За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 044
  • 762
  •   2
Отговори
# 390
Правете каквото решите, ваше право е.
И аз като Мид ще подминавам, да не би да е остро мнението ми и да засегна някоя дама.
И пак казвам, без ирония, ваше право е, от там и последствията.

# 391
Аз виждам стандартна процедура относно лечението, три дни да се види дали организмът ще се справи с вирусът. Педиатърката е назначила контролен преглед  , ако не се повлиява от лечението ще се пуснат допълнителни изследвания и след това антибиотик, ако се наложи. В началото на дадено заболяване кръвната картина и ЦРП няма да са много коректни. А ако е ангина не минава за три дни.

# 392
Аз виждам стандартна процедура относно лечението, три дни да се види дали организмът ще се справи с вирусът. Педиатърката е назначила контролен преглед  , ако не се повлиява от лечението ще се пуснат допълнителни изследвания и след това антибиотик, ако се наложи. В началото на дадено заболяване кръвната картина и ЦРП няма да са много коректни. А ако е ангина не минава за три дни.
Ани точно това е.
Педиатъра иска да види как ще действа лечението и ако няма ефект ще  предприеме по сериозни мерки..
Аз за това и не бързах вчера за друго мнение.
Утре сутринта сме на контролен преглед.

# 393
Цитат
Педиатъра иска да види как ще действа лечението и ако няма ефект ще  предприеме по сериозни мерки..
Подходът е ТОЧНО ОБРАТНИЯТ!
В началото се правят 3-4 неща, изключващи 80-90% от вероятностите, детето да е в голям риск-например, при "червени гърла"- стреп-тест, за да се изключи скарлатина. Ако детето има (+) стреп-тест, всякакво изчакване "умножава риска" по 10.
Чак щом се изключат важни, опасни неща, В НАЧАЛОТО,  тогава може да се "изчака". Защото тогава вече сте извели детето извън "зоната на големият риск". Тоест, изключили сте изначално "лошите сценарии".
При обследване, преглед, на децата, това винаги е най-важното -да изведем детето извън зоната на висок риск, да изключим онези неща, изискващи незабавна намеса...  но, това може да стане само ако изследваме! Не с фантазии. И, помним- колкото детето е по-пълно и правилно ваксинирано, толкова по-малко е в зоната на висок риск при обичайните му "на вид" заболявания!

Постулат- не правим нищо, което може да промени клиничната картина така, че да скрие важни симптоми- пример- не даваме обезболяващи при неясни коремни болки- първо ги уточняваме.
Втори пример- не пръскаме детски гърла- това води до тежък дисбаланс в нормалната флора и до тежки последици. (тантум-верде няма "магическо копче" - той предизвиква "Хирошима" в гърлото на детето!)

@Tan4eto.23

Цитат
От 4 ти Януари 07.30 часа е така.
Тоест 3 ти ден
Цитат
Тази сутрин се събуди със 39.8 и му дадох панадол.

39.8 е много алармиращ симптом.
Призовавам да заведете незабавно детето на адекватен Педиатър и да направите следните неща:

* изследване на обикновена урина+ посявка
* бърз стреп-тест+ ковид тест
* нива на прокалцитонин- ако те са високи, детето има инфекция и ще са нужни незабавни мерки
* всичко повече като изследвания,които пуснете? ще е от полза

Цитат
Мами здравейте.
Педиатъра ни каза че било вирусна инфекция.
Изследвания? Каква точно аджеба е тази "вирусна инфекция"? без изследвания? бебе? с 39.8???
Сърчице, послушай белите ми коси- изследвайте детето, изведете го от зоната на риска... 39.8 не вдигат "така". А е и бебе... .
Аз съм мъж, работя това вече 27 години... всеки ден.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 16:39 от Birdie

# 394
Извинявай но ако не можеш да ми дадеш съвет като майка на майка  не значи че трябва да ми цитираш думите.
Достатъчно съм притеснена.

# 395
Здравейте! Синът ми е на 4 месеца и нослето му се запушва. Докторката каза да слагам физ разтвор и да чистя,но пак си хърка. Какво ще ме посъветвате да направя ?

# 396
Продължавайте почистването с физ.р-р. и издърпвайте с аспираторче от това с уста. Имайте напредвид,ако използвате климатик и живеете между етажите,вероятноста помещениетп да е сухо е голяма. Ако е така,може да си вземете овлажнител,не е задължително да е топ марка и най-скъпия,само да не е с арома глупостите. Ако нямате възможност,изпраните дрехи,проскайте вътре,горе-долу върши същата работа. ✌🏻 Успех,хъркането е почти при всички бебчета,не се притеснявайте.
Здравейте! Синът ми е на 4 месеца и нослето му се запушва. Докторката каза да слагам физ разтвор и да чистя,но пак си хърка. Какво ще ме посъветвате да направя ?

# 397

И аз съм от Варна. Може ли инфо от кои педиатри сте доволни? Simple Smile
Д-р Драганова (Майчин дом)
Д-р Неделчева (МЦ Младост)

# 398
Танче, бебето явно е обезводнено, за да е сух памперса няколко часа. И тая температура никак не е безибидна. При нас панадол не помага, давай нурофен ако трябва. Както и нещо за рехидратация, има такива прахчета. Не искам да съм крайна, но състоянието не ми изглежда много ок, за да чака педиатъра нещо си.... Щом е с тая Т и не пишка, взимай мерки. Чайове, ако трябва с малко захар го залъжи, просто да пие нещо...

# 399
  • Пловдив
Моят хъркаше от стафилокок
Може за ваше успокоение да пуснете изследвания.

# 400
Извинявай но ако не можеш да ми дадеш съвет като майка на майка  не значи че трябва да ми цитираш думите.
Достатъчно съм притеснена.

,Вървете в Токуда , спешен кабинет!

И Birdie е доооста напред с материала и мисля, че ви даде дооооооста ценни съвети!
Той е педиатър, все пак.

Мнението му е в пъти по-адекватно и обективно ! Знам го от личен опит.

# 401
Мами, нормално ли е акото на захранено бебче да се промени и да стане по-твърдо? Или това е запек, въпреки че бебето си ака всеки ден? Thinking Изхождането не е съпроводено с особени напъвания или сигнал за дискомфорт, но е твърдо като на голям човек Grinning

# 402
Така трябва да бъде. Wink

# 403
  • Пловдив

Запушва се или само хърка леко? Мисля, че е напълно нормално, нашето дете също си похъркваше и отмина от само себе си.
За мен няма смисъл от овлажнители на въздух, лично мнение.

# 404
Здравейте, бебето ми е на 1г и 3 м и днес й правиха имунизация срещу морбили. Всичко е наред, няма странични ефекти. Тъй като на годинка не сме й правили пкк, лекарката даде направление, но забравих да я питам може ли утре след ваксината и трябва ли да е на гладно?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт