За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 009
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
Танче, на база диагнозата от прегледа и изследванията, аз мисля, че става дума за гнойна ангина.
Но не съм лекар, изчакай и други да се включат.

Според мен изследванията са ОК.

# 421
Танче, и моя е с почти същите резултати. И червено гърло. Ние също пръскаме Голанил. Тъкмо му мина и днес пак си държи 37.
Мами, моля кажете по собсветни наблюдения такава Т имали ли са вашите деца от зъби. Знам мненията, че от зъби не се вдига Т, но при нас точно това става вече с 8ми зъб подред.

# 422
Танче, и моя е с почти същите резултати. И червено гърло. Ние също пръскаме Голанил. Тъкмо му мина и днес пак си държи 37.
Мами, моля кажете по собсветни наблюдения такава Т имали ли са вашите деца от зъби. Знам мненията, че от зъби не се вдига Т, но при нас точно това става вече с 8ми зъб подред.
Yan дай боже да се оправят децата.
Бързо възстановяване на всички.

# 423
Yan25, засега имам опит само от три зъба и чакам четвърти да пробие, но Т не съм усетила да има. Аз доколкото знам до 37.2 при бебета се води нормална температура. Меря само ректално и вадя 0.5, така ме научиха в родилното. 37 градуса при бебе не мисля, че е наличие на температура.

# 424
  • Пловдив
37 не е температура при бебе. Мисля, че до 37.5 се води нормална температурата при бебета.

# 425
37 не е температура при бебе. Мисля, че до 37.5 се води нормална температурата при бебета.
Мит. И то-опасен.

@Tan4eto.23
Референтните ви стойности в дясно- не са детските. Нито бебешките. Следователно, не всичко отбелязано като "проблемно", наистина е "проблемно".
Традиционен гаф.
Няма също нива на прокалцитонин, като чувствителен показател за сепсис.
Няма и бърз стреп-тест.
Нито вирусологични изследвания имаме- е, поне за пакет чести вируси << но това в Бг не го правят, така или иначе.
Щом температурата се е повлияла от антибиотика?... добре.
НЕ се дават,или се избягват, антибиотици при деца на два приема... има риск да не проработи.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 18:41 от Birdie

# 426
Оф, да се оплача!!

Бебока е на 4 месеца и освен, че физически расте като гъба, ментално също - на всички ни е ясно... Обаче е станал.. страшен инат!

До онзи ден (буквално!!! ) се возеше в количката и детското столче ( в колата) като ПИЧ. И СПЕШЕ, и беше щастлив!!

Сега, браткооо - рев, рев, рев, пищене, дране, че не вижда света около себе си и е вързан и непомръдващ..

Вземеш го, изправиш го да гледа - душица златна...

Никой не обича да е легнал и вързан - знам, но много резки ми дойдоха тези промени!!

И това тотално убива разходките през деня и уикендите ..и  планувахме да избягаме извън града тримата с баща му някоя Събота и Неделя...Че той ще ореве света в колата, бе... Аз ще мръдна на акъл, казвам ви...Кога минава тази кривата фаза, успокойте ме!!!

# 427
Мит. И то-опасен.

@Tan4eto.23
Референтните ви стойности в дясно- не са детските. Нито бебешките. Следователно, не всичко отбелязано като "проблемно", наистина е "проблемно".
Традиционен гаф.
Няма и бърз стреп-тест.
Нито вирусологични изследвания имаме- е, поне за пакет чести вируси << но това в Бг не го правят, така или иначе.
НЕ се дават,или се избягват, антибиотици при деца на два приема... има риск да не проработи.
От както снощи пи антибиотика го пи
Цяла нощ и цял ден вече няма температура .
Педиатра ни ми каза че това било вирусна инфекция.
Да попитам може ли по някакъв начин да се разбере каква е точно тази инфекция

# 428
Не е приятно да реве, разбирам.Обаче тепърва ще има и бебешки пубертет, та не е всичко това, има и още, търпение и пак търпение

# 429
  • София
Оф, да се оплача!!

Бебока е на 4 месеца и освен, че физически расте като гъба, ментално също - на всички ни е ясно... Обаче е станал.. страшен инат!

До онзи ден (буквално!!! ) се возеше в количката и детското столче ( в колата) като ПИЧ. И СПЕШЕ, и беше щастлив!!

Сега, браткооо - рев, рев, рев, пищене, дране, че не вижда света около себе си и е вързан и непомръдващ..

Никой не обича да е легнал и вързан - знам, но много резки ми дойдоха тези промени!!

И това тотално убива разходките през деня и уикендите ..и  планувахме да избягаме извън града тримата с баща му някоя Събота и Неделя...Че той ще ореве света в колата, бе... Аз ще мръдна на акъл, казвам ви...Кога минава тази кривата фаза, успокойте ме!!!
Това зверски ме разсмя, казвам ти, то не че е смешно и аз чат пат си говоря смачка ама сълзи ми текат сега от смях 🤣🤣🤣
Ще откачаме заедно в темата и това си е 😊

# 430
  • Пловдив
Аз споделих напред, че за последната температура, след вируса съм сигурна на 1001%, че е от зъбите /3бр на веднъж/ доказва го и факта, че цяла седмица ходи на ясла, зъбите пробиха и детето е добре.

