Лактозна непоносимост

• 326
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,бебенцето ми е на 53 дни.
Някъде около навършването на 1 месец,по лицето и по тялото й се появиха ситни червени пъпчици.Педиатърката изписа Фенистил капки,а кожния лекар първо изписа Фусидин Н за мазане,но след като видя че няма подобрение изписа Локоид Липокрем (с който всъщност не съм я мазала,защото на листовката пишеше да се използва при бебета след 3-тия месец).Казаха ми че може да е от претопляне,но може и да е от храната,която консумирам и да спра да хапвам доста неща.Спазвах диетата,която ми беше препоръчана,намалихме температурата в стаите вкъщи,пъпчиците по тялото изчезнаха,но тези по лицето не,само леко се успокоиха.След като видях че не се са се изчистили напълно,на своя глава включих отново млечни продукти.И забелязах че след като ядох млечни,като че ли се обостриха отново.
Но не мога да разбера дали наистина има лактозна непоносимост,четох в интернет за симптомите,пише че има диария,а пък тя в същото време от 2-3 дни все по-малко се изхожда,няма разстройство,като се изхожда има малко слуз,наддава на тегло,за 7 дни беше качила 320 грама.
Като гледам тези пъпки се побърквам,притеснявам се да не й пречат да не я боли.Спирам вече абсолютно всякакви млечни,също така,ако има лактозна непоносимост,нещо опасно ли е?Ако има мами,преминали през това моля,дайтв съветите си,да се успокоя малко.

# 1
А не е ли бебешко акне този обрив? Аз не бих изключила този вариант. Напоследък педиатрите с лека ръка обявяват, че бебето е лактозна непоносимост, а то си трябват изследвания, за да се стигне до този извод.

# 2
messy_05  Не знам,нямам представа вече от какво е,има по бузките и по шията и брадичката,от няколко дни я мажа с Джиндира алба бебе,но пак не минават.Притеснявам се,защото вече почти месец не се повлияват.

# 3
  • София
Според мен се консултирайте с детски гастроентеролог, за да отхвърли диагнозата.

# 4
Кожата как е - по-мазна, по суха от обичайно ? Може да е от потене, особено ако е с по-мазна кожа и затова намалянето на температурата да намалял обрива.

# 5
Почти невъзможно е бебе на 53 дни да има лактозна непоносимост. Плюс това вашето бебе има само обрив, а другите симптоми липсват.
Стана модерно вече всяко нещо да се обяснява с лактозната непоносимост, но не е правилно - тя се среща изключително рядко при бебета.
Уверете се, че детето не се прегрява с по-дебели дрехи и завивки от страх да не настине.
Не използвайте влажни кърпи за забърсване на лицето.
След хранене измивайте леко устата с кърпичка с хладка вода.
Ако детето желае да пие вода, може да му давате - повечето деца на кърма не искат вода, но ако кърмата е по-гъста, може да има нужда. Водата е нужна за изхвърляне на непотребните вещества , за да не става това през кожата.
Слагай чиста калъфка, изгладена с ютия за дезинфекция, ако трябва всеки ден.
Най-вече не давайте на хора да целуват бебето по лицето или да го пипат с ръцете си. Проветрявайте хубаво стаята.
При всички случаи трябва да знаете, че бебетата имат чувствителна кожа и често се появяват обриви.
Това не е нещо притеснително, с времето отминава даже без лечение.

# 6
Малко ми звучи странно ,все пак това което ядете вие пак се превръща в мляко ....
По принцип зависи от бебетата някой така се чистят от хормони ,пробвахте ли да смените прахта за пране ?
След като наддава не би трябвало да е лактозна непоносимост,но за ваше спокойствие направете изследдване

# 7
Бебешкото акне е характерно точно за този период и по описанието ми се струва, че е точно това. Потърсете информация из интернет за бебешко акне и сравнете симптомите с тези на Вашето бебе. Ако е това, то не е нужно да го третирате с нищо. Просто спазвайте висока хигиена и хидратация на кожата на лицето на бебето и ограничете вредните храни и тези, които предизвикват акне: захар, мазно, млечни и глутен. С времето би трябвало да се изчисти.

# 8
По принцип в кърмата има лактоза, независимо дали ядеш млечни или не. АБКМ от друга страна изисква да се ограничаваш от млечен протеин. Но ако бебето няма други проблеми малко вероятно да е някое от тези. А и има ензимни капки, които разграждат лактозата, дават се преди кърмене.

# 9
Кожата как е - по-мазна, по суха от обичайно ? Може да е от потене, особено ако е с по-мазна кожа и затова намалянето на температурата да намалял обрива.
Ами суха е й е кожата.Мисля че с тези кремове я изсуших

Общи условия

Активация на акаунт