МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 873
  • 839
  •   1
Отговори
# 240
Скрит текст:
Здравейте, момичета. Включвам се в темичката с лъч светлина за тези от нас с тежки мъжки фактор. Обещах си, ако един ден успеем да отбележим прогрес по показателите, да напиша подробно какво сме правили, та ако дори и частичка от това е в помощ на някой, то би било чудесно.

И така. Ще бъде дълго. Хроничен простатит от 13 години. Пазили сме се до април 2021, тъй като мъжът ми имаше натрапчиви мисли, че ще ми предаде я някои коки, я ешерихия ( който се е сблъсквал с този бич простатит с калцификати знае за какво говоря). Април 2021 пуснахме първата ни спермограма - беше плачевна 3 млн концентрация на млн/мл, обща бройка 7.3 млн, морфология към 1 %,  20% прогресивно подвижни, множество левкоцити. Тогава ни казаха, че и ин витрото може да не проработи.

И тогава мъжът ми спря цигарите от раз, спря всякакъв вид алкохол, започнахме едни немски добавки Amitamin M. Пил ги е много безразборно. Дори не ги допи. Твърдеше, че му се качва кръвното от тях и един ден след голям скандал решихме да ги спре. Октомври пуснахме нова спермограма, тук концентрацията вече беше 9 млн, а общата бройка 90 млн, морфологията стана 2.5%. Обаче греда - днк фрагментация 30%. Тъй като отказваше да пие почти всичко, защото я кръвно, я черен дроб го боля, успях да го накарам да почне да пие всеки ден САМО следните неща: по 200 mg коензим q10 под формата на убиквинол (турски внос, така и не разбрах колко ли качествен е), Omega 3 2000 mg по две капсули на ден, пекмез от рожков ( турски внос, това мисля че ще да е помогнало действително на морфологията) и една турска добавка, която се казва Damla Sakız Macunu и се води за общо пречистване на организма и засилване, но маджуните от този тип са и афродизиак според турците. За Днк фрагментацията обърнах интернета, за да намеря някакво решение. Станах член на много американски групи във Фейсбук, в които има успешни случаи на ин витро с начална висока днк фрагментация. Всички те водеха до едно: редовно обновяване и много кратък интервал на обновяване до деня на даване на материал. Но всички знаете, че трябва 3-5 дни..Е, оказа се, че когато си с такава днк фр дори и 2 са много! Обновявахме 7 поредни дни и абсолютно на мой риск обновихме последно в нощта на тригера, тоест 1.6 дни.

Някой ми беше казал, че да правя икси с такава днк фрагментация и да имам читав ембрион, е като да спечеля от лотарията. Е, явно сме имали дяволски късмет, защото...

Морфология 4 %
Прогресивно подвижни 12 млн
Концентрация 28 млн

Изтеглени 5 яйца ( малко, но от сърце)
Оплодени 4: 2 икси + 2 стандартно ин витро  ( поради достатъчната бройка, ембриологът е решил, че има всички шансове за добър естествен подбор)
Резултати: 1 перфектен ( който днес си прибрах в мен), 1 много добър, който замразихме, 1 който утре ще замразят и 1 загинал.

Сега чакам. Но пиша това, за да ви дам надежда, че мъжкият фактор има цака Simple Smile

Juyii,
как се развиват нещата при вас? откакто го прочетох мн се вълнувах за вас Simple Smile))

Здравейте, за съжаление имах биохимична бременност. Оказа се, че имам викоки нк клетки, две мутации и високи тромбоцитно левкоцитни агрегати, които с нищо не бяха адресирани нито лекувани. И така бременността приключи от чхг 51.8 до 0.

много съжалявам да го чуя, вълнувах се за вас.
Аз също не го разбирам това да не си пусна някакви изследвания за да ми се спестя 200-300-400лв ?!? Абсурдно е! На фона на няколко години опити, ИКСИ и нз си какво си да искаш да ми спестиш пари за такова изследване, а да искаш да ми спестиш разочарованието?! Не че нещо, но поне да питат, ако имаш възможност да си го пуснеш. Аз също ще си ги пускам сега на своя глава.
В тази връзка освен в геника къде другаде може да се пусне имунологичен пакет?

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 08:57 от AnMary

# 241
Здрасти Лина, и аз като вас нямам отговори на тези въпроси и ми е тъжно и празно и не се чувствам добре да правя неща през главата на доктора, защото все още му вярвам и го харесвам, сега ще правим и ЗЕТ...

Пуснах си ги при доктор Русев в МЦ Сигридов, след това бях и на второ мнение при друг имунолог, от там ме насочиха и реших да ги пусна и втори път в Клиниката по имунология към Александровска. Разбирате колко много ми е набрало.

# 242
Здравейте, някой по- опитен може ли да ми каже какви са резултатите от спермограмата?

# 243
  • Стара Загора
Трябва ви уролог андролог и репродуктивен специалист, за да установят с още изследвания защо не са подвижни. Вероятно има и някаква инфекция.

# 244
Здравейте, според спермограмата има наличие на левкоцити, което говори за някаква иинфекция, която е доста вероятно и вие да я имате. Анализ на резултатите с наличие на инфекция, ще е погрешен и подвеждащ.

Препоръчвам ви да си пуснете и двамата микробиология, най-пълното psr изследване е в геника - андрофлор за мъжът ви (170лв), както и за вас фемофлор(130лв). Обикновена микробиология също става, но тя е доста остаряло и непълно изследване.

