МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 884
  • 839
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, благодаря ви мненията. Днес записахме час за д-р Кацаров за другата седмица.

# 706
  • Ловеч
Здравейте, моля за координати на д-р Кацаров.
След изчетеното и след 4 неуспешен трансфер.
С висока днк фрагментация сме и моля за съвет за добър андролог, т. к. сме от провинцията.

# 707
Здравейте, моля за координати на д-р Кацаров.
След изчетеното и след 4 неуспешен трансфер.
С висока днк фрагментация сме и моля за съвет за добър андролог, т. к. сме от провинцията.

Здравейте, ние намерихме контакти на д-р Кацаров от уебсайта му, като звъняхме на мобилния телефон, за да си запишем час (тепърва предстои, така че все още нямаме мнение за лекаря).

Скрит текст:
София, Ул: “Шандор Петьофи” №39
Тел: (2) 852 58 52 и (0888) 222 369
E-mail: milen_k@hotmail.com

# 708
Здравейте, ако може да ми дадете мнение за спермограмата на мъжът ми.
Имаше карцином на 1тестис, отстранен е, мина и химия. Вече минаха почти 3години от последната му химия. Това е резултатът.

# 709
Според мен има какво да се желае още, но като цяло показателите са  добри.

Здравейте, ако може да ми дадете мнение за спермограмата на мъжът ми.
Имаше карцином на 1тестис, отстранен е, мина и химия. Вече минаха почти 3години от последната му химия. Това е резултатът.

# 710
Мина ни часа при д-р Кацаров, потвърдил е варикоцелето, но е обяснил, че операцията е последна възможност и за момента е изписал някакви хапчета да пие МП за 3 месеца (да сме поръчали по интернет, не знам още какви, тъй като рецептата не е при мен), като е наблегнал на това, че след първия месец от пиенето на таблетките има най-висока ефективност. Имаме още 2 месеца, в които трябва да се пазим заради мисед аборта, и при пиене на таблетките от МП, е препоръчал да пробваме пак, щом все пак се стига до оплождане април и май месец (макар и завършили със спонтанни аборти), без необходимост да се прави нова спермограма за момента. Д-р Кацаров е обяснил, че чак ако тогава не стават нещата, ще ни прати в репродуктивна клиника за допълнителни изследвания.  В сравнение, д-р Милушев препоръча операция на варикоцелето веднага, но и изписа трибестан и андрозитол.

Не знам на кого да се доверим, но при всички положения не пречи МП да си пие хапчетата.

# 711
Здравейте, дами. За пръв път се включвам в темата за мъжкия фактор с молба за съвет, ако сте били в сходна ситуация.
Когато започнахме опитите за бебе мъжът ми направи разширена спермограма и SDI тест в Геника. Резултатите бяха отлични, морфологията беше 16%, андрологът сподели, че рядко в днешно време вижда толкова добри резултати.
Бебето не се получаваше и след година повторихме сперомграмата - всички показатели бяха добри, но морфологията беше 1%. Бяхме втрещени от разликата като от инвитро клиниката ни обясниха, че не вярват на първию резултат.
От тогава след промяна в начина на живот и купища изпит Ортомол, морфологията се покачи на 2%.
Направихме ИКСИ - нито един ембрион. Между 2-ри и 3-ти ден всички са загинали, като според ембриолозите от 22 яйцеклетки, от които се оплодиха 9, всички ембриони са имали фрагментации и грешно делене.
Лошото качество на яйцеклетките е нещо, с което тепърва ще видим как ще се борим, но имате ли опит с подобряване на морфологията? Планирам да запишем час при д-р. Кацаров, но за съжаление ще може да поема пациенти чак в средата на август.
Успех на всички Simple Smile

# 712
Здравейте, дами. За пръв път се включвам в темата за мъжкия фактор с молба за съвет, ако сте били в сходна ситуация.
Когато започнахме опитите за бебе мъжът ми направи разширена спермограма и SDI тест в Геника. Резултатите бяха отлични, морфологията беше 16%, андрологът сподели, че рядко в днешно време вижда толкова добри резултати.
Бебето не се получаваше и след година повторихме сперомграмата - всички показатели бяха добри, но морфологията беше 1%. Бяхме втрещени от разликата като от инвитро клиниката ни обясниха, че не вярват на първию резултат.
От тогава след промяна в начина на живот и купища изпит Ортомол, морфологията се покачи на 2%.
Направихме ИКСИ - нито един ембрион. Между 2-ри и 3-ти ден всички са загинали, като според ембриолозите от 22 яйцеклетки, от които се оплодиха 9, всички ембриони са имали фрагментации и грешно делене.
Лошото качество на яйцеклетките е нещо, с което тепърва ще видим как ще се борим, но имате ли опит с подобряване на морфологията? Планирам да запишем час при д-р. Кацарски, но за съжаление ще може да поема пациенти чак в средата на август.
Не разчитайте само на Кацарски, посетете и друг уролог за мнение.За София препоръчвам Златев , за Пловдив д-р Станислав Вълканов.

# 713
Лошото качество на яйцеклетките е нещо, с което тепърва ще видим как ще се борим, но имате ли опит с подобряване на морфологията? Планирам да запишем час при д-р. Кацаров, но за съжаление ще може да поема пациенти чак в средата на август.

Имаме, имаме. От 2%, на 2.5 %, последната е 6% - надявам се да може да и се вярва.

