За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 024
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Танче, бебето явно е обезводнено, за да е сух памперса няколко часа. И тая температура никак не е безибидна. При нас панадол не помага, давай нурофен ако трябва. Както и нещо за рехидратация, има такива прахчета. Не искам да съм крайна, но състоянието не ми изглежда много ок, за да чака педиатъра нещо си.... Щом е с тая Т и не пишка, взимай мерки. Чайове, ако трябва с малко захар го залъжи, просто да пие нещо...
Добър вечер.
Бяхме на лекар.
Прегледаха го и му изписаха антибиотик на 12 часа.
Плюс другите лекарства .
А утре сутринта ще ходим при нашия доктор за да го прегледа и за му пусне изследвания.
Лека вечер.

# 406
Здравейте, бебето ми е на 1г и 3 м и днес й правиха имунизация срещу морбили. Всичко е наред, няма странични ефекти. Тъй като на годинка не сме й правили пкк, лекарката даде направление, но забравих да я питам може ли утре след ваксината и трябва ли да е на гладно?

Благодаря предварително!

Според мен може и да има отражение толкова скоро...

# 407
Здравейте, някой правил ли е тест за стрептококи на бебенцето си? Къде и как?

# 408
Танче, като диагноза какво казаха  за детенцето. Хубав ден на всички желая!!

# 409
Здравейте, бебето ми е на 1г и 3 м и днес й правиха имунизация срещу морбили. Всичко е наред, няма странични ефекти. Тъй като на годинка не сме й правили пкк, лекарката даде направление, но забравих да я питам може ли утре след ваксината и трябва ли да е на гладно?

Благодаря предварително!

Според мен може и да има отражение толкова скоро...
Благодаря, ще почакаме малко.

# 410
Аз тъкмо се успокоих, че грипа, който върлува му минаваше вече, и хоп нощес пак температура... През деня бяхме на лекар, гърдите са чисти, всичко беше ок.. А през нощта качи Т. От какво аджеба може да е?! Не кашля, яде си, весел е.... Но ето.. Впрочем 2 зъба изникват през няколко дни, сега е втория к тъкмо се показва през венеца, ама нали уж от зъби не се вдига Т. Ама моя всеки път вади по 2 зъба накуп и винаги е с Т...

# 411
Танче, като диагноза какво казаха  за детенцето. Хубав ден на всички желая!!
Ани здравей.
Снощи го заведох ме във педиатрията във втора  ва трета градска болница.
От там ни обясниха че са засегнати горните  дихателни пътища и лимфни възли подути.
Изписаха ни антибиотик  Профил 250 мг 5мл
На 12 часа по 3,5 мл.
Пробиотик и тези лекарства който ни ги изписа педиатъра ни.
Още снощи когато му дадох ме антибиотика след 30 минути имаше промяна във малкия.
Тази сутрин му пуснаха изследвания.
PCR тест,суе,пкк и црп .
Прегледа го пак и ни каза да продължим със лечението:
ГОЛАНИН СПРЕЙ УСТА-3Х3 ВПРЪСКВАНЕ
ИМУНОБОР СИРАП- 1х 5мл
ИНФЛУЦИД ТАБЛЕТКИ -3х2 таблетки.
Но вчера преди да отидем на преглед тоест преди антибиотика беше много отпаднал.
Сега със него е по добре.
Надявам се резултатите да са добри.
Това е от снощи.
Остър тонзилит ,не уточнен.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 11:14 от Tan4eto.23

# 412
Танче, защо не потърсите и второ мнение. Антибиотикът доколкото разбирам не е предписан от личния лекар. Ако е така, не мога да си обясня защо не взема мерки този лекар. Как без промяна в лечението…бързо да оздравявате!

