МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 010
  • 839
  •   1
Отговори
# 495
Ей тука е разковничето. Някой в другите теми обясняваше, че така докарват по-добри сперматозоиди и са успяли с инвитрото.

# 496
Други пък ги съветват точно това , за да има по-ниска концентрация явно.
Аз всъщност се радвам , че показателите значително са се подобрили , но ми стана интересно от къде идва тази огромна разлика в двете сг.
Ей тука е разковничето. Някой в другите теми обясняваше, че така докарват по-добри сперматозоиди и са успяли с инвитрото.

# 497
От клиниката И ние сме с подобни показатели 2 % морфология в няколко книники близките 2 години. Предпоследната в друга клиника 6% и нормозооспермия.
Бях в шок, хем щастлива хем леко смутена.
Последната, която направихме вече за фонда, нямахме и 20 часа въздържание и 2 дни след преболедуване от ковид си излезе 1% и намалена концентрация. Използваме нея и една от старите. Предполагам и ковид е повлиял, но ни бяха посъветвали за малкото въздържание.

# 498
Здравейте! Някой посещавал ли е уролог доцент Васил Василев в София! Също така, запознати ли сте как да разпознаят варикоцеле на десния тестес! Благодаря!

# 499
Здравейте! Някой посещавал ли е уролог доцент Васил Василев в София! Също така, запознати ли сте как да разпознаят варикоцеле на десния тестес! Благодаря!

Здравейте,
в Урологичен Център "Д-р Василев" има доста голям екип от уролози и доста се чака за час. Не съм сигурна дали Василев изобщо се занимава с прегледи (може и да греша), но на нас все други лекари се случваха да ни прегледат. Като цяло имам добри отзиви.
Относно вариокоцелето, ще ви прегледат на ехограф и ще кажат има или няма.

# 500

Здравейте,
в Урологичен Център "Д-р Василев" има доста голям екип от уролози и доста се чака за час. Не съм сигурна дали Василев изобщо се занимава с прегледи (може и да греша), но на нас все други лекари се случваха да ни прегледат. Като цяло имам добри отзиви.
Относно вариокоцелето, ще ви прегледат на ехограф и ще кажат има или няма.
От март месец си записах час за 19 май при Доцент Василев, прегледа е скоро , но все пак имам няколко прегледа от други уролози с диагноза простатит! Не знам дали е това имам няколко изследвания , като андрофлора , простатен секрет, спермограма.Много благодаря за бързия отговор

# 501
Здравейте! Колко време е максималната разлика като време за две спермограми за кандидатстване към фонда?

# 502
Минималното е месец,а максималното мисля, че е 6.
Също така първата не трябва да е по-стара от година,когато се подават документите Simple Smile )))
Здравейте! Колко време е максималната разлика като време за две спермограми за кандидатстване към фонда?

# 503
Значи ако октомври е пусната първата, а втората април ще се зачете от фонда?

# 504
Мисля, че да , но най-добре да питате и в клиниката,която подготвя документите или в ЦАР.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1372073.720#msg44689955 Питайте и тук Simple Smile ))
Значи ако октомври е пусната първата, а втората април ще се зачете от фонда?

# 505
Скъпи дами искам да почитам пия фемара и дуфастон но не съм правила цветна снимка . Само фоликумтрия правя от февруари месец , с лоша морфология сме 0.5 .. , казват че така си изчерпвам яйчниковия резерв като ги пия без да знам дали са ми запушени тръбите. Вярно ли е . В СЕЛЕНА ходим при Матев . Според него имам по 2 3 фоликула всеки месец , с Пкя съм но лека форма . Според вас колко още да изчакам или пусна за инвитро докумвнти . Имаме много като брой сперматозоиди 74.91 от 15 мл , лекаря казва още 2 3 месеца и ще сменим лечението на 28 съм и той също . Също как да разбера дали сме с мъжки фактор .

# 506
Качете една спермограма на съпруга ви, с тези данни които сте написала не се разбира какво е положението. Обема който сте посочила -15 мл. семенна течност, дори и някой бик ще ви завиди.

Темата е за мъжки фактор и повечето от нас, които я следят, могат да ви помогнат основно с него.

Скъпи дами искам да почитам пия фемара и дуфастон но не съм правила цветна снимка . Само фоликумтрия правя от февруари месец , с лоша морфология сме 0.5 .. , казват че така си изчерпвам яйчниковия резерв като ги пия без да знам дали са ми запушени тръбите. Вярно ли е . В СЕЛЕНА ходим при Матев . Според него имам по 2 3 фоликула всеки месец , с Пкя съм но лека форма . Според вас колко още да изчакам или пусна за инвитро докумвнти . Имаме много като брой сперматозоиди 74.91 от 15 мл , лекаря казва още 2 3 месеца и ще сменим лечението на 28 съм и той също . Също как да разбера дали сме с мъжки фактор .

# 507
По-скоро е посочила референтния минимум 15 милиона
Качете една спермограма на съпруга ви, с тези данни които сте написала не се разбира какво е положението. Обема който сте посочила -15 мл. семенна течност, дори и някой бик ще ви завиди.

Темата е за мъжки фактор и повечето от нас, които я следят, могат да ви помогнат основно с него.

# 508
Това му е спермограмата          

# 509
Морфология 0,5% и чакате естествено забременяване? За мен това е загуба на време и пари. Бих се насочила дирекно към инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт