БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 529
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Само с билки и добавки жлезата трудно ще се кротне.
Като добавка към лечението или като профилактика в ремисия, вероятно Тирохелп е добър продукт.

# 76
О да да определено без тириостатик не става, но поне комплексно ако вършат добра работа да се пробва и това.. да потуши малко симптомите които имат всички въпреки хормони в норма.. за съжаление

# 77
  • София
хм, интересно... Merelenda, аз ходех често при Тошков и той настояваше да пия неговата доб. при Базеда, а аз не се чувствах добре, ама никак... и не я пиех... а, иначе преди близо 30 години, той с ирисовата диагностика "видя " щит. ми проблеми доста преди да се изявят... Тогава не продаваше, а на пациентите раздаваше едни перлички, с тях бях много ок...

# 78
Тя може да е добра добавката. Мисълта ми беше, че при мен не можа да спре започналия автоимунен процес. А дали е разбутала нещо - съмнявам се.
Вярно, йод има, но организмът има нужда от йод. Без него не може. Дори при Базед.

# 79
  • Бургас
При мен Тошков с ирисовата диагностика нищо не "видя",а се бяха разбутали вече нещата.
Каза абсолютно здрав организъм,но не излезе така за мое огромно съжаление.Ще ми се да беше прав.

# 80
Не съм фен на Тошков, става дума за проблем в неговото семейство, преди години. Продава препарат срещу еди си какво, а негов много близък е с напреднало еди си какво. Това е професионален за мен контакт, та без конкретика.

# 81
  • София
Така е... ситуация, възприятия, резултати.. субективно е.. отиде си човека от ковид...

# 82
Излезе и ТРАКА при норма до 3.1 моя е 3. 9, той си беше леко завишен и като спрях Тирозола, хормони в норма даже в средата, ТСХ леко под нормата. А за симптомите освен кръвното и леко завишения пулс, и безсънието май друга няма. Не усещам топлина, даже напротив често ми е студено, сутрин температурата ми е около 36. И сега да го смятам ли за рецидив и да почвам лекарства или да чакам още, вече и аз не знам.

# 83
ТСХ диктува какво да се предприеме. При всички случаи, дори при излив на хормони и нормален ТРАК, пак се пие тиреостатик, но прогнозата при нормален ТРАК е по-благоприятна и може да не наложи операция. Тоест, временнно може да има струпване на тези хормони и да отмине с хапчета. Но при повишен ТРАК, ясно е какво се случва.
Моят ТРАК миналия декември също беше над норма - 3,18, но не увеличихме тиреостатика (аз съм на 1 хапче поддържащо), защото ТСХ беше 1,86. Ако беше потънал ТСХ, трябваше да увелича дозата.
Винаги и всичко зависи от ТСХ. Знам че всички четете. Знам че всички се интересувате. Знам че знаете, че "ТСХ не е толкова важно", че са важни Т4 и Т3 и тях трябва да гледат докторите, според мнозина, но е факт, че ТСХ показва какво се случва при нас (+ТСХ рецепторни антитела) и малко да мръдне и всичко се променя и ако се неглижира, симптомите започват да се проявяват, а последващо и щитовидните хормони се разбутват.
Та за скобите - ТСХ рецепторните антитела. Не съм медицинско лице. Ra2 ако е запозната може да обясни. Аз едно лаишки такова ще го напиша, че когато скочи ТРАК и ТСХ спадне, проф. Пандев ми беше казал нещо от рода на: че не знаем реално дали ТРАК е повишен, или имитира действието на ТСХ.
Звучи объркващо за нас лаиците.
Скрит текст:
Автоимунният хипертиреоидизъм при болестта на Graves се причинява от автоантителата насочени към TSH рецептора в щитовидната жлеза (anti-TSHR). По-голямата част от анти-TSH рецепторните антитела, имитират действието на хормона TSH, т.е свързвайки се с рецептора те стимулират жлезата. Тъй като тези антитела не се контролират от системата за отрицателна обратна връзка (повишението на fТ3, fT4 по механизма на отрицателната обратна връзка, води до понижаване в стойностите на TSH), трайното стимулиране на тиреоидната жлеза често води до хиперфункция и клиничната изява на болестта на Graves. Измерването на анти-TSH рецепторните антитела е необходимо за поставяне на диагнозата и контрола на заболяването.
Затова д-р Райков ме накара да пусна TSI антитела, които били по-точни с диагностична цел и биха потвърдили дали правя рецидив. При мен излязоха положителни. А съвсем отделно, има стимулиращи и блокиращи антитела към ТСХ рецептора (май така беше).

Освен тези, още има, ама сега изгубих публикацията. Пускали сме ги няколко пъти в темата.
https://www.synevo.bg/at-anti-tsh-retseptor-trab/

# 84
Момичетата, които сте карали Ковид, приемахте ли имуностимулатор?

# 85
Аз пих авирон рапид. Беше през април 2021. Изписваха го масово. Но по препоръка на лекуващия го пих през цялото време 3*1, а не ударно, както е описано в листовката му.

# 86
  • Бургас
Момичетата, които сте карали Ковид, приемахте ли имуностимулатор?
Аз не.
Малко е спорна употребата на имуностимулатор при автоимунни заболявания.

# 87
Здравейте и честита нова година на всички, нека донесе много здраве на всички ни❤

Ето и моите изследвания от този месец.

Най-накрая ТСХ се повиши. Това съвпадна и с едни 6-7 последователни дни, в които и стомахът ми си беше напълно добре за първи път от толкова време. Надявам се да има връзка и с времето да се разреши и този проблем. Още е рано да си мисля за пълно излекуване, в някои дни забравям дори че ми има нещо, тъй като единственият ми симптом идва от стомаха. Други дни просто се примирявам, че лечебният процес върви ту надолу, ту нагоре… засега съм на 1 таблетка тирозол, вече месец и половина така. Скоро може да се наложи и комбинирана терапия. Малко ме е страх от нея, да не задълбочи пак проблемите, защото те стойностите показват едно, но симптомите не изчезват така..

# 88
Супер си се закрепила, пу-пу, да ти не е уроки! Laughing Дано все така и за всички.

# 89
  • София
Anna120, поздравления за резултатите!
Моля, да споделити как нормализирахте стомаха? Аз съм с активен Базед в момента (2 епизод)  и от както се активира отново (след 4 години в ремисия) имам проблем със стомаха. Каквото и да хапна, корема ми се подува много, наддадох на тегло (6 кг за около година), въпреки че ежедневно спортувам и внимавам с храната. На 2 таблетки пропицил съм и 25 мг Еутирокс.

Общи условия

Активация на акаунт