ви да я пуснете с антибиограма, за да се разбере с какви лекарства се лекува. Когато излезе чиста микробиологията, чакате три месеца и направете нова спермограма. Има голям шанс, след лечение, показателите да се подобрят и нещата да станат естествено. Междувременно партньора ви може да приема добавки.

п.п. 1 Всяка инвитро клиника, иска чиста микробиология преди да оплоди яйцеклетките.
п.п. 2 Ако партньора ви има нежелани микроорганизми и вие е добре да се изследвате.

Честно казано не бях обърнала внимание на това. Според инф в интернет това са мъртви клетки. Не знаех, че играят важна роля в случая. Благодаря ви за съвета, ако имате още предложения за това ще се радвам да ги чуя!

# 157
Здравейте,моля за разчитане на тази СГ и какво да правим оттук нататък :

Според мен, резултатите не са много лоши. Малко под граничните стойности, но пък има голяма концентрация - 112 милиона в обема, което доста компенсира изоставането в другите стойности. Също така, обема е сравнително малък 2.1 мл, вероятно е бързал да свърши, а в "домашни условия" обикновенно количеството е по-голямо, което допринася за повече плувци.

Има леко превишение на стойностите на кръгли клетки - 7,39млн при норма 5млн, ето тук има някаква информация за това - https://shterevhospital.com/invitro/specializirani-izsledvaniya/ … emennata-technost, може да проверите и на други места, това е първото което ми попадна.

Моля съвет е да пуснете и микробиология, най-добре в Геника - андрофлор (около 170лв), но имайте предвид, че малко лекари разчитат резултатите му и се наемат да лекуват (в Геника ще ви кажат за вашия град, кои лекари пращат пациенти за андрофлор).

Също така, ако спре цигарите, вероятността да се подобри морфологията е голяма.

Не зная на каква възраст сте, но ако сте над 30 и до една година нямате успех е препоръчително да се насочите към инвитро.

Успех!

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 10:44 от Анонимен

# 158
Здравейте, за преглед при др Кацаров чака ли се  доста време и колко време предварително е хубаво да запазя час? Дали ще е добре да занесем направо спермограма и тест днк фрагментация, мисля да ги направим или в Афродита или в Токуда?

# 159
Ние успяхме да запишем час за след 4 дни и занесохме готова спермограма.

# 160
    Здравейте,дами! През август пуснахме на ММ обикновена спермограма с крайно заключение олигозооспермия. Реших да започна да му  давам  л-карнитин ,спимен и мака.Миналата седмица пуснахме нова спермограма този път възможно най-разширена,но ми е трудно да се ориентирам на 100% в резултата.Бихте ли ми казали тази морфология добра ли е и какво означава завишаването при ДНК фрагментацията?Благодаря! .

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 21:56 от Iva Kirova 649488

# 161
    Означава завишен брой "незрели"сперматозоиди и има риск от ранни спонтанни аборти.
      Здравейте,дами! През август пуснахме на ММ обикновена спермограма с крайно заключение олигозооспермия. Реших да започна да му  давам  л-карнитин ,спимен и мака.Миналата седмица пуснахме нова спермограма този път възможно най-разширена,но ми е трудно да се ориентирам на 100% в резултата.Бихте ли ми казали тази морфология добра ли е и какво означава завишаването при ДНК фрагментацията?Благодаря! .

# 162
      Здравейте,момичета!Може ли някой да сподели мнения за операция при варикоцеле при Кацаров?След 4 години ходене по мъките  и никакво обяснение защо мъжа ми е с толкова влошена спермограма,отидохме на преглед при Кацаров и той каза че мъжа ми има варикоцеле и то е проблема и ако го оперираме ще си повишим значително шансовете,но можем ли да се доверим при наличие че досега никой не го е виждал при прегледи(не че много го гледаха де)изобщо какви са рисковете?Има ли някой с неуспешна операция и влошаване след това?Пълна упойка ли е по добре?

# 163
      • На изток от Ада
      Мм пуснал днес Днк анализ, разширена СГ и микробиология. Чамаме резултати след около 2 седмици

# 164
      Zlatushi, операцията е твърде кратка за пълна упойка, че даже и за венозна. Моят мъж беше очарован от екипа в Доверие, където оперира Кацаров, обгрижвали са го добре. Възстановяването после може да е малко болезнено. Не съм чувала за случаи на влошаване на СГ, но все пак е операция и има някакви малки рискове. Със сигурност има случаи, в които СГ не се подобрява, а остава същата. Дори и да не се подобри, след време варикоцелето може да причинява болка и придърпване при продължително стоене на мъжа прав.
      При нас 9 месеца след операцията диагнозата стана нормоспермия.

Общи условия

Активация на акаунт