За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 001
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
А да е алергия към антибиотика?

# 451
Пратих снимки на педиатъра.
Той потвърди Робеола

# 452
Има ли някакъв начин да науча детето да пие вода от сламка? Още на 6 месеца купих чаша със сламка, обаче само я дъвче и не схваща какво трябва да направи Grinning имаме и чаша с твърд накрайник и чаша с мек накрайник, пие само от тази с мекия накрайник, обаче и нея с времето я изгризва и периодично купуваме нова Grinning не че пие много вода, количествата са символични, но някой ден ще пропие предполагам.
Кажете някакъв трик, да се научи със сламка… нашата е съвсем обикновена от пепко, гледам, че доста пият от тези на авент, дали пък ако пробвам с друга ще има успех?

# 453
Имали някоя мама на която детенцето да е имало робеола и как са се справили със нея

# 454
Имали някоя мама на която детенцето да е имало робеола и как са се справили със нея
Да не е роЗеола? Рубеолата е шарка и децата са ваксинирани срещу нея.

# 455
Танче, слагана ли е ваксината за морбили,рубеола и паротит при него?Скоро или въобще слагана ли е

Да, розеола или рубеола е казала лекарката?

# 456
Танче, слагана ли е ваксината за морбили,рубеола и паротит при него?Скоро или въобще слагана ли е

Да, розеола или рубеола е казала лекарката?
За морбили ваксина миналия месец е сложена.
Извинете ме розеола е .

# 457
  • Пловдив
Нашия над годинка се усети какво трябва да прави със сламката.

# 458
Пратих снимки на педиатъра.
Той потвърди Робеола
Нещо се е объркал- рубеола= морбили.
Детето ви е ваксинирано? Ако да- не е морбили (рубеола). Морбили и рубеола е едно и също нещо.
Дете под 12м да има морбили е възможно, но много рядко.
Пак се намиране не там, където трябва... тоест, в оркестъра.

И тъй като ще започнат пак диви спорове, давам първото под ръка:
https://en.wikipedia.org/wiki/Measles
"Other names include morbilli, rubeola, red measles, and English measles."

Розеола? може, да... но с оглед странният Ви антибиотик на 12 часа, и липса на информация относно динамиката и вида на обрива- все още не е ясно.
Розеола има най-вече пролет-есен... сега сме дълбока зима... така че? може, да... малко трудно, но може.

# 459
  • Пловдив
Е жената си каза, че е объркала и е розеола.

# 460
Е жената си каза, че е объркала и е розеола.
Това е розеола - протича с 3 дни температура, която спада на 3-4 ден и впоследствие се появява обрив.
Това са думите на  педиатъра ни

# 461
Необходимо е отново да се включи оркестъра, илачите и тем подобните изрази, иначе няма начин ...ние простите да разберем за какво иде реч😅🤣

Бързо да му минава на малчо!

# 462
  • Пловдив
Моля Ви се, морбили и рубеола едно и също...само дето се причиняват от различни вируси, които даже са и от различни семейства (тогавируси - рубеола, парамиксовируси - морбили)...И на английски рубеола е rubella, ne rubeola. И защо тогава ваксината е срещу морбили, паротит и рубеола, а не само срещу срещу морбили и паротит? Тавтология сигурно...
Уикипедия...
Това не във връзка с детето на Танчето...

# 463
Някой давал ли е наскоро Мукоплант Лека нощ? Изписаха го днес на дъщеря ми 3х5 мл, на листовката обаче пише по 2,5 мл и сега се чудя колко да и дам. На 2г е детето.

# 464
Аз споделям какво ние казал педиатъра.
А антибиотика него пие вече.
Аз просто искам мнение от мами който са имали  същите симптоми децата им.
Естествено не съм лекар.
Нито само лекуваме малкия..

Общи условия

Активация на акаунт