В момента чета ... 73

• 42 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Varna
"Опашка от убийци", Хоровиц започвам.
Здравейте момичета,
Изключително удоволствие ми доставя да ви чета и да си отбелязвам книги за четене по вашите препоръки.

Лолита, имам спомен, че четеш основно елетронни книги, освен ако не се бъркам с друг потребител.
Дали имаш Опашка от убийци на  Хоровиц в ел. вариант?

Иначе, за да съм в тон с темата, в момента чета "Стая 622" на Жоел Дикер и ми харесва - много бързо се чете и увлича. Но аз харесвам книгите му и знаех какво да очаквам с характерния му стил. Има доста читатели, които се дразнят от постояната смяна на времевата линия в романите му, което е разбираемо Simple Smile

# 601
  • Mostly in my mind
Чета само хартия. Бъркаш ме с друг. Blush

# 602
  • Varna
Извинявай много Simple Smile

# 603
  • Mostly in my mind
Е, няма за какво. Иначе бих ти я метнала. Simple Smile

# 604
Розата на Уиндзор от Елизабет Чадуик.
Това е втората книга на авторката,която чета след Лятната кралица.
Много ми харесва стила й на писане,изключително увлекателни истории със запомнящи се персонажи.
Бях писала на издателство на Kalpazanov с въпрос дали ще издадат другите книги от поредицата и получих отрицателен отговор.
Изключително дразнеща и некоректна практика е да издават само по една книга от поредица...

# 605
Не са само те, и "Инфодар" също не довършиха поредицата за "Андерс", "Колибри" и те не довършиха "Аз съм номер 4". Сигурно има и още, но за тези се сещам на прима виста.

# 606
Сиела не са довършили поне 10-тина тийн поредици. Сещам се за Мнимият принц, Ръководство на героя за Спасяване на кралството, книгите на Пиърс Браун (всъщност, те имат разни продължения, които не са част от оригиналната трилогия - според мен е довършена, но съм виждала много мнения в подкрепа на обратното), но има още много. Доколкото знам, Абъркромби има застрашени поредици (защото не се продават добре).

# 607
Аз не се “дразня” на Дикер, защото нямам никакво лично отношение към него. За мен той е комерсиален продукт, който се изчерпва. Смяната на времевата линия е най-малкия проблем на творчеството му, а е самоцел. Не е нито първият, нито последният, който използва ретроспекция и ретардация. Въпросът е, че при него обемът не оправдава качеството.

Издателствата са търговия и това обяснява редица проблеми, било с преводи, подбор на заглавия и автори и поддържане на поредици.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 07:14 от Tsugumi_

# 608
На мен Дикер ми е като "книжен снакс"... Чета книгите му без да се задълбочавам особено в стила, убивам времето с тях на почивка, в градския транспорт или просто когато ми трябва нещо разтоварващо. "Хари Куебърт" много ми беше харесала, след това вече и стилът на автора, а донякъде и загадките са ми предвидими.

# 609
Аз мисля, че са прави да не ги довършат, щом губят пари.

Не е коректно към читателите, но затова читателите ще си ги изтеглят, а когато/ако излезе цялата поредица, ще си купят книгите (така двете страни са еднакво коректни една към друга). 

И Бард имат много недовършени поредици. Като видите книги по 5 лв или по-малко, да знаете, че обикновено са части от поредица.

Даже се чудя Егмонт как довършват много техните, като изглеждат също толкова нерентабилни (нямам предвид наистина известните). Да нямат някаква друга политика при печатане, която пазят в тайна?

# 610

Много бавно върви заради малкото пряка реч. Но съм нетърпелива да разбера какво ще се случи.

# 611
Сутринта започнах от любопитство "Мракът в сърцето ми" ("The Push"), и не мога да спра. Голям ужас и трагедия.
Ще продължа с "Цирцея" след като я довърша.

# 612
Аз пък започнах "Малки жестокости" (Лиз Нюджънт) и попаднах от трън, та на глог Simple Smile
Предишната ми книга беше за сестри , а тази за трима породени братя ("ирландски тризнаци" Joy, но в истинския смисъл на думата, защото дейстието се развива в Ирландия).
Четивото е прелюбопитно. Отново бедният читател става свидетел на отношенията в едно дисфункционалмо семейство като фокусът е върху динамиката на отношенията между братята. На мен са ми  много интересни подобни отношения, защото имам много примери от реалния живот с мои близки хора (братя с малка разлика) как не се разбират и как се конкурират във всичко..
При сестрите с малка разлика сякаш не е така, но при братя е страшно..

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 19:25 от Happy Mijjj ツ

# 613
От няколко години имам "Цирцея" на рафта и все още не мога да я прочета. Първите 10 страници ме отказват. Става ли по-интересна натам?

# 614
От няколко години имам "Цирцея" на рафта и все още не мога да я прочета. Първите 10 страници ме отказват. Става ли по-интересна натам?
Имам усещането, че директно ми се разказва приказка и ми е уютно, въпреки нарцисизма на боговете. Чакам да стигна до прасетата и Одисей. Определено не е за изчитане на един дъх като други, но на глътки е идеална. Не съм много напреднала с нея.
Дочетох "Мракът....." Голям стрес е тази книга. Ще се върна към "Цирцея" да си оправя нервите.
Апропо, израснала съм с трагедиите на Есхил, и още помня огромни пасажи наизуст. Може и от там да го свързвам с уют. 😂

Общи условия

Активация на акаунт