За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 004
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
37 не е температура при бебе. Мисля, че до 37.5 се води нормална температурата при бебета.
Мит. И то-опасен.

@Tan4eto.23
Референтните ви стойности в дясно- не са детските. Нито бебешките. Следователно, не всичко отбелязано като "проблемно", наистина е "проблемно".
Традиционен гаф.
Няма също нива на прокалцитонин, като чувствителен показател за сепсис.
Няма и бърз стреп-тест.
Нито вирусологични изследвания имаме- е, поне за пакет чести вируси << но това в Бг не го правят, така или иначе.
Щом температурата се е повлияла от антибиотика?... добре.
НЕ се дават,или се избягват, антибиотици при деца на два приема... има риск да не проработи.
От както снощи пи антибиотика го пи
Цяла нощ и цял ден вече няма температура .
Педиатра ни ми каза че това било вирусна инфекция.
Да попитам може ли по някакъв начин да се разбере каква е точно тази инфекция
Еми- мога само да се радвам за Вас.
Не, не може да се установи- поради следните груби грешки

* бебе с 39 температура, и/или над тази, е въпрос за спешно уточнване. СПЕШНО. Същото обаче не важи за деца над 3г.
* бебе, поддържащо упорито температура? ...също е въпрос за спешно уточнване. Практически? бебе до 12м възраст, с две температури 38-6-38.7, подлежи на незабавен преглед, уточняване и вземане на изследвания (ако се прецени). В тези случаи, и при бебета до 12м възраст, урина ВИНАГИ се изследва задължително!
* преди да се започне антибиотик се вземат всичките изследвания! ВСИЧКИТЕ. А не... "гризнем от тук", след антибиотика? ... ще "гризнем и от там". Началото на антибиотика слага край на вашите шансове, да откриете почти всичко, свързано с инфекция.. .

Цитат
Педиатра ни ми каза че това било вирусна инфекция.
При която, от първата доза антибиотик- температурата изчезва. Посъветвайте вашият Педиатър да усили сутрешната доза еспресо, и да  наблегне на дебелите книжки. Ще му е от полза, за да не хлътне в някоя голяма яма следващият път.

Какво имаш предвид.
Говори без намеци

# 436
Вирусни инфекции не се лекуват с АБ. Бактериални - да. Но не мога да коментирам изследванията. Само знам, че моето дете при бактериални инфекции беше с високо ЦРП. Обаче не е единствен показател все пак.
Съгласна съм с Бърди.

# 437
Оф, да се оплача!!

Бебока е на 4 месеца и освен, че физически расте като гъба, ментално също - на всички ни е ясно... Обаче е станал.. страшен инат!

До онзи ден (буквално!!! ) се возеше в количката и детското столче ( в колата) като ПИЧ. И СПЕШЕ, и беше щастлив!!

Сега, браткооо - рев, рев, рев, пищене, дране, че не вижда света около себе си и е вързан и непомръдващ..

Вземеш го, изправиш го да гледа - душица златна...

Никой не обича да е легнал и вързан - знам, но много резки ми дойдоха тези промени!!

И това тотално убива разходките през деня и уикендите ..и  планувахме да избягаме извън града тримата с баща му някоя Събота и Неделя...Че той ще ореве света в колата, бе... Аз ще мръдна на акъл, казвам ви...Кога минава тази кривата фаза, успокойте ме!!!
Детето е в скок на растежа ми се струва. Точно 4 месец е доста силен, има и регресия на съня. Много "любим" период ми беше тоя целия 4 месец.... Същото със столчето правеше и моя, и ревеше даже да го погледнеш накриво.. Минава Simple Smile

А за температурата на малкия-не вярвам 37 да се приема за нормално, като знам, че по принцип му е към 36.4. Виждам, че ръцете, краката и слепоочеието стават доста топли и това е необичайно за него. Тъй че щом за неговия организъм 37 не е ок, значи няма значение какво пише по учебниците... Просто се чудех дали е от зъба, или от това, че му е запушен носа. Друга причини просто не виждам, весел е, енергичен, яде си...

# 438
Birdie,  aко е удобно в коя държава практикуваш педиатрия. В последните пет години съм живяла в три различни държави, дъщеря ми се роди в Англия .Знам добре как процедират в повечето EU страни, оставят в началото организма сам да се справи ако детето е  над три месеца.  Практиката в UK е идентична   като тази в Щатите, защото ползват практики от Уницеф.
Бебка беше с 39 гр. t, да извикаха ни  за бърз чек,  провериха лимфни възли зад ушите, тургор и цвят на кожата, температура  ,но не пуснаха др.изследвания, камо ли изброените от вас.  Болницата е една от най- добрите в Лондон.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 22:34 от Ani8314

# 439
Хора, стига вече! Детето е с диагноза, поставена от лекар, който за разлика от всички тук го е виждал на живо.
Повлиява се от първата доза антибиотик.
Не знам какво толкова мислите. (Да, Бърди има право в общия случай, че диагностиката в България е хвърляне на боб, и е възможно да се пропусне заболяване и да се замаскират следи като не се пуснат навреме изследвания, но в случая вече няма значение)

Детето е с ангина. Бактериална. И гнойна според мен.

Не в нужно да стресирате майката допълнително.

# 440
Искам да благодаря на всички клети майки, които се отзоваха на моят вопъл и стон.

Знаейки, че и на вас ви е ( било ) зле, ме кара да се чувствам една идея по-спокойна ( сори 🤗) ....

Налях си 50 мл ( щото скоро ще кърмя..май) шампанско, взех си торта, пускам Сексът и градът ( да убия damage-а нанесен от "and just like that) и ви казвам " Спокойна нощ! ❤️

# 441
Здравейте мами.
Малкия от 6 ти вечерта не ми е вдигал температура.Но преди малко до като му сменях памперса забелязах малки ситни пъпчици.
Педиатъра ни предупреди че след температурата възможно е да се появи обрив.
Сега му писах и той ми отговори че е розеола

# 442
Здравейте мами.
Малкия от 6 ти вечерта не ми е вдигал температура.Но преди малко до като му сменях памперса забелязах малки ситни пъпчици.
И дъщеря ми беше така по гърдите и гръбчето април месец след т.нормално нищо не съм давала сами изчезнаха 👍🙂

# 443
Здравейте мами.
И дъщеря ми беше така по гърдите и гръбчето април месец след т.нормално нищо не съм давала сами изчезнаха 👍🙂
Той пие антибиотик изписан от педиатър.
След като е получил обрив и няма температура да продължи ли да го пие.

# 444
Мами, дайте съвет. Както писах по-горе, 10 дена лекувахме стафилокок в носа с Мупироназал. Теъгна на ясла - два дена и му се запуши носа (уж има и леко увеличена трета сливица). Вчера цял ден му беше много запушен носа. След инхалациитв се отпуши и тръгна жълт сопол, гъст. През деня нямаше Т. През нощта вдигна 38.2, сам я смъкна. Днес пуснахме пак носен секрет, обаче чак врорник ще е готов. До тогава ме е страх много да не се влоши, ако е бактерия. Промивки с назален душ са ни забранени заради отита от предния път. Единствено пръскам с физ разтвор и дърпам. После пръскам спрей Сребърна вода. Но ако е с бактерия нв мисля, че ще помогне. И разбира се е събота….

# 445
  • Пловдив
На малкия за жълт сопол му бяха изписали виброцил, допълнително третирах и с физ. р-р.

# 446
Танче, антибиотика се пие задължително за колкото дни е изписан. Ако са казали 7, значи 7, 10-10.
Ако го спреш преди да в завършен курса, има шанс да не е доизлекуван напълно и пак да се разболее.

# 447
Танче, антибиотика се пие задължително за колкото дни е изписан. Ако са казали 7, значи 7, 10-10.
Ако го спреш преди да в завършен курса, има шанс да не е доизлекуван напълно и пак да се разболее.
Давам си му го .
За една седмица ни го изписаха.
Но просто питам нещо трябва ли да се направи за тези пъпчици.
Сега спи. Но като се събуди ще го снимам да пратя на педиатъра да ги види

# 448
Давам си му го .
Виж сега, не може за всяко нещо да се дава друго. Всяка болест си има някакви етапи и се минава през тях. Не може всеки ден да се правят промени и да се включва нещо ново. Имате лечение, следва се. Обривът може да е от 24321 неща, от претопляне (казваш, че е само в памперс зоната), представи си какво става под памперса при температура на тялото почти 40 градуса, може да е алергия, ако са плюски големи и се разпространява по меките части на тялото, може и някаква шарка, да е било контактно бебето в последните 20 дни на деца в яслена/градинска възраст, може да е типична картина за вируса и да отмине до ден - два. След като те тревожи - лекар. Обикновено, наблюдаваш ако не се влошава и не дразни детето, изчакваш да отмине. Ако се влошава - преглед. Иначе става каша.

# 449
    Давам си му го .
    Виж сега, не може за всяко нещо да се дава друго. Всяка болест си има някакви етапи и се минава през тях. Не може всеки ден да се правят промени и да се включва нещо ново. Имате лечение, следва се. Обривът може да е от 24321 неща, от претопляне (казваш, че е само в памперс зоната), представи си какво става под памперса при температура на тялото почти 40 градуса, може да е алергия, ако са плюски големи и се разпространява по меките части на тялото, може и някаква шарка, да е било контактно бебето в последните 20 дни на деца в яслена/градинска възраст, може да е типична картина за вируса и да отмине до ден - два. След като те тревожи - лекар. Обикновено, наблюдаваш ако не се влошава и не дразни детето, изчакваш да отмине. Ако се влошава - преглед. Иначе става каша.
    Първо не съм казала че обрива е около памперса.
    Казах че забелязах пъпчиците когато го смянях на коремчето общо взето предната част на тялото.Когато се събуди пак ще огледам.
    Естествено че си спазваме лечението.

Общи условия

Активация на акаунт