Раждане с преекламсия

• 746
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! До мамчетата родили с преекламсия - в коя седмица се случи, как сте вие и бебетата? Цял живот съм била с много ниско кръвно, а от 3тия месец на бременноста започнах да го вдигам. Пия хапчета, но не помагат. Кръвното и пулса ми са много високи. Последните изследвания показаха и белтък в урината. Доктора при когото ще раждам ми насрочи дата за секциото в 1вия ден на 37-ма седмица, но според другия при който се следя не е добре да се чака до тогава.

# 1
Зависи от кръвното ви налягане и от кръвните изследвания.  Ако са в норма може да се изчака.

# 2
Зависи от кръвното ви налягане и от кръвните изследвания.  Ако са в норма може да се изчака.
Не са.

# 3
Почти същото беше при мен само ,че без белтък в урината. Държах да пробвам нормално раждане и ми позволиха но уви по време на раждането и с 7см разкритие (почти на финала) кръвното ми се вдигна доста и се наложи спешно секцио. Та изпитах и двете болки ,може би ако знаех че ще се стигне до тук и аз щях да искам секцио.
Щом са ви такива изследванията и резолтатите със сигурност няма да успеете да родите нормално,за това не се мъчете. А за секциото не мога да ви кажа като седмица,доверете се на доктора на който ще ви изражда!

# 4
От опит - по - добре за бебето е да е навън.
Аз родих с прееклампсия в 35та седмица (това по коригирания термин, по цикъл бях в 34та). Кръвно така и не засякохме да е високо по време на бременността, но изследванията ми ден преди секциото бяха ужасни. Отделно бях с отоци. Кръвно засякох, че вдигам след операцията, но не усещам нищо, така ще с АГ достигнахме до извода, че най - вероятно и преди това съм вдигала.

# 5
От опит - по - добре за бебето е да е навън.
Аз родих с прееклампсия в 35та седмица (това по коригирания термин, по цикъл бях в 34та). Кръвно така и не засякохме да е високо по време на бременността, но изследванията ми ден преди секциото бяха ужасни. Отделно бях с отоци. Кръвно засякох, че вдигам след операцията, но не усещам нищо, така ще с АГ достигнахме до извода, че най - вероятно и преди това съм вдигала.
Завиждам Ви, че не сте го усещала. Аз като вдигна над 150 и е кошмар.

# 6
Ами в случая хич не е завиждане, защото голяма беля можеше да стане. Размина се, но..

# 7
Аз родих нормално дъщеря ми с кръвно 150 на 100 в 36+4. През цялата бременност бях с кръвно 120 на 80 и се чувствах ужасно, защото по принцип съм с ниско кръвно, но ми се повтаряше, че кръвното ми е в норма (само че обичайно кръвното ми е 100/70, 90/60). Имах постоянно главоболие, а в последните дни и разни светлинки и светкавици в очите. Няколко дни преди да родя бях на преглед и най-сетне ми повярваха, че нещо не е наред, защото кръвното изведнъж стана 150 на 100. Лекарката ми изписа хапчета и се разбрахме за секцио, като направя 37 седмици. Но в 36+4 ми изтекоха водите, лекарката обаче реши да раждам нормално, като с инжекция успяха да свалят кръвното на 130/90 за кратко.
За щастие проблеми нямахме нито аз, нито дъщеря ми. Дъщеря ми се роди 2кг 600 гр. и я изписаха на 3 ден от болницата.
Всеки случай е индивидуален, но прееклампсията не е шега работа. Напълно разбирам ситуацията, защото и аз бях така, още повече, че при мен неглижираха цялата ситуация. Следете стриктно кръвното, аз мерех по няколко пъти на ден, и при най-малкото съмнение, че нещо не е наред, директно в болницата. Също трябва да се прави доплер на маточните артерии и да се следи бебето, тонове. И да, ще трябва да се доверите на един от лекарите... Има и вариант да ви приемат малко по-рано в болницата преди раждането и така може би ще е по-спокойно за вас, когато сте под наблюдение.
Успех и леко раждане! ❤

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 10:15 от dimi_

# 8
Родих в 37-ма седмица секцио по спешност, приеха ме с кръвно с горна граница 180, долната не помня от шока. При мен вината беше на АГ, защото не беше видяла със седмици, че бебето изостава (родих я под 2 кг), не ми измери кръвното нито веднъж, а имах много симптоми като отоци, белтък в урината, главоболие…
Не искам да ви плаша, но това е изключително сериозно състояние и каквото каже доктора - това. При определени обстоятелства бебето просто трябва да се извади веднага, при всички положения ще е по-добре за него. Моят съвет е да си мерите кръвното всеки ден, прегледи също всеки ден или през ден, ако е възможно. Следете за всеки симптом и реагирайте веднага. Съжалявам, ако коментарът ми е напрягащ, но предвид че заради предоверяването ми на АГ можех да умра както аз, така и детето ми, бих следила нещата и доколкото мога сама.

# 9
Родих в 37-ма седмица секцио по спешност, приеха ме с кръвно с горна граница 180, долната не помня от шока. При мен вината беше на АГ, защото не беше видяла със седмици, че бебето изостава (родих я под 2 кг), не ми измери кръвното нито веднъж, а имах много симптоми като отоци, белтък в урината, главоболие…
Не искам да ви плаша, но това е изключително сериозно състояние и каквото каже доктора - това. При определени обстоятелства бебето просто трябва да се извади веднага, при всички положения ще е по-добре за него. Моят съвет е да си мерите кръвното всеки ден, прегледи също всеки ден или през ден, ако е възможно. Следете за всеки симптом и реагирайте веднага. Съжалявам, ако коментарът ми е напрягащ, но предвид че заради предоверяването ми на АГ можех да умра както аз, така и детето ми, бих следила нещата и доколкото мога сама.
Аз от 15 г.с пиша в един тефтер стойностите. Меря го по много пъти на ден. Напоследък тенденцията е да се покачва заедно с пулса. От няколко дни пулса е 150. А пия ударни дози лекарства... Утре съм на преглед и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт