БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 527
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
И аз трудно намирам пропицил през летния период. Обикалям аптеките по градовете, докато намеря

# 541
Крехката ми медикаментозна ремисия не издържа на Ковид.Днес си пуснах изследвания ,отново рецидив Grinning
Фт4-39.44
ФТ3-16.26.
В лабораторията ме питаха дали да ми изследват Д-димер .Вие правили ли сте такива изследвания след Ковид?

# 542
dRipLa, тези изследвания колко време след Ковид сте ги правили? Имахте промяна в състоянието ли?
Аз пусках 23 дни след начало на симптоми, в т. число и д-димер.

# 543
Stasha_s  преди 10 дни трябваше да пусна поредната контрола,но бяхме болни.Почувствах сърцебиене,"прескачане", умора.Днес е 13 ден от положителния тест.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 13:36 от dRipLa

# 544
За д-димера не знам, но за другите изследвания днес ендокриноложката каза, че след ковид е хубаво да се даде време на жлезата да се отдалечи от инфекцията, нямало смисъл да се изследва веднага защото почти винаги реагира на ковид и трябва да мине време. Защото и аз съм след ковид.. 😊

# 545
Има ли витамини, които са противопоказни за прием при Базед?
Онзи ден забелязах, че съм с подут крак, а днес ми направи впечатление, че е чак до горе. Ходих на ехограф. Оказа се, че съм с изменения по вените. Ковида, топлото време, работата и Базеда като са се струпали и стана тая работа с подуването.
Искам към лечението за вените - детралекс и натаспин Х, ми изписаха, да добавя и някакви витамини, открих в нета, ама да не са противопоказни.
Тук четох https://www.actualno.com/amp/vitamini-za-zdravi-veni-news_1702672.html

# 546
Аз пих Новарикс 3 месеца и 1 месец Фиброзим. Половин година Наттокиназа. После Рутаскорбин.
Според мен няма проблем да си пиеш витамините. Жлезата има нужда от В витамини,  С, Д,  Е,  А...  Само не се натоварвай с големи дози. Лято е, може да приемаш много от тях с храната.

# 547
Здравейте, има ли връзка вдигането на кръвно, изтръпване на главата и лицето с базеда. Аз съм била винаги с нормално или ниско кръвно,но напоследък го вдигам до към 140/70-80 и получавам това изтръпване

# 548
Високото кръвно има връзка. Не всеки повишава кръвно при Базед, но в повечето случаи - да.
Ако ендокринологът не е изписал лекарства, консултирай се с ЛЛ или кардиолог.
Мен ендокринологът ми измери кръвното още при поставяне на диагнозата. Пита ме вдигам ли кръвно. Казах му, че съм с ниско. Изписа само бетаблокер.
С днешна дата вече пия лекарства за високо кръвно.
Първоначално пиех на периоди. Най-вече есен, при смяна на сезони. Като ме стегнеше гушата и скачаше кръвното. Главата бучи, стяга,  гърдите стягат и не стигаше въздух.

# 549
Здравейте мацки! Отдавна не съм писала, но се опитах да ви изчета. Много време ме нямаше тук. Понеже аз получих високо кръвно, вследствие хиперфункция на ЩЗ и към момента съм си на терапия за него, та исках да попитан LinaT когато вдигаш кръвното страхуваш ли се? Изпадаш ли в паника от високото кръвно? Да, има връзка между високото кръвно и базеда, всички почти тук сме го изпитали, но изтръпването на главата и лицето много ми прилича на паник атака. Поне при мен беше така. Те по принцип паниките и тревожността са си приятели с болните жлези, но при всеки се проявяват различно. При мен започваше точно така - изтръпване на главата и лицето, а в последствие и други гадости, които обаче не са за на тази тема🙂

# 550
LinaT с отстранена жлеза ли сте?
На мен уж да ми я отстранят, но забременях, сега след раждането ще видим, кога и дали ще се стигне до отстраняване
И аз така 1 седмица преди операцията разбрах, че съм бременна, родих преди 5 месеца, ще видим... Казаха, че докато е малко бебето няма да ме тормозят ако съм ок на лечение. Края на 8 месец спрях лекарствата до сега, след 1 седмица започвам терапия. Лека бременност изкарах, даже бях доста по добре, то е очаквано де.. 😊 Надявах се всичко да се реазмине, но не след раждане и алед ковид особено жлезата много реагира..

# 551
Здравейте,закъсня ми с 3 дни и си направих тест за бременност,който показа 2 чертички.После правих още 2 теста и те са +.Вчера бях първо при ендокриноложката,а в неделя съм на гинеколог, и пуснахме следните изследвания.Моля Ви дайде идея какво се случва и нормално ли е ТРАК и ФТ3 да скочат толкова.Не съм спирала пропицила. Sad Sad Sad

# 552
Петя и при мен в началото на бременността мисля, че беше завишен трак, спокойно всичко ще е наред, пропицила е съвместим с бременност в определени месеци, на по късен етап предполагам ще ви го спрат. Имах прекрасна бременност, с активен базед, пожелавам и при вас да е така 💞

# 553
Петя и при мен в началото на бременността мисля, че беше завишен трак, спокойно всичко ще е наред, пропицила е съвместим с бременност в определени месеци, на по късен етап предполагам ще ви го спрат. Имах прекрасна бременност, с активен базед, пожелавам и при вас да е така 💞
Благодаря за милите думи! От това имам нужда сега... Sad Иначе за сега нямам кой знае какви неразположения,но този високи стойности много ме уплашиха.
И да попитам, на Вас казаха ли Ви че това високо ФТ3 се свързва със сърцето и е един вид опасно ? Казаха ми пълно мързелуване и даже искат отсега да си взема болничен за 2 седмици поне....аз не мога да се затворя вкъщи от сега.,пък и работата ми е в офис на стол,не е натоварваща.Чакам с нетърпение прегледа при гинеколога да видим тамм какво ще кажат.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 13:59 от Петя Димитрова 634045

# 554
Да трябва почивка, за Фт3 не знам... През цялата бременност ендокринолозите ме водеха рискова... Останах си вкъщи, почивах си, Базеда беше под контрол така да се каже, защото в повечето случаи природата си знае работата за да пази и плода и майката(не винаги разбира се) По добре не съм се чувствала никога, така както по време на бременността с изключение на обичайните неразположения първия триместър.. Гадене и т.н
Ендокринолозите много ме напалашиха(може и да има защо) но всичко мина прекрасно. И все пак следене през цялата бременност и подходяща терапия

Общи условия

Активация на акаунт