За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 060
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Няма нужда превантивно да давате нищо преди и след ваксина. Не го тъпчете излишно с лекарства и разни хомеопатии.

# 316
Аз лично не го тъчя.
Все пак бяхме на преглед

# 317
Не е към теб, а за ваксинираното бебче на 2мес

Давайте спрямо кг и спазвайте интервал от време, който е посочен,  лекарят трябва да пита за кг, не само възраст.Това е и за др лекарства.
Бързо оздравяване!

# 318
Малкия е със  39.9 градуса.
Пинурофен

# 319
При последното боледуване вдигаха по 39,3. Нищо не помагаше, нито Панадол, нито Нурофен. Хексалгин свали до 38,5, но за много кратко време. Ако вдигнат над 38,5 и не дам нищо после много трудно свалят температурата. Дори звънях на бърза помощ да питам ако не се повлияят какво да правя.
Танче, 39,9 хич не е малко и то толкова време да поддържа такава Т. Не знам дали ще овладееш положението с Панадол и Нурофен. И да, 7,5 мл ми се вижда доста. Моите са на 2 г почти, по 14 кг и давам по 5 мл.

# 320
Малкия преди малко се събуди.
Измерих му я 39.5 градуса.
Към 03.00 часа я мерих ме 39.9 градуса.
Иму дадох Нурофен 5мл.
Сега не знам не е ли малък интервала пак да му дам Нурофен.
Наща лекарка е от обяд.

# 321
  • Германия
Дайте му парацетамол, рано е пак за ибупрофена

# 322
Че тази т.изобщо пада ли.....съжалявам ама....редувайте с Панадол на 4часа...аз щях да се побъркам да чакам такъв голям интервал на нурофена с такава висока т.....

# 323
  • Германия
При нас беше същото преди 2-3 седмици - зачервено гърло и висока температура, която просто не спадаше в продължение на 4 дена. На 5тия ден вече нищо му нямаше 🤷🏻♀

# 324
Танче, с какъв термометър мерите? Нашия е безконтактен и през нощта не меря, защото ако са си заврели главите във възглавница или одеало и дава фалшиво висока Т. Ако са много топли направо давам нещо без да меря или ги държи се мен гушнати 10-тина минути да им се охладят челата. Също веднага след събуждане може да е малко по-висока от реалната.

# 325
  • Германия
Танче, ако в 3 си дала нурофен, сега му дай панадол. И след това вървете да пуснете изследвания. Доста висока я поддържа, аз бих минала още един лекар да го види, заедно с резултатите от изследванията.

# 326
Имам ето този термометри във вкъщи разполагаме.

# 327
Купете термометър с галистан. Тези електронните не са много за вярване. Панадол и Нурофен се редуват при нужда и липса на достатъчен часови интервал. Аз лично взимах един лист и пишех в колко часа какво давам, за да не стане фал с предозиране. Панадол не повече от 4 дози за 24 часа, Нурофен не повече от 3 дози за 24 часа. Дозирайте според килограми, не според възраст. Дано мине бързо!

# 328
Здравейте мами.
Преди малко се прибрахме от педиатъра.
Било ангина .
Изписа му каквото е необходимо за да се оправи.И се надяваме за ден,два да се оправи.

# 329
Здравейте, дъщеря ми на годинка и половина отказва да яде всякакви манджи, супи, готвено... Моля ви, ако някоя се е сблъсквала с такова нещо и имате идеи, да ми споделите. 🙂Не и даваме бисквитки, солетки и т. н., много рядко се случва. Всеки ден и се предлагат по няколко различни неща, с месо, без месо.Иска да яде само хляб, кисело мляко, няколко плода и евентуално понякога хапва месце. Не иска зеленчуци. Педиатърката каза да и предлагам и в един момент ще почне, но това са вече месеци наред. Продължавам да предлагам,ядем пред нея супи и т. н. Ако някоя мама нещо се сеща ще съм супер благодарна.❤️

Общи условия

Активация на акаунт