Choroid plexus cyst или още - киста в плексуса

• 1 279
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Създавам тази тема, тъй като не намирам много актуална информация за състоянието и ситуацията, в която се намираме. Бременна съм в 19г.с. и на последния преглед АГ установи наличие на една киста в плексуса на бебето. Всички други измервания са отлични. Лекарят ми беше спокоени и обясни, че ще се резорбира за няколко седмици, но ние сме притеснени. Има ли някой преминал през това?

# 1
Моето дете имаше след раждането, написано е в епикризата. Нищо не са казвали за тези кисти, не са правили пак ТФЕ, и аз не съм питала, че имаше и други проблеми. Казват, че наистина се резорбирали повечето, ама и на мен ми трябва съвет към какъв специалист да се насочим, че се държаха и личната, и останалите лекари сякаш не е особено проблем, и не са ни насочвали за по-нататъшни изследвания.

# 2
Здравейте! На преглед в 17 г.с. на мен също ми казаха за наличието на кисти двустранно в плексусите. Д-р Михова и д-р Димитрова от МЦ Марковс не им обърнаха особено внимание и Димитрова, каза че, на този етап от бременността не би ги окачествила и като кисти, докато Сигридов (пред неговото име, не слагам титла, защото за мен не е такъв, въпреки множеството ласкави изказвания от негови пациентки), каза че били кисти.
Аз също се интересувам как са се развили нещата при деца, минали през това.

# 3
Здравейте,
Как се развиха нещата? Откриха ми същия проблем, в 15 г.с. съм и много се притесних. Лекарката ми каза да отида на втори БХС и според резултата да се прецени за амниоцинтеза.

Общи условия

Активация на акаунт