БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 522
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Да трябва почивка, за Фт3 не знам... През цялата бременност ендокринолозите ме водеха рискова... Останах си вкъщи, почивах си, Базеда беше под контрол така да се каже, защото в повечето случаи природата си знае работата за да пази и плода и майката(не винаги разбира се) По добре не съм се чувствала никога, така както по време на бременността с изключение на обичайните неразположения първия триместър.. Гадене и т.н
Ендокринолозите много ме напалашиха(може и да има защо) но всичко мина прекрасно. И все пак следене през цялата бременност и подходяща терапия
И мен ендокриноложката ме увери,че всичко ще е наред и ще се следим изкъсо Grinning . Аз обаче съм си паника, сега в Неделя ще обсъдим с гинеколога как ще действаме. Изобщо не ми се затваря в нас,но щом се налага Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 556
И чак да се затвориш не, ще видиш как ае чустваш, състоянието не изисква лежане, а повече почивка. Ти ще си усетиш, но Базед плюс ранни симптоми на бременност, понякога си е гадно..

# 557
И чак да се затвориш не, ще видиш как ае чустваш, състоянието не изисква лежане, а повече почивка. Ти ще си усетиш, но Базед плюс ранни симптоми на бременност, понякога си е гадно..
Наистина е гадно ... Sad
Благодаря за милите думи,ще пиша в Неделя как е минало с гинеколога Simple Smile

# 558
Здравейте, тъй като в последната година получих два спонтанни аборта още в 5 седмица.. и някак по дефолт си виня базеда за всички несполуки в живота ми.. Исках да ви питам според вас какъв е шанса да е заради Базеда ми.

П. С. и двата пъти хормоните ми бяха в норма, но ТАТ и МАТ не съм изследвала тогава. Приемах по 3 пропицила.

# 559
Случват се такива неща, за съжаление. Природа. Може да е причина базеда, може да не е. При моя близка се случи съвсем скоро, без да има заболявания.
Но при наличие на заболяване, естествено се явява възможна причина. Ако не беше то, щяха да кажат просто, че се случва понякога.
Майка ми е имала няколко спонтанни аборта.

# 560
Момичета, нито Метизол, нито Тирозол мога да намеря. Освен да отида до Сърбия събота? Други идеи имате ли?

# 561
Момичета, нито Метизол, нито Тирозол мога да намеря. Освен да отида до Сърбия събота? Други идеи имате ли?
За София ли става въпрос?
Аптеката пред Софиямед има, онзи ден си взех тирозол

# 562
За София ли става въпрос?
Аптеката пред Софиямед има, онзи ден си взех тирозол

Да, за София. Но питам само по разни малки аптеки по крайните квартали. Ще разтърся по-сериозно, ще отида и до Софиямед. Благодаря Simple Smile

# 563
Проверете в сайта на Ремедиум къде има наличности, както и по големите вериги по телефона.
Аз така намерих преди 2 месеца Метизол.

# 564
Още ли го няма!????? Обикновено е за по-кратко дупката в доставките????

# 565
  • Бургас
Аз точно защото ги правят такива простотии с липсващи лекарства,се презареждам с Л Тироксин,без него никак не може(и той беше от липсващите лекарства по едно време).

# 566
    Здравейте. Има ли някакъв начин да се спася от обилното потене. Няма лято, няма зима.  Все съм мокра. От косата до петите.
В началото на лечението съм. Откриха ми Базед през май месец.

# 567
Аз спасение не намерих. Дори при нормални хормони се потях и все ми беше жега. Това лято буквално се стичаше вода от мен. Чак сега на 17-18 градуса сутрин не се потя.
Зимата с дебело яке, шапка, шал, дори при разходки се изпотявах.

# 568
  • Бургас
Моля те,ако откриеш,сподели.
Питах форумната дерматоложка,подчертах,че ми е мъчително потенето по главата,шията,гърба,гърдите.
Тя препоръча Одорекс за крака и подмишници.Обяснявах,че не това питах...Има някакъв начин да се сложи ботокс или нещо такова,но е гадно,не бих си го причинила.
Лекарите ще ти кажат,че когато се успокои жлезата(те разбират да влязат в норма хормоните),ще спре изпотяването.Ако продължава,ще ти кажат,че е на нервна почва.
Последния път новия личен лекар ме ядоса.Да съм идела на психиатър,нямало анемия,нямало ендокринно заболяване??? ,което да обясни високия пулс.Той изобщо не е слушал явно,че съм с ИР и хормоните играят както искат,въпреки че вече съм с премахната жлеза.Аман от такива.

# 569
Дами, няноя от вас да има наблюдения за връзката между тирозола и акнето? ... Пъпки ми излизат седмица след, като го почна и се скриват пак за около седмица, като го спирам... Всеки път... Може и в самата промяна в хормоните да е... Въобще нещо за оправия...,🤣💕

Общи условия

Активация на акаунт