За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 915
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Почвайте го, Вили, ЦРП-то е високо, не е вирус.

# 616
Здравейте, много съм притеснена какво точно показват тези резултати. Бебето е на 1.3 г.днес я водихме при педиатъра ѝ, защото от снощи вдига и сваля температура - сутринта имаше 38.7. Назначи ѝ кръвни изследвания и съответно резултатите излязоха чак сега и тъй като е петък вечер педиатърката не ми отговаря. Тя назначи антибиотик Панцеф, на база високото црп, което излезе по-рано днес, ако има някой по-запознат подходящо ли е да започваме този антибиотик Thinking

Има някаква бактериална инфекция или възпаление някъде трябва да се ползвате антибиотика доверете но педиатъра

# 617
Започвайте го и според мен, високо е ЦРП. Има някакво възпаление някъде, или бактериална инфекция както са писали по-горе. Моите наблюдения са, че при вирус е друга картината и там црп в повечето случаи си е в нормална стойност.

# 618
Вирусна инфекция някаква, поне 3 дни ще е с температура детето. Изследванията не са притеснителни, да Црп е завишено, но не чак толкова, че да изпадате в паника.
Относно назначеното от лекар лечение, тук вече го спазвате ако имате доверие на лекаря си, ако не, отивате при друг. Бързо оздравяване!

# 619
  • Пловдив
При вирус ЦРП не се вдига толкова много, поне от нашия опит. При нас всеки път с такова ЦРП се оказва уро инфекция. Точно с панцеф я лекувахме и всичко беше Ок.

# 620
Благодаря! Започнах да давам, да. Утре имаме назначено и урина да даде сутринта и ще видим дали се касае за уроинфекция.

# 621
  • София
Има ли някъде таблица с информация за тези показатели... ЦПР и тем подобни
Мисля че на много майки ще е полезно

# 622
Относно пюретата, нямам възможност да готвя и използвам купешки, гледам винаги съдържанието. Каши давам 2, 3 пъти седмично, ще съм доволна ако хване малко мръвка, на 8м. и половина а е 6.900 кг.

# 623
  • София
На 8м и тежи почти 7кг
А колко см е?

# 624
Момичета, какво ще ме посъветвате за бебе на 3 месеца със задна хрема от 6 дни .Личната му изписа някакви капки, които ги правят в аптека, но шести ден няма подобрение .Слагам му физиологичен разтвор и чистя с аспиратор преди да сложа капките.Въпроса ми е по-скоро според вас на УНГ ли да го заведа (записала съм час за двама в ИСУЛ) или на читав педиатър/неонатолог в Токуда евентуално 🤔
Носът му нонстоп хърка, дави го и му пречи зверски .😒

# 625
Сега има такъв вирус, който протича с бронхиолит. Ходете да го чуят на слушалки редовно, ние ходехме през 2 дни. Правихме инхалации, но не знам за 3м дали може, питайте.

# 626
  • София
При нас мина същото - баткото донесе на всички този бацил от училище със задна хрема и кашлица. Бебето заведохме на педиатър и му взеха носен секрет, защото една седмица не се оправяше само с физ.р-р. Излезе мораксела и стрептокок ауреус. Изписаха капки Гентазон в нослето, 3 пъти дневно. Оправи се след 2 дни. Инхалации не успях да му направя, плачеше и се съпротивляваше.

# 627
Момичета, какво ще ме посъветвате за бебе на 3 месеца със задна хрема от 6 дни .Личната му изписа някакви капки, които ги правят в аптека, но шести ден няма подобрение .Слагам му физиологичен разтвор и чистя с аспиратор преди да сложа капките.Въпроса ми е по-скоро според вас на УНГ ли да го заведа (записала съм час за двама в ИСУЛ) или на читав педиатър/неонатолог в Токуда евентуално 🤔
Носът му нонстоп хърка, дави го и му пречи зверски .😒
При толкова малко бебе хремата е голям бич, заради невъзможността да издуха носа. Ако няма температура, отпадналост и други симптоми, не бих водила за една хрема при УНГ. Имайте предвид, че има много болни в момента и заради една хрема да не лепнете друго. Хремите минават бавно, редовно чистете нослето с ефективен аспиратор, повдигнете матрака и помещението, където е бебето да е по-хладно. Ако се съмнявате за влошаване, посетете педиатър.

# 628
Благодаря.Засега е само хремата, но наистина е ужасна.Вторник сме отново при личната и ще повдигна въпроса за изследване на секрет . Трябваше края на месеца да го водя в Токуда на преглед за друго изследване и най-вероятно ще издърпам часа за другата седмица, за да имам още едно мнение 💐

# 629
Благодаря.Засега е само хремата, но наистина е ужасна.Вторник сме отново при личната и ще повдигна въпроса за изследване на секрет . Трябваше края на месеца да го водя в Токуда на преглед за друго изследване и най-вероятно ще издърпам часа за другата седмица, за да имам още едно мнение 💐

Гърлен, носен секрет и антибиограма, за да се види какви находки има и как да се лекува.

Общи условия

Активация на акаунт