За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 853
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Пюрета взимам основно на Хип, Белвита, Гербер. и от ДМ.

# 61
За пюрета имам уреда на Авент за пюрета - комбинирана пароварка и пасатор. Засега върши страхотна работа, много е компактен, прави пюрета от всичко.
Скрит текст:

# 62
За пюрета имам уреда на Авент за пюрета - комбинирана пароварка и пасатор. Засега върши страхотна работа, много е компактен, прави пюрета от всичко.
Скрит текст:
Аз също него използвам, супер удобен е и може да правиш разнообразни пюрета всеки ден.

# 63
Скрит текст:

Аз съм подготвила подобен. Още не съм почнала със захранването, но на моя макс време е 20 минути. Чудех се, като стигна до месото как ще е 20 минути, струва ми се много малко като време. Приготвяне ли месо- какво и как в този уред?

# 64
BNHP, с месо не съм пробвала засега, но скоро, засега плодове и зеленчуци яде. И на моята машина максимумът е 20 минути. Мисля да пробвам първо с пилешко, ще го нарежа на дребно, пък ще видя какво ще стане. Гледах видеа, че слагат направо месо и зеленчуци и за 20 минути било готово. Ако има някой с повече опит, да пише, и на мен ми е интересно.

# 65
Аз слагах месо, на много дребни парченца. Не съм имала проблеми:)

# 66
Аз определено не бих заложила на месо от магазина за захранване,живот и здраве ще си вземем заготовки на плазмон. Винаги съм се чудела каква е разликата в домашно приготвеното пюре и пюре закупено от магазина? Лично аз,в купените пюрета виждам спестяване на време,спестяване на нерви,на ток. Абе не виждам минуси😂😂

# 67
Zaicheto,не съм стигнала до там да мога да видя колко време, ток и нерви се спестява. Но за разликите, според мен точно в това е уловката- че не можеш да сравниш. Приготвяйки сама,знаеш какво точно има вътре. Не съм навлизала толкова в материала, но за мен консерва/буркан който може да стои на стайна температура без ферментация има допълнителни добавки, до колко полезни не е ясно. Не споря, защото както казах,не съм навлизала подробно да проучвам и смятам да давам и готови, но каквото мога и имам време ще си приготвям сама.

# 68
Zaicheto,не съм стигнала до там да мога да видя колко време, ток и нерви се спестява. Но за разликите, според мен точно в това е уловката- че не можеш да сравниш. Приготвяйки сама,знаеш какво точно има вътре. Не съм навлизала толкова в материала, но за мен консерва/буркан който може да стои на стайна температура без ферментация има допълнителни добавки, до колко полезни не е ясно. Не споря, защото както казах,не съм навлизала подробно да проучвам и смятам да давам и готови, но каквото мога и имам време ще си приготвям сама.
Абсолютно те подкрепям, още повече, че аз и за нас много внимавам какво купувам, а какво остава за бебето или детето.
С този уред наистина ми беше много лесно, слагаш едно две неща в зависимост и за 10 мин си готов.
Имам си някакви основни принципи, които спазвам, когато купувам храна, както и не се храним навсякъде. Simple Smile

# 69
  • Пловдив
На мен ми беше приятно да знам какво съм сложила в пюрето и че е прясно приготвено. На уреда на Авент става всичко за 20 минути.
 Месото го изварявах два пъти в тенджера, не съм го правила на уреда.

Няма значение кое сте избрали - купешко или домашно пюре, важното е на вас да ви е удобно и щом детето го яде- идеално Simple Smile
Аз също съм купувала понякога пюрета, като на ДМ за мен бяха най- добри като състав ( без захар, сол, оризово нишесте). На Хипп и българските Ганчев и Слънчо ми бяха най- съмнителни и не съм ги взимала никога.

# 70
На мен не ми допада съдържанието на купешките пюрета. С изключение на серията "Първа лъжичка", които имат само зеленчуци и вода, останалите са все с нещо друго. Не знам в България как са цените, но тук в Чехия пюретата са и минимум към 3 лева бройката. Да разнасям стъкларии също не ми допада. Днес правих домашно пюре от половин ябълка и половин круша, стана за 5 минути...

Месо мисля да давам от месарницата, където пазарувам по принцип. Готово в пюре бих купила само заешко, не купувам, не готвя такова. Достъп до села нямам.

# 71
Съветвам ви да видите месните заготовки на повече марки пюрета.
По мое мнение тези на плазмон са най- кофти изглеждащи. Дадох само два пъти и даже май половината от второто го хвърлих. Много ми ги бяха хвалили, но не, определено не са моето.

# 72
  • Пловдив
Лично аз готвех за детето, защота имах достатъчно свободно време. Съответно и на детска кухня никога не е записван.

# 73
Дъщеря ми отказваше домашните ми пюрета, но ги правех в тенджера и може би не са били гладко пасирани. Сега имам уред на Мапи и ще видим дали сина ми ще одобри. Иначе от всяка марка има читави откъм съдържание. Важното е да се чете какво има защото наистина в някои уж за захранване има ориз или царевица допълнително.

# 74
  • Седмото небе
Здравейте момичета,
Искам да ви питам какви бяха първите обувчици, които сте избрали за дечицата ви, когато започнаха да прохождат?
Дъщеричката ми започва да става все по-стабилна и май скоро ще трябва да купуваме буйки... Идея нямам кои марки са добри, на какво трябва да се обръща внимание при избора? Всякакви препоръки ще са ми полезни или линкове, снимки. Много съм боса по тоя въпрос. Това с обувките ми се вижда почти толкова сложно колкото и захранването. Него вече го преборихме, ама сега тропането ни чака.
Предполагам е задължително отдолу да бъдат така с цип? И всъщност той какво значение има и как оказва влияние на стъпването? Хубаво е кожата да е естесвена, нали?

Благодаря предварително за всяка насока!

Общи условия

Активация на акаунт