В момента чета ... 73

• 43 597
  • 737
  •   2
Отговори
# 570
Ананас, кажи повече за Дейв Егърс, че ми стана интересно. Защо не можеш да я препоръчаш?

# 571
Аз обичам да чета истински истории,  биографии, автобиографии. Понякога истинският живот е по-необикновен и шарен от роман. В други случаи е съвсем обичаен, а ценното е, че се докосваш до вътрешния свят  на  друг човек , обикновено необикновен  в някаква област. Този свят може да привлича, понякога да отблъсква, да е за някои вълнуващ, на други отегчителен.  На мен ми е интересна историята на Енгърс - Калифорния в края на 90-те, атакувана  от юпита и жадни за  творческа кариера млади таланти . В такава обстановка има всичко - наркотици, алкохол, секс, защитен цинизъм. Дейв е в необичайна ситуация, грижейки се за малкия си брат, което го предпазва и насочва в бурното житейско море. В Гудрийдс може да погледнете колко са различни оценките и мненията за книгата. Някой беше писал как я е прочел един път и дал една звезда . След време я прочел отново и я оценил с 5 .Аз вероятно ще я завърша днес и засега мисля, че  бих я оценила с 4.

# 572
Дочетох си "Фреска" и всъщност много ми хареса - чете се тегавко, защото М. Сабо пресъздава напрегнатата и отровна обстановка в един пасторски дом с твърде строги порядки и властен домакин, дом, в който няма и един нормален, всеки мрази другите и тегли към себе си. Единственото цветно и хубаво нещо в тази къща е Анушка - непокорна, твърде шумна и твърде весела - малката дъщеря, която не може да се нагоди към живота без радост и цвят и избягва от в Будапеща при първа възможност, където сбъдва мечтата си да рисува.
Всички връзки и взаимоотношения между героите са проследени много подробно и докато се подготви едно погребение, през очите на всеки един от тях научаваме цялата семейна история - от бабата до правнучката. Може би не я преиздават, защото съдържа доста понятия и пресъздава усещането за живота от комунистическата действителност - партийни събрания и назначения, проучване на роднини, градски съвет и т.н.
Започвам "Стъкленият хотел" от Е. Сейнт Джон.

# 573
Говорейки за Ирса да кажа, че Озон са анонсирали новата ѝ книга, която се очаква от "Емас" , а именно "Бездна" Simple Smile
Всъщност това е следващата от поредицата Children's house. Първата е"ДНК", втората "Водовъртеж", третата е "Изкупление". Сега проверих кога се очаква да излезе продължението в България и се оказа тази, за която ти говориш. Общо са 6 за момента, ДНК е писана 2015-та, явно пише по една на година. Издават ги с две-три назад, за съжаление.

# 574
Започнах "Един аристократ в Москва", Еймър Тауълс, потръгна много, много приятно и предусещам голямо удоволствие!!

# 575
  • София
Започнах "Още въздух" на Оруел и срам - не срам си признавам, че я изоставих след четири прочетени глави. Толкова да харесвам "1984" и "Фермата на животните", а тази изобщо не ме грабна. Друг път пак ще пробвам само от уважение към писателя.
Прехвърлих се на "Кодекс 632". Започва увлекателно, но да не казвам голяма дума преди да съм се уверила.

# 576
Иве, на мен "Още въздух" страхотно ми хареса, почти в еуфория бях след като я прочетох. 1984 и "Фермата" също много харесвам. Сега съм си купила "Пасторска дъщеря" от Оруел, но още не съм я почнала. Ако не ми хареса, пращам директно към теб ☺

# 577
"Снежна слепота" на Рагнар Йонасон-прочетена, следва "Черен мрак". Много хубаво описва Исландия, че чак не ми се ходи и през лятото на екскурзия там😁. Студ и мраз.

# 578
Усещане за исландски студ, влага и още студ има в "Погребални обреди" на Х.Кент.

Извадих да си чета "Полунощно слънце" - разкази от севера

# 579
Да споделя за Хвърчило в рая, Щонова; не е зле дотук (1/5), наистина мотивираща и някои послания силно запомнящи се, обаче аз не си падам по такъв тип. Дано нататък стане по-разказна, че чак на моменти ме дразни като по-натрапчиво - позитивистично. Иде ми да възразя на героите с пример за някоя трагедия - иди обяснявай тогава какво щастие има в болката... Но като цяло си давам сметка, че неслучайно ми попадна сега: имам нужда от личностна, емоционална промяна (модерното "детокс"Wink)), че съм позациклила в едни сиви нюанси поради ЕГН и пандемията...

# 580
Приключих Rock Paper Scissors на Алис Фийни. Отне ми време защото се занимавах с много други неща, но след бавното начало книгата става доста по-раздвижена. Харесах прозата. Хареса ми мястото където се развива действието. Самите герои, обаче, не можах да харесам изобщо. Ще погледна и други книги от авторката.

Не си спомням кой я препоръча, но благодаря!

Не ми се чете нищо сериозно.

СПОЙЛЕР
:
Скрит текст:
Този Адам така и не разбрах защо 2 жени толкова го искат. Няма талант и не си струва като характер.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 23:54 от Cool_Cat

# 581
По средата съм на Преди да станем твои . Силно начало , но след това ми доскучава на моменти. За разнообразие започнах  и Фаворитката на султана, има действие в нея и е много колоритна.

# 582
  • Пловдив
Прочетох Коледа в Силвър Фолс - Джени Хейл. Съвсем безлична книжка, толкова клиширана, че чак се смях на заучените фрази. Но имах нужда от нещо, което няма да ме кара да мисля и затова я прочетох до край.

Започвам Индийската принцеса - Хавиер Моро.

Искам да помоля, ако някой има в електронен вариант Животът пред теб на Ромен Гари, да ми я прати. Откривам я в Mailbooks, но потребителят не ми я изпраща вече 3 месеца.

# 583
Някой чел ли е трилогията "Евърнес" на Иън Макдоналд? Мисля в сферата на фантастиката е.

# 584
Някой чел ли е трилогията "Евърнес" на Иън Макдоналд? Мисля в сферата на фантастиката е.
Първата част я има в читанката. Започва като интригуващ стиймпънк. Прецени сама...

Edit:
Започнах да я чета уж само за да видя за какво иде реч, минах няколко глави и я изтеглих за четене Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 15:01 от Lenovo.Legion

Общи условия

Активация на акаунт