За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 929
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Мами,отчайвам се с избора на пюрета и каши. Единия ден харесва Гербер,на следващия Ганчев. Яде каши на Слънчо,както и оризови на Хип,но ми казаха,че не трябвало да давам нито Ганчев,нито Слънчо,защото били боклуци. Вярно ли е ?  Чувствам се виновно,че давам на детето си “боклуци”,а на нея й харесват и се чувства добре… Както и за проходилката,не се слагало,защото им се натоварвали краката,а аз как да свърша всичко у дома? Омръзна ми от всензнайки,от топ майки,от био майки и изобщо вече предпочитам да си бръмча сама с бебето по улиците.
Много трудно е някой да ви отговори.
Гербер са хубави... но все пак, и предпочитанията на детето са важни. Така или иначе, Бг бурканчета не са лоши, и никога не са били. За кашите, първо- е добре да ги ограничите, защото пълнеят. Второ, да се спрете на две качествени марки- например, Хумана и Нестле. И за топфер съм чувал добри неща, въпреки че тук не са популярни.
Нямате никакъв проблем от проходилки, освен- опасност от травми, падане от стълби, падане в басейн.
Оставяйте си я и си вършете работата. Проходилките, освен това, са голямо забава за повечето деца.
Проходилката е движещо се столче. И нищо повече.

"Забраните", или теориите около проходилките в Бг, ред други фантазии (например, да не се държи детето за ръце при прохождане), както и относно психо-моторното развитие на децата, произхождат от едно одиозно лице в Бг, известна "фирма",  което нито професионално, нито образователно, има право да говори по тези теми. Защото не е нито Педиатър, нито детски невролог. Може спокойно да игнорирате нонсенсите му. Наскоро имах ред разговори с колеги-педиатри, приятели в Бг, да се започне наказателна дисциплинарна процедура срещу него от ЛС. Този е отговорен за толкова страдания, и за разпространението на толкова ненужна паника сред Бг майки... но не е тук мястото да анализираме.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 16:01 от Birdie

# 601
Аз също понякога давам каши на Слънчо и Хип, както и готови пюрета.
За проходилката и аз не съм съгласна да се слага и все още ми е трудно да върша всичко ИЗ вкъщи. Но пускам малката да си щъка около мен ( в процес на прохождане е ) и къде пада ( колко лоша майка 😭) ,къде става, успявам поне да сготвя и да изглежда чисто. 😀

# 602
  • Пловдив
Каша почти не съм давала, защото по мое мнение това са бая калории, които само издуват без да имат особено ценен принос. Давах само няколко пъти оризова на Тьопфер, за да въведа ориз и това беше.

Готови пюрета давах малко, но тези, които давах бяха само на Гербер или ДМ марката. По моя преценка, не съм слушала препоръка.

Вие си решавате кое е добро за вашето дете, не обръщайте толкова внимание на всякакви непоискани съвети. Simple Smile

За проходилката- слагах я по малко, защото и беше забавно, но в един момент спря да и е интересно и това е. Не се е отразило по никакъв начин негативно, макар че знам , че проходилките имат доста противници из форума.

# 603
  • Германия
“ от едно одиозно лице в Бг, фамозна "фирма", ”

Някой разбра ли за какво става дума? 🤨 каква  е тази дума “фамозна”? Божееее, до къде стигнахме? 😣

# 604
Човек сам си решава дали да се включи в състезанието кой е най-добрата майка и чие дете е най-напреднало.

# 605
Зайче, не е нужно да слушаш никой. Прочети си етикета на пюрето и ако това, което пише е ок за теб - давай го. За едни едно е лошо, за други - друго.

А проходилката, не пречи да я слагаш за кратко време вътре. Не помага на детето да се научи да ходи, но щом ти е удобно да свършиш нещо така и не я държиш по цял ден вътре - всичко е 6.

