В момента чета ... 73

• 42 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Момичета, как става номера скупуването на електронни книги? Знам, че имаше някакъв проблем с Киндълите преди и форматите? ТО ако ще трябва да си ги конвертирам предпочитам пиратски да си дърпам...

# 676
За киндъл от Амазон взимам (така е по-бързо за книги на чужд език, отколкото да чакаш хартиен вариант да пътува), от българските книжарници предпочитам хартиен вариант, с електронен не съм пробвала, но някои издателства изрично са посочвали за ел. версии на книги, че не са съвместими с Киндъл.
Сега видях, че напр. Сиела и Колибри са посочили, че електронните не са съвместими с Киндъл.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 14:17 от fenyx

# 677
Ох,не знам по отношение на атмосферата на скандинавските и исладските трилъри...
От една страна ме привличат  студа, мрака, тъмнината, изолацията...
 От друга обаче не, едва ли ще е "моето", ако се окажат там. Загледах преди десетина дни Trapped , исландския сериал. Ами...като ги гледах, направо се чудя как живеят тези хора. Седят във всекидневни без да гледат телевизия , без музика без нищо, водят някакви скучни разговори с равни и приглушени гласове ...бля... В нас все някой вика, тича, скача, изтървава нещо.. А на тези там дори децата им се държат стерилно...No Mouth
Миж, тъкмо си мислех, че си извратена малко с твоя вкус за скандинавски серийни убийци, но ме успокои сега Joy Аз почнах да гледам Бьорнстад след книгата - ами не мога да си го причиня. Странни хора, кошмарен език 🥴 ако отида да живея там, за няколко месеца влизам или в лудница или скачам от високо 😄
Отноано въпроса на Let. it. be - Руски автор задължително Престъпление и наказание, Архипелаг Гулаг. Антиутопия разбира се 1984, Фермата на животните! Хорър може би най-трайни сюеди ми е оставил Кинг с Мизъри и Гробище за домашни любимци. Роман по действителен случай - някой от многото за Холокоста (последно си спомням за Ключът на Сара, Приапивна песен в Аушвиц), също и Аз съм Малала, Да четеш Лолита в Техеран - за арабския свят, Чернобил - знаете за какво. Записки по българските възстания сигурно сте чели.  Фентъзи се свщам и з за Марсианецът и Станция Единайсет, може би Сблъсък на Кинг.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 14:33 от Джинa

# 678
Поставих си книжно предизвикателство 😊 Тази година смятам да прочета по една книга от непривичен за мен жанр.
Тъй като чета основно исторически любовни романи и световна класика ( английска и американска), ще Ви помоля да ми препоръчате по някоя книжка, която Ви е впечатлила.
Набелязаните от мен жанрове са следните :
-Трилър
-Криминален роман
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина)
-Фентъзи/фанстастика
-Хорър/антиутопия
-Роман по действителни събития
Георги Белев,, Злопатници,, е страхотна книга по действителни събития, Стиг Ларшон,, Милениум,, трилър. Тери Пратчет

# 679
Поставих си книжно предизвикателство 😊 Тази година смятам да прочета по една книга от непривичен за мен жанр.
Тъй като чета основно исторически любовни романи и световна класика ( английска и американска), ще Ви помоля да ми препоръчате по някоя книжка, която Ви е впечатлила.
Набелязаните от мен жанрове са следните :
-Трилър
-Криминален роман
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина)
-Фентъзи/фанстастика
-Хорър/антиутопия
-Роман по действителни събития

Трилър: Тес Геритсън - The Harvest
Криминален: А. Кристи -10 Малки Негърчета
Руски автор: Ф. Достоевски - Братя Карамазови
Фентъзи: Т. Пратчет - Добри Поличби

# 680
Да добавя за “Аномалията” - ако обичате и калиграми - и калиграма има.
Скрит текст:
За сюжетна линия- книгата има анотация, който иска може да я прочете и да види за какво е или за какво не е. Но както писах малко по-назад- хубаво е да се прочете книгата, но може да не се хареса - като с това не казвам, че ще е изгубено времето ѝ за четене, а че може да не сте съвсем съгласни с някои от идеите на автора (без малък спойлер не мога да кажа повече).
Скрит текст:
Черноглед е този Телие, според мен
Бих пуснала отделна тема за прочелите тази книга, че има какво да се обсъжда по нея, но не разполагам с време нито за едното, нито за другото.
Пропуснах да кажа за “Човек на име Уве”, че ми хареса.
Набелязала съм за четене и трилогията Бьорндал на Трюгве Гюлбрансен.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 16:08 от fenyx

# 681
Аз никога не съм отричала, че е факт, но на мен ми е неприятно да чета книги за ВСВ. Не разбирам защо са модерни и не разбирам защо изглежда на много хора им доставят удоволствие. Това няма нищо общо с евреите, просто темата е депресираща и неприятна.

Не ми е приятно и това, че през половината време всички исторически канали по кабелната дават ВСВ. Все едно на много хора им харесва да гледат мутрата на Х..лер (нарочно го пиша така, ако някой го търси в търсачката на форума да не се насочва към мой коментар).

# 682
И аз не знам защо станаха модерни, а и далеч не всичко, което се издава на тази тема, е качествено. Но е важно историята да се познава и да не се отрича. Освен това Втората световна война на практика е формирала съвременна Европа по един или друг начин и е сложила началото на много процеси, които продължават и до момента. Тя е едно от най-значимите събития в историята на Европа и на света, така че е нормално да е и източник на вдъхновение и за литературата, и за киното.

А иначе расизмът не просто е нереден, той е престъпление, както и хомофобията.

# 683
Хвърлянето на обвинения също е нередно и типично за други платформи и държави.

# 684
Започнах “Грехът на Малтица” и снощи до късно ме държа будна.За първи път чувам Лиляна Михайлова,и се радвам,че я открих-старо издание,в Читанка…авторката е истинско откритие за мен:България след Освобождението,оказа се,че има и филм по книгата 1985г…
https://kultura.bg/web/%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%85%D1%8A%D1%82-%D0% … 0%B5%D1%80%D0%B0/

# 685
Историята трябва да се познава, да. Да се осъждат престъпленията, да. Но като си прочел няколко много хубави романа и гледал няколко много хубави филма, едва ли ти се иска още. Особено дилетантски произведения. Пример-"Татуировчикът на Аушвиц".

# 686
Аман от дилетантски произведения,то мода,то чудо-то книжарнички ли не бяха,то момичета от прозореца,жени във влакове,Аушвиц мода и т.н….по времето на вампирите ми беше по-интересна книжната мода…и в крайна сметка кои от тези модни книжлета ще се запомни във времето като Толстой,Дюма и т.н….-никои,това са масовки -еднодневки.Уважавам историята,но ще я чета само през лупата на Достоевски,Талев,Вазов и т.н…

# 687
И как да се познава историята като казват, че се пише от победителите, тоест е далеч от обективна наука. Всеки факт може да се интерпретира и манипулира, да служи за насаждане на вина в поколения , които нямат нищо общо със събитията. А се повтарят събитията , на други места , с други хора, но не ни вълнуват, защото не са ни написали сълзливи книги за тях, не са ни ценни идеологически днес.

# 688
Има предостатъчно разкази на оцелели от Холокоста.

# 689
Холокостът е факт,за съжаление…гледала съм документални филми,чела съм и разкази на очевидци,този ад е бил реален…но днес в издателския бизнес е просто мода,е ако се появи стойностен роман,бих го купила и прочела с удоволствие👍

Общи условия

Активация на акаунт