МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 902
  • 839
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте искам да заменя Полукс форте с фертилеид какво мислите

# 691
И аз бях при д-р Станулов и вече се радвам на рожбата си. Наистина страхотен професионалист и преди всичко човек, както и това, че имаш връзка по всяко време с него. Това определено носи спокойствие за пациента, което е много важно мори тези процедури.

# 692
Здравейте , имам едно не много ясно питане , може би. Мъжа ми се оказа с пълна липса на сперматозоиди. За преглед отиде при Бъчваров в Щерев , пусна му един куп изследвания , които и направихме. (Междувременно направихме само спермограма в Надежда и резултатът беше същият като в Щерев) . Бъчваров е категоричен, че мъжа ми няма как да има деца , но без да му поставя конкретна диагноза. FSH-то му е високо , тестостерона пък нисък ( но нямаме никакви проблеми в сексуален аспект , което пък ми е странно за нисък тестостерон ) , генетичните са си в норма . Доктора твърди , че няма смисъл от ходене при ендокринолог, просто нямало какво да се направи и хайде по живо , по здраво . В главата ми е някаква тотална каша в момента , моля за помощ и съвет как да постъпим и има ли и други такива случай или сме в онзи процент , за които няма никакъв шанс ... ?

# 693
През какъв интервал са правени спермограмите? Ако имат 3 месеца разлика са обективни.

# 694
Бриана, а какво каза за инвитро /ТЕСЕ ако не се лъжа се казваше техниката за извличане на сперматозоиди от тестисите/? Или отхвърли всякаква възможност за забременяване? Отидете за още едно мнение, примерно Кацаров.

# 695
Приве! Писала съм много по темата, не съм сигурна дали точно в тази група. И нашата първа среща,по пътя към мечтаното дете,беше с др Бъчваров. И при нас, както и при вас заключението от една спермограма беше - търсете си донор, няма да стане с ин витро. Без кой знае какви изследвания и без конкретна диагноза. БЕЗ спасителен план. Както се казва рече и отсече. Да,но аз не можах да се примиря със заключението му и изчакахме няколко месеца пуснахме нова СГ и нещата бяха много по-добре. Имаме два неуспешни опита в Щерев, след това се насочихме към Турция. Там дори имахме ембриони, защото в Щерев нямахме. Имахме и трансфер и то успешен. За съжаление бремеността приключи със спонтанен аборт,но се готвим за нов опит. Моля ви, не приемайте всичко за чиста монета,което ви казва този доктор. Търсете второ,трето, пето мнение. Успех 🍀
Здравейте , имам едно не много ясно питане , може би. Мъжа ми се оказа с пълна липса на сперматозоиди. За преглед отиде при Бъчваров в Щерев , пусна му един куп изследвания , които и направихме. (Междувременно направихме само спермограма в Надежда и резултатът беше същият като в Щерев) . Бъчваров е категоричен, че мъжа ми няма как да има деца , но без да му поставя конкретна диагноза. FSH-то му е високо , тестостерона пък нисък ( но нямаме никакви проблеми в сексуален аспект , което пък ми е странно за нисък тестостерон ) , генетичните са си в норма . Доктора твърди , че няма смисъл от ходене при ендокринолог, просто нямало какво да се направи и хайде по живо , по здраво . В главата ми е някаква тотална каша в момента , моля за помощ и съвет как да постъпим и има ли и други такива случай или сме в онзи процент , за които няма никакъв шанс ... ?

# 696
Ddd29 звучи ми много добре това което казвате и ви стискам силно палци  ! Ние също започваме да обмисляме ходене до Турция , защото тук нещата не са добре , отчайват хората и ги карат да полудяват буквално и да хвърлят една торба пари по изследвания ...
Celest  , буквално е предложил да си търсим само донор и то защото мъжа ми го е разпънал с въпроси ..