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 14:09 от Blue`Sky

# 413
Какво налага промяна в лечението, при положение, че вече има предписан антибиотик?

Танче, изчакай резултатите от изследванията и коментирайте с педиатърката на детето. Ако има нещо, което те притеснява, тогава търси друго мнение.
Вие вече бяхте при трима лекари, най- много да се объркате още повече.
До следобяд ще са готови изследванията. Не се паникьосвай и вярвай на майчинския си инстинкт.
Как е с температурата след антибиотика? Днес би трябвало вече да поспада леко?

Ошашавихме я тази жена, ей, недейте така...

# 414
Здравейте. Живот и здраве, скоро предстои да се роди моето детенце. Бихте ли споделили какво бихте попитали педиатъра при първото му посещение? Аз имам някои неща наум, но се чудя дали не забравям нещо.

# 415
Здравейте. Живот и здраве, скоро предстои да се роди моето детенце. Бихте ли споделили какво бихте попитали педиатъра при първото му посещение? Аз имам някои неща наум, но се чудя дали не забравям нещо.

Не се напрягайте от сега 😂
Пидиатъра ще ви стане като най-добра приятелка и ще има моменти да се чувате по 729291 пъти на ден!

Ако изпуснете нещо, те имат телефони - ще звъннете. Ще ни питате и нас тук - ако можем , ще помогнем...

Как е на тегло, ръст, фонтанела, колко вит. Д дневна доза и каква марка.. Кога сте на ваксина... Не се сещам на прима виста за друго

# 416

Пишете си ги на листче тези неща, защото много се забравя в ошашавянето покрай първите посещения. Въпросите сами ще изникнат в процеса на гледането. Обикновено са  покрай някакви кожни неща (акне), хранене, честота на акане и консистенции. Simple Smile Ако имате време и желание попрочетете някоя книга за гледане на бебета, ще си спестите някои тревоги за неща, които са нормални. Вижте и някъде онлайн как се вдига/носи бебе, а ако ще кърмите - също прочетете, не е така лесно и натурално, както очаквах...

# 417
Танче, като диагноза какво казаха  за детенцето. Хубав ден на всички желая!!
Ани здравей.
Снощи го заведох ме във педиатрията във втора  ва трета градска болница.
От там ни обясниха че са засегнати горните  дихателни пътища и лимфни възли подути.
Изписаха ни антибиотик  Профил 250 мг 5мл
На 12 часа по 3,5 мл.
Пробиотик и тези лекарства който ни ги изписа педиатъра ни.
Още снощи когато му дадох ме антибиотика след 30 минути имаше промяна във малкия.
Тази сутрин му пуснаха изследвания.
PCR тест,суе,пкк и црп .
Прегледа го пак и ни каза да продължим със лечението:
ГОЛАНИН СПРЕЙ УСТА-3Х3 ВПРЪСКВАНЕ
ИМУНОБОР СИРАП- 1х 5мл
ИНФЛУЦИД ТАБЛЕТКИ -3х2 таблетки.
Но вчера преди да отидем на преглед тоест преди антибиотика беше много отпаднал.
Сега със него е по добре.
Надявам се резултатите да са добри.
Това е от снощи.
Остър тонзилит ,не уточнен.
Оставете му само антибиотика.
Не му давайте илачи и хомеопатия.- ще си компрометирате антибиотика.
За никакво "пръскане" при бебе и деца, и реч не може да става.

Антибиотика само ви е напълно достатъчен.

# 418
Да се оплача и аз - месец отсъствие от яслата. Два дена го пуснахме и от днес е със запушен нос. Ама много запушен и хърка като възрастен човек докато спи. Тази трета слвиица ще излезе пълен кошмар! Имаше стафилокок, мазахме Мупироназал по антибиограма. Мина и запушен нос, и хъркане беше си добре. Сега не знам за два дена в яслат какво се е случило - пак ли е хванал нещо, от нещо му се възпалява сливицста ли. В нашата група дечицата са редовни, ходят почти без пропуск. Не знам вече как да го лекуваме.

# 419

Това са резултатите от тази сутрин

Общи условия

Активация на акаунт