За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 108
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Със сигурност е здрав, лекарката ни праща допълнително при педиатър  и кръвни изследвания, заради предходен вирус.
Всичко е наред, но вдига температура. И се въртя в кръг: връщане от ясла, взимане на бележка от лекар и пак така няколко дни.

# 241
За главата, която е сплескана да кажа!:)

Ние поръчахме от един гръцки сайт ортопедична възглавничка специално плагиоцефалия...

Детето обаче я ползва само под наш надзор. Нощем в леглото не я слагам, защото е много опасно ...по принцип да има всякакви неща в бебешкото легло, освен чувалче ( завивка)

# 242
За главата, която е сплескана да кажа!:)

Ние поръчахме от един гръцки сайт ортопедична възглавничка специално плагиоцефалия...

Детето обаче я ползва само под наш надзор. Нощем в леглото не я слагам, защото е много опасно ...по принцип да има всякакви неща в бебешкото легло, освен чувалче ( завивка)

# 243
Момичета, какво давате за силна болки при зъбки, много плаче, устните са червени, не дава да мажа с гел.....давам дентокинд

# 244
Здравейте! Имам въпрос относно плащането на ясла и отсъствия.
Казаха ми че се плаща само през roditel.eu но там като кликна "плати с epay" ми казва, че учебното заведение не работи с epay. Имали ли сте такъв случай и как платихте в крайна сметка?
Още нещо - има ли вариант ако не заведем детето някой ден, да си платим за деня въпреки това, все едно си е посещавало детето? Казаха че може, но са ги писали неизвинени гледам. Просто толкжва често има по малко хрема, не мога за всяка дреболия да ходим за бележка... но ако трябва задължително да се извиняват отсъствията ще ходим, какво да правим.

# 245
Здравейте! Имам въпрос относно плащането на ясла и отсъствия.
Казаха ми че се плаща само през roditel.eu но там като кликна "плати с epay" ми казва, че учебното заведение не работи с epay. Имали ли сте такъв случай и как платихте в крайна сметка?
Още нещо - има ли вариант ако не заведем детето някой ден, да си платим за деня въпреки това, все едно си е посещавало детето? Казаха че може, но са ги писали неизвинени гледам. Просто толкжва често има по малко хрема, не мога за всяка дреболия да ходим за бележка... но ако трябва задължително да се извиняват отсъствията ще ходим, какво да правим.
Не знам в кой град сте. За плащането ако детето отсъства, ще платите, ако е требвано за деня. При нас ако се обадиш до 8 сутринта да кажеш, че ще отсъства, не се заплаща, ако не уведомиш, се заплаща. Всяка ясла си има правила, питайте кога и как става уведомяването за отсъствие. Относно бележките, заради Ковид, в някои общини вече не изискват контактни бележки, но пак зависи от конкретното място.

# 246
  • Пловдив
В Пловдив в яслата, в която ходш детето има дати, в които трябва да се заплати таксата за предходния месец /присъствени дни/.  Винаги взимам бележка от лекарката, ако на своя глава го задържа ден-два след датата поставена от нея, пиша бележка по семейни причини.

# 247
Бебето е заспало отдавна, и не, не му се спи, да червени са и устните, защото и венецът е подут, освен това има други симптоми характерни  за зъбоникнене. Като нямате отговор на запитването,  поне не коментирайте.

# 248
Бебето е заспало отдавна, и не, не му се спи, да червени са и устните, защото и венецът е подут, освен това има други симптоми характерни  за зъбоникнене. Като нямате отговор на запитването,  поне не коментирайте.

Камилия - хомеопатичен разтвор.
Бебешора няма зъбки още, но са ни подготвили вече и уж този разтвор МНОГО помагал.

Пробвайте - ако не помогне, то няма да навреди:)) И дайте обратна връзка после!:)

Little heart ,

Доста грубо заключение направихте. Simple Smile)

# 249
Здравейте, за много години. Пожелавам здраве и благополучие във всеки дом.
И моята дъщеря май има проблем със зъбите. Навърши 7 месеца преди няколко дни. Излезнаха долните два зъба миналия месец. Не мога да кажа, че беше голям зор или е имало нещо излишно, НО от два дни обстановката се промени. Много рев за нищо и за всичко, от сутринта има температура. Два пъти я замерих и беше около 37.5. Не съм давала нищо за понижаване освен осцилококцинум превантивно. Няма сополи, кашлица или промяна в изхождания, или апетит.
Притеснява ме само съня. Заспива трудно, а докато спи се стряска и изправя на четири крака и сяда в кошарата да реве. Давам бибата и я галя да заспи. След има няма 30 минути пак така.
Тази хомеопатия камилия дали действа? Изобщо да насоча ли внимание в друго, освен зъби? И характерно ли е едните да излизат почти безпроблемно, а за другите да има проблеми? Горният венец е подут, но няма побеляване.

# 250
Мами вашите деца пият ли сокчета? Фреш или купешки такива? Ние сме на 15 месеца вече почти. Малката няма голям интерес, давам й обаче изпие глътка / две и до там пак ск минава на водата 🥲 притеснително ли е ? Нали имат витамини 😁 така казват, има ли и други бебета😌 за пръв опита сокче на годинка , дали това е оказсло влияние

# 251
В сокчето няма нищо полезно, спокойно Wink Детето си знае. По-добре да хапва плод, отколкото да го пие.

Камилията действа, ако става дума за зъбки, но не очаквайте чудеса.

# 252
  • София
Давала съм му сок след годинката 3-4 пъти като съм правила фреш вкъщи. Не мога да кажа, че е топ фен. Предпочита си водата и се съобразявам. Принципно в сока има повече захари отколкото в плода.

Единственото на Камилията е, че се дава няколко дни само. В опаковката е написано как беше. Давала съм няколко пъти, не знам колко е имало облекчение, по-скоро за заблуда на родителя.

# 253
Аз бях доволна от осадент пилули, иначе всеки зъб и всяка вечер може да са различни, напълно възможно е.Да не кажа,че изобщо първите излизат леко като цяло, а после идват по-големи и сложни зъбки, но индивидуално е.
На мен ми звучи на зъби, с това будене и плач.
Сокчета не съм давала и категорично не са ок , нито пък губи някакви витамини детето.Набява се ги чрез зеленчуци и плодове.
Ян,как сте?

# 254
  • Германия
Ама не го карайте насила да пие сокчета детето, нека си пие вода, радвайте се че не иска само сладки неща. Витамини се набавят от яденето, то трябва да е разнообразно и да включва пресни плодове и зеленчуци.

Ако е прясно изцеден сок няма проблем да пийва малко от време на време, но не е драма като не иска.

Общи условия

Активация на акаунт