Промяна в начина на живот, спиране на повечето въглехидрати, ограничаване на захарта, сваляне на килограми. Добавките - първо пихме Amitamin M, една немска добавка. Последно сме пили около два месеца две турски добавки Impryl и Maxigo, плюс Omega 3. Всичко без днк фрагментацията SDI ни скочи. И скорост и бройка и морфология.

При нас драмата е SDI. Предстои ни втори опит, на първия 4 от 5 се оплодиха, три бастоциста - сред тях имаше перфектен и с много добро качество, перфектният се закачи, но беше биохимична. Останалото не хвана.

# 714
Благодаря ви!
Мъжът ми свали 25 килограма, спря да пуши, спортува по 5 пъти в седмицата.
Въглехидрати хапва рядко, сладко най-много веднъж в седмицата. Доста се постара, но уви резултатът си е все 2%. Ще проуча добавките. Чакаме резултати и от кариотип, дано там няма изненади. Просто хем излезе, че яйцеклетките са явно с много лошо качество, хем и неговата морфология не ни помага, та се чудим как да подобрим и това.

# 715
Благодаря ви!
Мъжът ми свали 25 килограма, спря да пуши, спортува по 5 пъти в седмицата.
Въглехидрати хапва рядко, сладко най-много веднъж в седмицата. Доста се постара, но уви резултатът си е все 2%. Ще проуча добавките. Чакаме резултати и от кариотип, дано там няма изненади. Просто хем излезе, че яйцеклетките са явно с много лошо качество, хем и неговата морфология не ни помага, та се чудим как да подобрим и това.

Ехаа, браво за волята! Явно има и накъде да сваляте. При нас точно толкова е целта, но засега е свалил само 10. Откриха му инсулинова резистентност и доказан пред диабет, това го стресна и се взе в ръце с диетата. За спорт има работата по къщата, така че там по мое мнение има още какво много да се желае. Съветвам ви ако сте имали толкова проблеми като нас и с килограмите все пак да видите и захарта как му е, ИР, това също скапва морфологията.

И все пак бройката ви яйцеклетки е била завидна, явно сте по-млади ☺️ При мен изкараха само 5, но пък с оплождането имахме голям успех и цели 3 бласта, за съжаление до там с успехите засега. За качество на яъцеклетки препоръчвам да инвестирате в ОптиОва. Знам, скъпи са, но има страшно много добри отзиви. Аз ги пих два месеца с почивка сега. Ще разберем имало ли е ефект. Успех ви желая от сърце!

# 716
Здравейте,
Колко точно е морфологията 1 % или 16 %, че малко ми е объркано така както е написано?
И какъв е процента от на днк фрагментацията?
Няма как от 22 яйцеклетки да няма читава, затова питам за другите показатели.

# 717
Относно качеството на яйцеклетките много зависи от стимулацията, аз бих поговорила доста с репродуктивния. Преди да приемете, че яйцеклетките ви са лоши, поискайте информация. Вече научавам за доста случаи с кофти стимулация, при която вадят голяма част от яйцеклетките незрели, деуги презрели. Ако желаете да споделите в коя клиника сте?

# 718
Карамелка, при вас се е получило така заради комбинацията лоша морфология-влошено качество на яйцеклетките. Мъжът ми е с морфология 2% на всички спермограми и понякога намалена подвижност. Успяхмме с ИКСИ, като от 9 яйцеклетки се оплодиха 8, но за замразяване бяха годни около 5. Все пак е добър резултат,имайки предвид спермограмата. Според мен приемайте добавки за яйцеклетките, хранете се здравословно, ако повишите качеството им, има по-голям шанс да стане, въпреки лошия мъжки фактор.

Бях чела за Опти Ова - добавки за яйцеклетките и качеството им, няколко мацки бяха много доволни от тях. Успех!

# 719
Благодаря ви, сърдечно дами!
Извадиха 26 яйцеклетки, от които 22 бяха годни за оплождане. Доста от тях са загинали още при обождането с иглата - ембриологът обясни, че това показва лошо качество на Я. Стимулацията беше по дълъг протокол. Идеални хормони през цялото време. Следена съм почти непрекъснато - майка ми също е АГ специалист. Почти никакви оплаквания. Подуването започна едва 5 дни преди пункцията. През годините съм имала синдром на поликистозни яйчници - видим само на ехограф, без никакви други проявления и абсолютно редовен менструален цикъл. На 33 съм с отличен АМХ.
Относно ОптиОва- тях съм избрала като смятам да ги комбинирам с още витамини и антиоксиданти.
Мъжът ми е на 31.
Морфологията беше 16% през юни 2020 г.
През март 2021 беше 1%. Единственото им обяснение е, че лаборатория Геника е сбъркала, а тогава консултацията ни беше с Ромил Станиславов, до който стигнахме много трудно. ДНК фрагментацията е под 11%, което обясниха, че е много добър резултат.
Инвитрото се случва в Стара Загора в клиниката на д-р. Стефанов.
В момента ме прати на консултации при доц. Русев - той смята, че това е моментно състояние на клетките. Иска консултация с доц. Катя Тодорова, ендокринолог, която ще се случи през септември. Провеждаме иглотерапия. И предстои новия прием на добавки. Това е на кратко нашата ситуация. И благодаря на всички ви за споделения опит.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 08:42 от Karamelka

Общи условия

Активация на акаунт