В момента чета ... 73

• 43 702
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз пък преполових от снощи "Царството на слепите" от поредицата за инспектор Гамаш и буквално си налагам да чета по-бавно, че да си удължа удоволствието. Между празниците ми е най-приятно да потъвам в обстановката на Трите бора и канадските снегове...

# 151
Опитвам се да чета Невидимият живот на Ади Лару. Изключително равна, монотонна, протяжна, с безкрайни повтарящи се описания. Персонажите са скучни и незапомнящи се. Продължавам, в очакване на някакво развитие и  изненада в сюжета. Прочела съм към 1/3-та от книгата - не поставя никакъв въпрос, не разглежда никакъв проблем, не ме кара да се замисля за нищо, безцелна ми е към момента.

# 152
Аз ще изпратя годината и ще започна новата с една книга за самопомощ, или по-точно за подобряване на самочувствието - авторът е Марк Реклау, а заглавието е "Обичай се, и то много". Попаднах на нея на испански, затова я чета така, но май е превод от английски и оригиналното заглавие е по-различно. Няма значение, дано да е полезна, пише, че има практическа част, а това е най-важното.

Весело посрещане на 2022-а ви желая! Да сте живи и здрави, да преодолявате препятствията и да прочетете много хубави книги!

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 08:04 от Cioccolata

# 153
  • Варна
Прочетох Леден гамбит. След мудното начало ми стана интересна, даже много. Заплетена, поддържа напрежението, с описания на мислите и чувствата на героите, демек вкарва колорит, аз обичам такъв стил на писане. И накрая свърши брутално тъпо! Как може такъв безобразен край, направо ми отиде хубавото впечатление. Снощи я дочитах до 1 и кусур през нощта и да свърши така, възмутена съм.
Чудя се какво да подхвана сега, имам на хартия една камара книги, последната на Юси ли да е или да поровя из купчината за нещо друго. Луиз Пени ми се чете, но как може 4 нови книги да излязат нейни и нито една да не я пуснат електронно. А да почна да купувам поредица на хартия  от 11-та книга нататък не ми се иска.

# 154
На мен Ади Лару ми хареса общо взето като сюжет, но изобщо не харесвам главната героиня. А, като се замисля, не харесвам особено и Хенри (но не чак толкова, колкото не харесвам нея).
Да имаш вечността на разположение и да я прекараш, като си търсиш сексуални партньори - уникално.

# 155
Pppqqq, направо ме разубеди за Ади Лару.
Препоръчвам все пак “Аномалията”, предполагам, че има добър превод (Росица Ташева е утвърдено име).
А също и “Заложници” - Клеър Макинтош.
Скрит текст:
за втората- ако искате наистина да се объркате кой кой е, множество герои в романа, понякога е трудно да се разграничи кой е този, който разказва, а има и изненада на финала

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 12:23 от fenyx

# 156
  • Sofia
Лолита, определено книгата е хубава (говоря за "Камък, ножица, хартия"). До последно ми държа вниманието, има

Скрит текст:
доста обрати, неочаквано тъкмо си си наумил кой е главния лош и хоп, нещата се променят Simple Smile Има и нюанс на отворен край. Изключително добре описани пейзажи и гланата сцена, която е един преустроен в къща параклис в Шотландия.

Започнах "Били Съмърс", засега бавничко и с наслада, докато си пия кафето. Но и днес със цялото приготвяне едва ли ще мога да чета много.

# 157
  • Mostly in my mind
Vesito,

Скрит текст:
Аз останах в шах и мат кой кой е. Толкова добре е разказано, че до последно не се разбира. И като върнах назад, наистина реално никъде не се споменава, че те отиват там, за да празнуват годишнина от сватбата. Simple Smile
Моля,,ако не сте я чели, не четете спойлера. Ще развали удоволствието. Simple Smile

# 158
Най-продаваните книги на Озон за 2021:

Това очевидно е топ 12. Тук е и Към нищото, която започвам сега.
Майка ми има Пасиансът на архангелите, но не мисля да я чета.