След като изчистите микробиологията, изчакайте три месеца и пуснете втора спермограма в репродуктивна клиника. Препоръчвам ви преди да изчистите микробиологията да се въздържате от сексуални контакти и опити за зачеване.

Здравейте, някой по- опитен може ли да ми каже какви са резултатите от спермограмата?

# 245
Момичета, може ли коментар и за тази спермограма? Предварително благодаря!

# 246
Консултация с уролог андролог, за да Ви каже какви изследвания още да пуснете, за да се търсят причини за слабата подвижност и лошата морфология. Междувременно може да спре/намали цигари и алкохол, сладкото също (ако ги употребява тези неща). Има доста добавки, които подобряват и морфология и подвижност, но нека все пак лекар да прецени.

# 247
Скрит текст:
Консултация с уролог андролог, за да Ви каже какви изследвания още да пуснете, за да се търсят причини за слабата подвижност и лошата морфология. Междувременно може да спре/намали цигари и алкохол, сладкото също (ако ги употребява тези неща). Има доста добавки, които подобряват и морфология и подвижност, но нека все пак лекар да прецени.

Много благодаря!

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 08:58 от AnMary

# 248
Здравейте, момичета.Вчера пуснахме в геника пакет АНДРОФЛОР.Има ли някой ,който е правил такъв тест и може да сподели мнение за нашия резултат.Иначе съм решила да запазя час при д-р Кацаров

# 249
Здравейте, Кацаров не работи с андрофлор, нас почти ни изхвърли.....

Отидохме на място в Геника и там извикаха жената която прави изследванията и тя доста любезно ни обясни резултатите от изследването. Също така ни насочи и към лекари които работят с анрофлор.

Ние бяхме при доктор Николай Милушев от Ситиклиник и сме с много добри впечатления.

Здравейте, момичета.Вчера пуснахме в геника пакет АНДРОФЛОР.Има ли някой ,който е правил такъв тест и може да сподели мнение за нашия резултат.Иначе съм решила да запазя час при д-р Кацаров

# 250
Момичета помагайте! ММ трябва понеделник да даде материал с цел замръзяване. За лош късмет вчера беше с температура 38 градуса, не се чувстваше добре, но пък нямаше кашлица. Направихме тест, не е Ковид. Днес незнам как ще се чувства. Но вчера вече, след като започна температурата да се покачва над 38 градуса му дадох два парацетамола. Ако днес вече е добре, може ли все пак понеделник да даде материал или по добре да го отложим? Вие как мислите? От 1година съм му казала без бельо вкъщи, само хладки душове и да не стои на топли места. Сега тази температура да не ги е изпържила плувците? Извинявам се за лаишкия въпрос, но съм притеснена.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 10:45 от Denica3453

# 251
  • София
Може да е Ковид Омикрона има такива симптоми за 2-3 дни и отшумява, но на този етап теста няма как да покаже. Той би показал на 4-5 ден от симптомите, но пък когато съпруга ти даде материал кажете задължително, че не е бил добре защото в материала се образува белтък, а когато им кажете те го изчистват и все едно, че не е бил болен.
Желая ви успех Hands Pray Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 252
  • На изток от Ада
Вкъщи без бельо ?! Той носи от две седмици ангунгг вместо дънки.

# 253
Може да е Ковид Омикрона има такива симптоми за 2-3 дни и отшумява, но на този етап теста няма как да покаже. Той би показал на 4-5 ден от симптомите, но пък когато съпруга ти даде материал кажете задължително, че не е бил добре защото в материала се образува белтък, а когато им кажете те го изчистват и все едно, че не е бил болен.
Желая ви успех Hands Pray Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Много благодаря! Със сигурност ще кажа, че не се е чувствал добре. Днес вече няма толкова температура, дори направихме разходка в гората. Незнаех, че когато е болен се образува белтък в материала.Много ми помогнахте. И на вас ви желая успех Flowers Four Leaf Clover
Вкъщи без бельо ?! Той носи от две седмици ангунгг вместо дънки.
Ами нали казват мъжете да носят по широко бельо. Ние решихме тотално да го изключим вкъщи Grinning. Иначе и той си е по анцуг вкъщи, на работа е с работен панталон, а навън на 90%е пак с анцуг. Незнам доколко правим нещата правилно. Ще се разбере дали е имало промяна, когато се обадят от клиниката, да кажат колко е бил качествен материала.

# 254
Повечето андролози при които мъжът ми ходи, казваха че няма никкво значение температурата и че ако оказва влияние, мъжете от топлите страни няма да имат деца, а реално при тези народи няма никакви проблеми.

Момичета помагайте! ММ трябва понеделник да даде материал с цел замръзяване. За лош късмет вчера беше с температура 38 градуса, не се чувстваше добре, но пък нямаше кашлица. Направихме тест, не е Ковид. Днес незнам как ще се чувства. Но вчера вече, след като започна температурата да се покачва над 38 градуса му дадох два парацетамола. Ако днес вече е добре, може ли все пак понеделник да даде материал или по добре да го отложим? Вие как мислите? От 1година съм му казала без бельо вкъщи, само хладки душове и да не стои на топли места. Сега тази температура да не ги е изпържила плувците? Извинявам се за лаишкия въпрос, но съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт