БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 540
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Ходиш ли често по малка нужда иначе? Да се следиш урината да е светла. Има разни хидратиращи прахчета.

# 526
Ходиш ли често по малка нужда иначе? Да се следиш урината да е светла. Има разни хидратиращи прахчета.
Често - Да. Сутрин забелязвам, че е по-мътна, но през деня е светла.

# 527
  • Бургас
За сърцето вероятно кардиологът ще каже,че е добре и да посетиш пак ендокринолог.
При мен все така,даже последно кардиоложката предложи психиатър.
Ходила съм не знам си колко пъти,казват да лекувам заболяванията и че за да се чувства човек добре психически, трябва да се чувства добре физически.
В жегите май на повечето от нас с такива заболявания кръвното пада.
90/60,а пулсът висок.
И в чудо се виждам как да пия Конкор,мъка е през лятото.
На моменти много трудно се справям,това лято работя повече и имам доста трудни моменти.

# 528
За сърцето вероятно кардиологът ще каже,че е добре и да посетиш пак ендокринолог.
При мен все така,даже последно кардиоложката предложи психиатър.
Ходила съм не знам си колко пъти,казват да лекувам заболяванията и че за да се чувства човек добре психически, трябва да се чувства добре физически.
В жегите май на повечето от нас с такива заболявания кръвното пада.
90/60,а пулсът висок.
И в чудо се виждам как да пия Конкор,мъка е през лятото.
На моменти много трудно се справям,това лято работя повече и имам доста трудни моменти.
И аз съм затрупан това лято, не можах и отпуска да изляза☹️ Да види. Какво ще каже личния първо...

# 529
  • Бургас
Никаква отпуска.
От една страна предпочитам да работя,да не мисля за болести,да имам пари и да мога да си позволя да си купя разни хем полезни,хем приятни неща...
Есен се задава,ученика ще стягам пак за училище...
От друга на моменти ми е много зле.
Но колитът се е кротнал засега,без него е много хубаво.

# 530
Дами има ли от вас, някоя много слаба, с ниско тегло. Винаги съм била 45 кг 160см слаба, но не грозно с извивки, дупе.. Но от както е базеда... Ееей едва задържам тези килограми 40-42. Ако има някоя от вас с подобен проблем, как успявате. Хапвам нормално, но за да задържам теглото трябва да ям по 6 пъти обилно, което ми е непосилно, дори като време с тези 2 деца. По време на бременостите качвах по 20 - 22кг на 3 месец изчезват. Бебчо е на 4 месеца и вече ги няма килограмите. 4 години от както съм диагностицирана с Базедова болест

# 531
Никаква отпуска.
От една страна предпочитам да работя,да не мисля за болести,да имам пари и да мога да си позволя да си купя разни хем полезни,хем приятни неща...
Есен се задава,ученика ще стягам пак за училище...
От друга на моменти ми е много зле.
Но колитът се е кротнал засега,без него е много хубаво.
А какви са симптомите на колит? Снощи си хапнах, не съм прекалявала, обаче усетих спазми от двете страни на стомаха и лека бола и се центрира ниско долу в средата.. 🤔

# 532
  • Бургас
По-добре да не ги знаеш симптомите на колит.
При мен е диария+слуз и кръв.Ама много силни и мъчителни болки,обезводняване...

Eli,нека си слаба,килограмите тежат и пречат неимоверно.
Преди бях слаба,сега съм около 100 кг.
Ям,не ям, колит,не колит,няма сваляне.
Оперативно ми премахнаха жлезата след 10 години с Базед.

# 533
Ох как искам и аз да съм слаба, нали уж от базедовата болест се отслабвало, а аз сега съм най-дебела. Не знам защо е така аз пък много искам да отслабна. Ям съвсем малко и пак съм дебела

# 534
LinaT с отстранена жлеза ли сте?
На мен уж да ми я отстранят, но забременях, сега след раждането ще видим, кога и дали ще се стигне до отстраняване

# 535
Не сме коментирали отстраняване. За сега пия тирозол 2 сутрин и 2 вечер.Това със задушаването от жлезата ли е според вас?

# 536
  • Бургас
Не сме коментирали отстраняване. За сега пия тирозол 2 сутрин и 2 вечер.Това със задушаването от жлезата ли е според вас?
Да,от жлезата е,въпреки че може да кажат и че е от нерви.
Всички с болни жлези и почти всички без жлези имаме задух.

За пълнотата-и аз напълнях след като започнах да пия Метизол(малко),а след хистеректомията се освиних и няма мърдане надолу на килограмите.
Днес един кантар показа 92 кг,ама той не е много наред,така че е по-вероятно да съм си пак 98-100

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 07:22 от mariqivanova799

# 537
Аз съм слаба,винаги съм била с малко кг,но не кльощава.Занимвала съм се дълги години със спорт и танци,    винаги съм била стройна. Когато съм в хипер едвам крепя 47 кг на ръст 166.По -лошото е,че някак си се"спихвам",мускулите ми отслабват и нямат тонус,като вляза в ремисия и качвам 2-4 кг за голяма радост.

# 538
Аз качих 15 кг и сега ги свалям. Намалих метозола на 1 т на ден. ТРАБ 2.7 от година и три месеца се лекувам.
Намирате ли някъде метизол?

# 539
Метизола ли го няма?
Всяко лято едно и също. За по месец изчезват някои лекарства. За щитовидната всеки път поне един вид.

Общи условия

Активация на акаунт