П.п. Към никъде, не знам защо все пиша Към нищото. Тя и без това се казва Сайтоник, българското заглавие е измислица.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 18:08 от pppqqq

# 159
Последната книга за тази година е Въглени в мъртвата пепел. Разочароващото е за мен, че е наблегнато повече на любовните сцени, отколкото на интригата с откраднатото дете.  Въглените на любовта се разпалват, но началото на книгата обещава интересна история, а ни поднася пълнеж от целувки  , интимности и множество подобни сцени. И накрая се стига пак до началото- бърза развръзка.🤐 Разбирам, че жаравата не се отнася само за бившите съпрузи, които работят заедно, а и за семейството, осиновило детето и за другото, на което им е било отнето. Но не ме увлече историята. Повърхностно написана.

# 160
  • на острова на мечтите
Днес си направих новогодишни подаръци. Закупих си отново Един джентълмен в Москва( бях я закупила, но не се беше заредила на ел. четец. Върнаха ми сумата и днес я закупих успешно.)и една нова книга на Ларс Кеплер " Lazarus".
Чета и Поправките на Франзен, или Францен. Като видях колко страници са, май ще е истинско предизвикателство.
Весели новогодишни празници ви желая! Дай Боже новата година да е успешна и благодатна!

# 161
  • Варна
Мари,
да, тъпо свърши и тя като се замисля, всъщност реално нямаше край.
Започнах някаква поредица на Джон Вердън за Дейв Гърни, първата книга "Намислѝ си число". Даже не помня по какъв случай съм си я свалила. Да видим как ще е, дано не е много психарска, защото в началото има отзив от Тес Геритсън, а тя ги пише доста кървави за моя вкус.

# 162
Започнах някаква поредица на Джон Вердън за Дейв Гърни, първата книга "Намислѝ си число". Даже не помня по какъв случай съм си я свалила. Да видим как ще е, дано не е много психарска, защото в началото има отзив от Тес Геритсън, а тя ги пише доста кървави за моя вкус.
Поредицата е изключително добра! За всички ценители на хубавото криминале - новогодишен подарък: линк за сваляна на първите 6 книги от поредицата Simple Smile

Аз прочетох последно "Отровителят" на Джонатан Мур. В общи лини - приятно криминале тип медицински трилър. В началото ме дразнеха леко не особено логичните реакции на главния герой, но до края всичко намери своето обяснение.

# 163
Започнах годината със “Стоте години на Лени и Марго” от Мариан Кронин. На 30стр. съм. За малкото, което прочетох, разбрах, че Лени е доста проницателна и забавна, въпреки крехката си възраст и болестта. Все още не са представили Марго официално, само загатнаха за нея. Харесва ми книгата дотук.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 21:40 от elytra

# 164
  • София
За много години! Желая ви здраве, щастие и много хубави книги Simple Smile
В първия ден на новата година приключих две книги. Едната много хубава ("Сянката на вятъра"), а другата за баланс пълен шит - "Последна спирка Аушвиц". С удоволствие ще прочета и следващата за гробището на забравените книги. В един момент ми се стори леко мудна, но после бях напълно увлечена в историята. Сафон все едно ме разходи в Барселона, сега ми се иска да я посетя.
За другата и автора й Еди де Винд не мога нищо хубаво да кажа. Всъщност единственото хубаво е за него, че е оцелял. Цялата история е разказана с такова пренебрежение към всички, които не са евреи, че в един момент се убедих, че авторът би постъпвал като германицте, просто не е имал власт. Човек прави отчаяни неща, за да си спаси живота, но не разбирам защо трябва да издаваш книга с хвалби как тайно се виждаш с жена си и въртиш търговийка докато другите затворници умират. Все едно всички останали концлагеристи бяха второ качество (политически затворници, поляци, цигани, хомосексуалисти...) и само евреите бяха жертви. Май това ми е третото поредно заглавие за ВСВ, което е пълно разочарование.

Общи условия

Активация на акаунт