И двамата нямаме намерение да се отказваме, за съжаление вече не сме първа младост .. ще поровя по темата за турските болници , моля ddd29 ,ако имате възможност да разкажете за своят опит ,може и на Лс . Благодаря Simple Smile

# 697
Здравейте, и аз идвам при вас, след 2 аборта (1 биохимична бременност и 1 кухо яйце), МП си направи спермограма, която излезе не много добра, и която и моята АГ, и уролога д-р Николай Милушев заключиха , че най-вероятно е причина за абортите. На мен никакви изследвания не ми препоръча АГ след като видя спермограмата, както и след като не излезе нищо от изследването на абортивен материал.

Накратко, спермограмата от Геника показва диагноза астенотетразооспермия, 5% нормална морфология и 95% атипична, 9% бързо подвижни и 10 % бавно подвижни, виталитет 64%. МП направи и тест за ДНК фрагментация, която излезе 77% с нормално ДНК и, съответно, 23% с фрагментирано.

При прегледа д-р Милушев е установил варикоцеле и, естествено, е препоръчал операция, предписал е и андроситол и трибестан за 6 месеца. Чудя се дали МП да не отиде на второ мнение при д-р Кацаров (за когото доста четох да се споменава тук, а и моята АГ също препоръча), както и дали да не се оперира при него направо, защото останах с впечатлението, че е експерт по варикоцеле операции.

# 698
Писала съм и друг път, но отново ще повторя - за мен Бъчваров е всичко друго, но не и лекар, който си разбира от работата.
Нашият пръв преглед беше при него, беше подобен на вашия, при мъжа ми има сперматозоиди, но са малко, неясно все още защо. Бъчваров изписа един куп безсмислени и скъпи добавки. Направихме консултация и в "Надежда" и с Кацаров и се прехвърлихме "Надежда". Единственият ни опит и то успешен беше именно там, андролозите също дават много правилни и добри съвети.
За мен е повече от задължително да направите и втора консултация в България, дори и после да отидете в Турция.
Успех Ви желая!

# 699
Мъжа ми също ходи при д-р Милушев. Той му казал имаш варикоцеле. Но не му е дал снимки от ехографа. Нито му е показал къде  е.
Другите андролози не са казвали да има варикоцеле.
Та едно на ум. Вземете второ мнение.

# 700
Здравейте, и аз идвам при вас, след 2 аборта (1 биохимична бременност и 1 кухо яйце), МП си направи спермограма, която излезе не много добра, и която и моята АГ, и уролога д-р Николай Милушев заключиха , че най-вероятно е причина за абортите. На мен никакви изследвания не ми препоръча АГ след като видя спермограмата, както и след като не излезе нищо от изследването на абортивен материал.

Накратко, спермограмата от Геника показва диагноза астенотетразооспермия, 5% нормална морфология и 95% атипична, 9% бързо подвижни и 10 % бавно подвижни, виталитет 64%. МП направи и тест за ДНК фрагментация, която излезе 77% с нормално ДНК и, съответно, 23% с фрагментирано.

При прегледа д-р Милушев е установил варикоцеле и, естествено, е препоръчал операция, предписал е и андроситол и трибестан за 6 месеца. Чудя се дали МП да не отиде на второ мнение при д-р Кацаров (за когото доста четох да се споменава тук, а и моята АГ също препоръча), както и дали да не се оперира при него направо, защото останах с впечатлението, че е експерт по варикоцеле операции.
ДНК фрагментацията е висока, имайте го предвид при избор на техниките за подбор при следващите опити.
Успех ви пожелавам. 💐🍀

# 701

Бих Ви препоръчала направо да отидете при Кацаров, да направи Вашият партньор консултация, ако е за операция ще му каже направо. Наистина е експерт по варикоцеле. Прави операция и още същия ден те пуска у дома. Отидете с всички изследвания и спермограми, които имате.

# 702
Днес ММ беше на контрола, резултатът е доста трагичен, има и завишени левкоцити...
На някоя от вас мъжът й да е приемал добавките, които правят в болница "Надежда"? И имаха ли ефект?

# 703
Щом са завишени левкоцитите, има възпаление, изследвайте за бактерии.

# 704

Здравейте, щом не сте сигурни, най-нормалното нещо е да потърсите второ мнение.

Ние сме вървяли същия път, само, че на обратно от Кацаров към Милушев.

Общи условия

Активация на акаунт