За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 947
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
кенди, да сте били на студено навън

# 571
На бебето са му червени бузите, едната повече, ту се засилва, ту избледнява... Малко по-груба е на пипане. Това атопичен дерматит ли е? Не го сърби, другаде по тялото няма, само на бузките. На лекар сме след седмица... Нещо мога ли да направя дотогава? Или да спра да правя, ако греша някъде... Много ме е яд, имаше идеална кожа, никакви проблеми.

Скрит текст:
Да, това е атопичен дерматит.
Нужно е:

* правено кортикостероидно кремче, за ден, до два-3.
* след като "слегне" и се успокои екземата, поддържаме само със сапунче и добро овлажняващо кремче

Махнете мъхестото, дрешката- тя се търка в бузката и само обостря дерматита. Същото важи и за триене на лицето и/или тялото със сухи кърпи, като "шкурене".

Цитат
От какво може да се подува долната част на окото при бебета, в областта на торбичките? Не е от сън, защото винаги си е спала по толкова .
От отоци от бъбречен, или небъбречен, произход.
Ако наистина се касае за това, за което пишете, и не сте се заблудили.

Цитат
Благодаря ви. Има ли марка овлажняващо кремче, което бихте препоръчали?
Ще махна дрешката.
Не шкурим, лицето мия само с вода и с каквото е останало на ръката ми от сапуна, сега ползваме някакъв ултра сензитив на ДМ, но може предишният сапун да е бил дразнител. Подсушавам с потупване, колкото да попие водата.
Възможно ли е кърмата да влошава положението? Имам алергии и проблеми с кожата.
Кърмата няма нищо общо.

Сапунчето-точно това, има разни.

Кремчето, овлажняващото

НО, ако екземата е активна, ще е нужно първо правено кортизоново кремче.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 15:35 от Birdie

# 572

Да, това е атопичен дерматит.
Нужно е:

* правено кортикостероидно кремче, за ден, до два-3.
* след като "слегне" и се успокои екземата, поддържаме само със сапунче и добро овлажняващо кремче

Махнете мъхестото, дрешката- тя се търка в бузката и само обостря дерматита. Същото важи и за триене на лицето и/или тялото със сухи кърпи, като "шкурене".

Благодаря ви. Има ли марка овлажняващо кремче, което бихте препоръчали?
Ще махна дрешката.
Не шкурим, лицето мия само с вода и с каквото е останало на ръката ми от сапуна, сега ползваме някакъв ултра сензитив на ДМ, но може предишният сапун да е бил дразнител. Подсушавам с потупване, колкото да попие водата.

Възможно ли е кърмата да влошава положението? Имам алергии и проблеми с кожата.

# 573
Дами, моля за съвет какво да правя -
С бебче на почти 4м, цял ден се мъчим с това мляко... До момента 19:45 да е изпила 400мл, плаче, само на ръце я нося цял ден (само така се успикоява), мислех че проблема са зъбките, които ще избият (тъй като белеят от доста време), нооо това не ядене и често спане започва да ме притеснява!
Няма температура, с терм на чело 36,7. Дайте съвет как да я накарам да хапне или какво може да е, че май отпада варианта зъби

# 574
Да не са колики, колко яде през другите дни.

# 575
  • София
Дами, моля за съвет какво да правя -
С бебче на почти 4м, цял ден се мъчим с това мляко... До момента 19:45 да е изпила 400мл, плаче, само на ръце я нося цял ден (само така се успикоява), мислех че проблема са зъбките, които ще избият (тъй като белеят от доста време), нооо това не ядене и често спане започва да ме притеснява!
Няма температура, с терм на чело 36,7. Дайте съвет как да я накарам да хапне или какво може да е, че май отпада варианта зъби
И ние сме същите.

# 576
И ние, спокойно..

Проверете да не е във фаза на растеж ( има калкулатор и ще ви излезе сайта, като проверите в гугъл)...

Очевидно 4 месец е МНОГО тегав...ама МНОГО...