# 431
  • Германия
Антибиотик за вирусна инфекция? 🤨

Така, изказване като на Бърди “мит. И то опасен” 🙄 без допълнително да обясни какво има предвид, е толкова безмислено и безполезно, че няма накъде повече!! Тези крипто коментари на никога не помагат! В стил “аз съм велик и щом така съм казал, всичко трябва да ми вярват без да задават въпроси!

# 432
Оф, да се оплача!!

Минава! Минава! Grinning Но е тежко, мнооого тежко. Аз преживях същата криза с моята бебка - истерия в количката, истерия в столчето за кола, че и истерия от роднини и близки... Беше някъде точно на 3-4 месеца като започна всичко и започна лека полека да приключва към 6-тия месец. Е, все още има тежки дни и моменти, сега пък проблемите са други, един период минава, идва друг Grinning

В този ред на мисли - някоя от вас давала ли е капките за сън Соно Бимби? Бебка не иска да спи през деня, а нощем се буди през час, два и се чудех дали подобни капки биха й помогнали? Thinking

# 433
Luellis, не знам колко ще съм полезна, но щерката в кола пътува само когато е време за сън. Иначе е ад под небето. В количката откакто сме със седнал кош е мирна, но не я връзвам отгоре, знам че е грешка, ама започва дране. В легналия кош също беше драма. Разходките ни бяха за по час и нещо докато спи, иначе трябват двама.
Относно температурата. Според мен всеки човек има константна температура. Аз цял живот при нормални обстоятелства и добро здраве съм с 36.6, дъщеря ми също е с такава температура от бебе. Всяко покачване показва някаква промяна и при допълнителни симптоми си е фактор.

# 434
Мит. И то-опасен.

@Tan4eto.23
Традиционен гаф.
Няма и бърз стреп-тест.
От както снощи пи антибиотика го пи
Цяла нощ и цял ден вече няма температура .
Да попитам може ли по някакъв начин да се разбере каква е точно тази инфекция
Еми- мога само да се радвам за Вас.
Не, не може да се установи- поради следните груби грешки

* бебе с 39 температура, и/или над тази, е въпрос за спешно уточнване. СПЕШНО. Същото обаче не важи за деца над 3г.
* бебе, поддържащо упорито температура? ...също е въпрос за спешно уточнване. Практически? бебе до 12м възраст, с две температури 38-6-38.7, подлежи на незабавен преглед, уточняване и вземане на изследвания (ако се прецени). В тези случаи, и при бебета до 12м възраст, урина ВИНАГИ се изследва задължително!
* преди да се започне антибиотик се вземат всичките изследвания! ВСИЧКИТЕ. А не... "гризнем от тук", след антибиотика? ... ще "гризнем и от там". Началото на антибиотика слага край на вашите шансове, да откриете почти всичко, свързано с инфекция.. .

Цитат
При която, от първата доза антибиотик- температурата изчезва. Посъветвайте вашият Педиатър да усили сутрешната доза еспресо, и да  наблегне на дебелите книжки. Ще му е от полза, за да не хлътне в някоя голяма яма следващият път.

Цитат
Така, изказване като на Бърди “мит. И то опасен” 🙄 без допълнително да обясни какво има предвид, е толкова безмислено и безполезно, че няма накъде повече!!
Общо правило е да не се дават температуро-понижаващи под 38.
Аз лично не следвам това. Но, има две тактики- в зависимост от възрастта на детето, и в зависимост от вида на температурата- под 38? или при температури над това.
Липсата на контрол на ниските температури (37-37.9) само повишава риска.
Всичко от 37 и нагоре, вкл. и 37 си е температура, повишена.
Ако мерите дете след сън, след баня, след физическо усилие? е, коригирате нещата.
Всичките беди тук идват от лоши термометри (90% от термометрите не са  точни и дават силни отклонения) и от ректални мерения (те са запазени само за болнични условия и малки деца).
Темата за температурите е силно етнически Педиатрична. Всяка страна със своите "закони" е тук.

Няма "намеци". Не оставяш бебе с 39 без изследвания.
Не пръскаш гърла, не пишеш хомеопатии.
Правиш това, което навсякъде се практикува:

*пускаш изследвания- вкл. и с венозна кръв << без последното, РЕАЛНО И ПРАКТИЧЕСКИ, нямаш диагноза. НИКАКВА. Точка. Няма "други мнения".
* педиатърът е в състояние на тревога и непрекъснато следи хода на бебето
* ако няма изследвания, не работиш венозна кръв, зяпаш и броиш звездите, е по-добре след ден т-ра, и след преглед, да изпишеш обикновен антибиотик.

39 при деца до 3г възраст? = възможност за сепсис/ пневмония/ остеомиелит / менингококов тежък менингит = над 70%. В подобни случаи винаги е прав този, реагиращ светкавично. В тези случаи, даже и една взета доза антибиотик прекъсва "веригата". Ако оставиш детето, бебето, с прогресираща инфекция 2-3 дена? ...нещата после стават много сложни. Пример? ... вижте "братската джп, система" в тъжната островна държавица УК- побратима на Бг "система". Те ПОСТОЯННО СА В ТАЗИ ЯМА (тоест, изтървани бебета и малки деца, с изключително тежки инфекции).

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 23:16 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт