За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 914
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте бебка на 15 месеца , така забелязвам че изпражненията са много светли жълти.. нормални ли е ? На какво може да се дължи? Някой има ли мнение по въпроса

# 631
Здравейте бебка на 15 месеца , така забелязвам че изпражненията са много светли жълти.. нормални ли е ? На какво може да се дължи? Някой има ли мнение по въпроса
С какво се храни?

# 632
С какво се храни?

Суче, храни се с всичко.. от няколко дена яде и кисело мляко високомаслено..

# 633
Ако преобладават мляко и зеленчуци в менюто е нормален светлия цвят. Ако е някаква внезапна промяна, най-добре да се консултирате с лекаря на детето.

# 634
Също давам йогурт, не съм забелязала промяна в цвета на изхожданията.

# 635
Също давам йогурт, не съм забелязала промяна в цвета на изхожданията.
По жълтеникави са от ден два.. не знам защо..

# 636
И аз с въпрос. На профилактичните изследвания на 6месеца хемоглобина на сина ми е 91. Ще звънна в понеделник на педиатъра, но ми се искаше ако някой е имал такива стойности да каже как са процедирали. Захранен е на 5+++, от седмица яде заешко, в момента захранвам с пуешко, като няма заместен обяд. Изяжда между 160-190гр. пюре. Исках следващата седмица да започна кашите.
Не е блед, има апетит и е доста активен, но както се досещате ми е притеснено.

# 637
Изследвайте желязо и феритин и се обърнете към детски хематолог. Педиатрите често неглижират ниските стойности.

# 638
Чисто информативно, какви са реф.стойности при малки деца.

# 639
И моите бяха с нисък хемоглобин, още от раждането. Пиха малтофер известно време. После при захранването след зеленчуците въведохме месото и след него жълтък. Кашите бяха по-късно.

# 640
И аз с въпрос. На профилактичните изследвания на 6месеца хемоглобина на сина ми е 91. Ще звънна в понеделник на педиатъра, но ми се искаше ако някой е имал такива стойности да каже как са процедирали. Захранен е на 5+++, от седмица яде заешко, в момента захранвам с пуешко, като няма заместен обяд. Изяжда между 160-190гр. пюре. Исках следващата седмица да започна кашите.
Не е блед, има апетит и е доста активен, но както се досещате ми е притеснено.
Ако не е грешка резултата, след като изследвате всички неща около възможна липса на желязо, тоест- феритин, трансферин, серумно желязо, желязо-свързващ капацитет- изчислете формулите:

England-Fraser
Mentzler Index
Shine-Lal
Green-King formula
MCH/RBC ratio
RDW/RBC ratio
M/H ratio

Ще помогнат много за да видите, дали няма носителство на таласемичен ген.
Преди да сте сметнали тези формули, и/или от стойностите на желязото, да сте се убедили категорично в "липса на желязо" >> не давайте желязо.
Но да, може да има и носителство на гена, И липса на желязо!!
Моля много да внимавате, кое дават за "нормални стойности"  << в 90-98% пишат стойности за възрастни... и после са перманентно "на Луната". Тоест, във фантазиите им.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 13:52 от Birdie

# 641
Какви капки за нос помагат на децата ви? На 2г, слагахме антибиотични първо, сега секретът се избистри и като цяло рядко й тече носът, но с помпичката вадя много секрет, не знам как се събира толкова много толкова често. Виброцил слагаме сега по препоръка на лекар ама помагат ли ти мога да кажа... чувала съм че хич не стават.

# 642
  • Пловдив
Виброцил съм ползвала при жълт секрет, при прозрачен почиствам само с физ.р-р и един спрей с хиалуронова киселина.

# 643
Здравейте, подуването изчезна. Според мъжа ми е било от физиологичния разтвор, малката беше болна със сополи миналата седмица и го използвахме често, а тя понякога го лиже когато се стича.
Снощи забелязах леко червено петно със ситни пъпчици подобни на мехури върху едното бедро. Не съм третирала с нищо, намазах го с лосиона за тяло. Днес е много бледо, но кожата там пак изглежда на ситни пъпчици. На допир е грапава, подобно май на лишейче. Утре ще я погледна и ако се наложи ще звънна на личната. Според вас какво е?

# 644
  • Германия
Здравейте, подуването изчезна. Според мъжа ми е било от физиологичния разтвор, малката беше болна със сополи миналата седмица и го използвахме често, а тя понякога го лиже когато се стича.
Снощи забелязах леко червено петно със ситни пъпчици подобни на мехури върху едното бедро. Не съм третирала с нищо, намазах го с лосиона за тяло. Днес е много бледо, но кожата там пак изглежда на ситни пъпчици. На допир е грапава, подобно май на лишейче. Утре ще я погледна и ако се наложи ще звънна на личната. Според вас какво е?
Дъщеря ми имаше такива петна. Бяхме при две педиатърки, едната каза лека форма на атопичен дерматит, другата-суха кожа. Откакто е родена ползвам Мустела, нищо друго не съм слагала. След втората година не е имала нито едно петно.

Общи условия

Активация на акаунт