# 577
Ваксината за морбили как се слага при вас (в бг или в чужбина)? Аз обърках имунизаците на детето, преди една година сложихме първата доза и сега сложихме втората. Сега пък чета, че в бг втората доза се слага чак в училище, вярно ли е това?

# 578
И ние, спокойно..

Проверете да не е във фаза на растеж ( има калкулатор и ще ви излезе сайта, като проверите в гугъл)...

Очевидно 4 месец е МНОГО тегав...ама МНОГО...

Не яде, само спи... Започвам да се притеснявам, докторката вика щом няма Темп, значи е ок 😬

# 579
Като съм чела др майки, в България се слага по др начин ваксината наистина, при вас е на две дози мисля.

# 580
Ваксината за морбили как се слага при вас (в бг или в чужбина)? Аз обърках имунизаците на детето, преди една година сложихме първата доза и сега сложихме втората. Сега пък чета, че в бг втората доза се слага чак в училище, вярно ли е това?
Втората доза се слага на възраст 4-6г.
Минималното разстояние обаче между доза 1 от доза 2 е 1 месец (4 седмици).
Следователно, спазили сте минималният необходим срок, и никакви проблеми нямате.

# 581
Здравейте. Някой ползвал ли е някой от тези сиропи за имунитет да каже впечатления. Малкия винаги изкарва по 2 зъба накуп, имунитета явно пада много, защото всеки път сме на крачка от болница... А хем и лятото беше така, не е от зимния сезон... Искам да опитам с нещо за подсилване..

# 582
Здравейте! Малкия е на 4 месеца и сме в детско отделение. Съмняват се за вроден ларингиален стидор. След като ни изпишат от тук ни пращат в УНГ много се притеснявам какво ще кажат. Знаете ли какво е лечението при тази диагноза?

# 583
Здравейте! Малкия е на 4 месеца и сме в детско отделение. Съмняват се за вроден ларингиален стидор. След като ни изпишат от тук ни пращат в УНГ много се притеснявам какво ще кажат. Знаете ли какво е лечението при тази диагноза?
Какво е това? Най-вероятно вирусен епиглотит /ларингит. Или бактериален такъв.
Ако не сте съгласни, или имате повече информация, променяща моето впечатление - на л.с. или дайте повече информация тук.
Внимавайте и не оставяйте да правят с детето неща, с които вие не сте съгласни.

На 4м "...вроден ларингиален стидор?" ... "вроден" уж, от 4м ли? или?

Цитат
Някой ползвал ли е някой от тези сиропи за имунитет да каже впечатления.

Всички възможни впечатления са крайно негативни.
Не даваме на децата илачи.
Може желязо, ако детето има нужда от него... но, добър препарат, за да нямате проблеми.

Цитат
Искам да опитам с нещо за подсилване..
Сауна, закаляване, добра, качествена, храна, качествени, удобни дрешки.
Всичко което е нужно на едно дете. Е, плюс много любов и малко скандали за неважни дреболии.
Децата нямат нужда от "море играчки"- имат нужда от спокойни родители, нежност, изразителност на родителската любов и... свестен Педиатър.
Изваждането на лупите от Вашите очи е гарант за спокойствие и щастливи дни.
Цитат
Малкия винаги изкарва по 2 зъба накуп, имунитета явно пада много, защото всеки път сме на крачка от болница
Няма връзка със зъбки. За да не сте "на крачка от болницата" обсъдете със следящият го лекар нужното, което трябва да се направи. Например, да се види, дали детето не страда от анемия или ниски нива на IgG. Или, от Х-свързана имунна недостатъчност (рядко нещо).

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 18:23 от Birdie

# 584
Аз също вече 5та година не съм давала сиропи и имуностимуланти. Наблягаме на качествената храна, не съм купувала пюрета и т.н., до този момент не сме имали проблеми с имунната система.
От педиатърката знам, храни ли се качествено, няма нужда от синтетични добавки.

Общи условия

Активация на акаунт