В момента чета ... 73

• 42 621
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Чела съм първата от "Евърнес", хареса ми много и я прочетох ултра бързо, но после ме налегна работа. Фантастика, малко тийн, приключенска, като идея е супер с многото равнини, въздушни кораби и битки.
Добро подсещане, ето какво ще чета тия дни Simple Smile

# 586
Всичките три ги има за свободно сваляне. Четох поредицата и не ми хареса на първо място защото е недовършена, минали са няколко години от излизането на третата част и авторът не пише следващата. Второ - беше ми прекалено наивна, детска.

# 587
  • София
"Евърнес" ми е от любимите стиймпънкове и YA-фантастики (по-скоро даже тийн, отколкото YA) - паралелни вселени, страхотни образи, изобщо, и трите книги са прекрасни, въпреки че свършва малко в нищото и оставя доста неизяснени въпроси.
Като стана дума за YA - вече съм на третата от "Разбито море" на Абъркромби, "Половин война", и съм възхитена. След тъпнята на Арментраут, Абъркромби ми е направо уау! Innocent  Трилогията е военно не особено магическо фентъзи (магията е много слабо застъпена), силно базирана на викингите и пълна с адски интересни и готини образи, всяка от книгите е с различен главен герой и ми доставя огромно удоволствие да гледам как преплита историите им.

# 588
В уикито пише, че са само три. Поредицата е завършена.

# 589
Поредицата няма финал (не само на една сюжетна линия, а на всички и нямам предвид, че е с отворен финал - просто прекъсва). Пише три, защото толкова са написани.

# 590
  • София
От 2014-та насам Макдоналд изобщо не е споменавал, че има намерение да пише следваща от Евърнес, така че това са си, три броя. Даже някъде беше казал, че се чувствал задръстен от една и съща история и затова продължил с друга тема.

# 591
Аз също мисля, че никога няма да довърши историята, но ако знаех предварително, нямаше да ги започна.

# 592
  • Mostly in my mind
"Опашка от убийци", Хоровиц започвам.

# 593
  • Бургас
Чета "Преследвачът" от Ларш Кеплер. Харесвам го това семейство. Как се наговарят тези двамата, не знам, но добре им се получават нещата.

# 594

Идвам съботно-следобедно с първата ми петичка за годината Simple Smile

"Никой от тях не иска да бъде спасяван. Всички те искат да потънат отново към земята, да продължат да спят. На лицата им се изписва омраза, щом бъдат изтръгнати от смъртта."

Обичам книгите с "принадена" стойност. Точно такава се оказа "Ярка река" на Лиз Мур.
Романът е тежък, мрачен и не е толкова трилър, както е анонсирано в анотацията му, а по-скоро семейна драма и остро социален роман в най-чист и неподправен вид.
Действието е ситуирано в един от най-бедните и маргинализирани квартали на Филаделфия , а именно Кенсингтън. Признавам си, не знаех, но прочетох, че Филаделфия е най-бедният и най-западналият от големите градове на Америка. Дрога, ширеща се повсеместна корупция и бедност, безнадежност...наркомани и проституиращи за дозата си жени пред изоставени и надраскани с графити сгради, превърнали се в наркомански бърлоги - това е основният фон, на който се развива интригата в книгата.
Това е тъжната история на две сестри (Кейси и Мики), родени и израснали в Кенсингтън. Едната - в плен на наркотичната си зависимост, другата - полицай, опитваща се да прави нещата "правилно" и да се окъсне от средата и от миналото си. Нещата загрубяват след като започват да намират убити жени и се разбира че върлува сериен убиец, а Кейси изчезва....

Книгата засяга и други теми - като например отново педофилията и как младите момичета могат да попаднат в мрежите ѝ без да си дадат сметка, както и много други...

Интересни снимки от Кенсингтън тук: https://www.boredpanda.com/portraits-kensington-blues-jeffrey-stockbridge/

И, разбира се, си припомнете и видеото към песента Streets of Philadelphia на Брус Спрингстийн Simple Smile Така по-добре ще усетите настроението в романа Simple Smile

# 595
  • София
Ех, супер, сега нямам търпение да я прочета. Simple Smile Моите и двете последни книги бяха 5* - "Жертва 2117" и "Сребърният път".

# 596
Всичките три ги има за свободно сваляне...
Изобщо не цениш времето на съфорумците Wink Пише се ето така: Всичките три ги има за свободно сваляне Stuck Out Tongue Втора и трета част са качени в rulit, но във файловете в FB2 формат (в другите не съм проверявал) има една много досадна грешка - липсва интервал преди всеки текст с курсив, който не е начало на параграф. Във файловете от линка тя е коригирана.

# 597
  • Русе
Започнах и се надявам да ми хареса. Но все още съм в началото и нищо не мога да споделя.
Иначе прочетох :
1.
Книгата разказва за двама съпрузи от Сирия и по-точно за пътят им като бежанци от родината до Великобритания. Не е лека, вървят заедно миналото и настоящето, но идеята е да се покаже животът на бежанците с техните мъки и болки.
2. ,,Бунгалото" от Сара Джио - тотал щета много разочарована. Страхотна корица. Но сюжетът и историята ми дойдоха в повече . Лигава романтика, на фона убийство , което получава възмездие след 70 години, то братче всички давности са изтекли. Оказа се , че макар и последната издадена у нас книга на Джио, всъщност е писана преди повече от 10 години. Иначе другите й, които съм чела са ми харесва ли и помня , а любимата ми нейна е ,, Всички цветя в Париж,,.

# 598
Първите 50-тина, а дали не бяха и 100-тина страници на Тайните убежища бяха леко скучновати, но послееее… става много и все по-заплетено и интересно.
Финалът е повече от изненадващ. Това беше едно от интересните ми открития миналата година.
Всъщност не е зле да потърся и други книги на Лубри, нищо че не са преведени.

# 599
  • Русе
Ами прочетох я ..... Седях до към 1ч , но толкова интересна ми беше , мистериозна и все си мисля , че знам как ще свърши и бам изненада. Наистина страхотна книга, обсебваща, смущаваща, плашеща. Отдавна книга не ме е пленявала така.

Общи условия

Активация на акаунт