Няма какво да се напрягаш Wink

# 606
Явно и аз съм от лошите майки😄 моята доста ядеше каши всякакви марки съм купувала😄😄И изобщо не е дебела 2 г няма 12 кг
Че тя не спира по цял ден😉

# 607
За пюретата - гледам състава, не толкова марката. Дъщеря ми не искаше домашните ми пюрета и ядеше само купени. Каша ядеше за следобяд доста дълго време и никога не е била дебела. Синът ми сега яде домашни пюрета, някои зеленчуци му давам от готово бурканче. Каша също ще му давам докато иска.
Проходилка не съм ползвала с дъщеря ми, но както и с бънджито-важното е всичко да е с мярка. Слънчо каша давах след годинката защото повечето бяха със захар преди 10г и са със сухо мляко. Сега вече имат и без захар. До 1г.  е яла Хумана и Хип.

# 608
Благодаря на всички за съветите! Наистина понякога се чувствам като най-лошата майка,въпреки че вътрешно знам,че не съм. Знам,че всяка майка,като мен иска най-доброто за детето си.

# 609
“ от едно одиозно лице в Бг, фамозна "фирма", ”

Някой разбра ли за какво става дума? 🤨 каква  е тази дума “фамозна”? Божееее, до къде стигнахме? 😣
http://www.onlinerechnik.com/duma/%D1%84%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD
http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD

Хм... речник беден? липса на кафе?

Цитат
Човек сам си решава дали да се включи в състезанието кой е най-добрата майка и чие дете е най-напреднало.
Толкова е безсмислено,нали??

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 16:16 от Birdie

# 610
  • София
Ако състава на пюретата за теб е ок, давай му. Както на Хип има пълни с добавки и сгъстители, и някои изчистени, така и на Ганчев и Слънчо сигурно имат (аз не ги харесвам като марки и не съм ги давала, но и не упреквам, ако някоя майка ги харесва, нормално е да има различни предпочитания).
За проходилки - лично аз съм против. Достатъчно примери има покрай мен на паднали деца с разбити усти и страх след това, както и на такива, които са свикнали с проходилките и не си дават зор сами да пробват да ходят (само, че те прекарват по цял ден в тези проходилки, за 5-10мин/дневно нищо няма да му стане на детето).

Няма перфектни майки, има вманиачени всичко да е по книга и детето да яде само най био-мио-еко-домашни простотии (качествената храна е изключително важна за всички, но някои изгъзеци са прекалени). Не се сравнявай с другите, гледай да ти е добре на теб и детето и се наслаждавай на живота. Другото да минава покрай ушите.

# 611
Здравейте на всички искам да ви попитам нашата бебе е на 4 месеца вече.Обаче някой момент пръстите  и ръцете са много студени от какво може да е това?И имам още един въпрос преди 1 седмица се появи един бял белег точно под ухото на бебето ми и попитах на педиатъра и ми изписа крем Елоком обаче листовката пише че под 2 години не се препоръчва! За това се претеснявам.Някой от вас да ли е ползвал крема и имали ефект?Благодапя ви

# 612
И моето бебе все беше със студени ръце, даже и 3 жилетки да облека. Аз съм същата.
Моя го слагах в проходилка, много се кефеше докато не разбра, че без нея може да пипа повече неща и да прави пакости Joy голямо облекчение ми беше и хич не се вталясвам, че проходилките вредят и не знам си какво още. В бънджи също стоеше, но по 5мин,защото не му харесваше. Кой както може да си облекчи ежедневието аз съм ЗА. Щом е измислено за деца, не е осакатяващо и фатално, това не са неща, в които децата стоят нон стоп. Мое си мнение..

# 613
  • Пловдив
Каши никога не е ял, не съм предлагала. Пюрета купешки се е случвало да яде. Вие трябва да решите дали ще му готвите или не..
Елкома е кортикостероид и се предписва при различни дерматити/псориазис, за белег не съм чувала да го предписват.

Проходилката ни беше 4в1, ползваше я само за бънджито, ходеше с уокъра. За кратко време няма какво да му стане. Сума ти хора са израснали без проблем в костите с проходилки.

# 614
Здравейте, много съм притеснена какво точно показват тези резултати. Бебето е на 1.3 г.днес я водихме при педиатъра ѝ, защото от снощи вдига и сваля температура - сутринта имаше 38.7. Назначи ѝ кръвни изследвания и съответно резултатите излязоха чак сега и тъй като е петък вечер педиатърката не ми отговаря. Тя назначи антибиотик Панцеф, на база високото црп, което излезе по-рано днес, ако има някой по-запознат подходящо ли е да започваме този антибиотик Thinking

Общи условия

Активация на акаунт