В момента чета ... 73

• 42 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Скандинавска книга, която не ми излиза от главата е "Лебедът" на Гвудбергур Бергсон. Четох я от "Столична библиотека"

# 661
  • София
Все едно за у дома говориш Blush. Тук няма спокоен тон и ход из къщи.

# 662
Здравейте, извинете ме че нахлувам в темата ви, но не знам къде мога по попитам за това което ме интересува.
Бихте ли ми препоръчали книга от български автор за подарък за чужденец, изучаващ български език.
За какъв точно чужденец става въпрос? От коя държава и в коя възрастова група? Все пак това, което би оценил един руснак над 40, едва ли ще се понрави на 20-годишно британче примерно... И защо трябва да е от български автор книгата? Не е ли по-добър вариант да е превод на български от родния език на чужденеца? Това би му било много по-полезно.

Загледах преди десетина дни Trapped , исландския сериал. Ами...като ги гледах, направо се чудя как живеят тези хора. Седят във всекидневни без да гледат телевизия , без музика без нищо, водят някакви скучни разговори с равни и приглушени гласове ...бля... В нас все някой вика, тича, скача, изтървава нещо.. А на тези там дори децата им се държат стерилно...No Mouth
Това звучи като сбъдната мечта! Simple Smile Да не им бяха толкова трудни езиците, отдавна да съм се преместил там...

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 20:46 от Lenovo.Legion

# 663
Като италианско семейство сме "Тихи", особенно с двама мутиращи тийнове и променливите им гласове 😂На светлинни години сме от дори въображаема тишина😂

# 664
  • София
Приключих Мръсни номира преди закуска на Мариан Кийс. Не помня скоро да съм чела книга с такъв голям обем. Авторката определено се е престарала. Първите 200 стр.бяха леко скучни, но после историята така се завъртя, че нямах търпение да разбера какво ще стане. Не мога да нарека книгата чиклит, по-скоро преобладава драмата в нея и не е от най-леките четива ( в буквален и преносен смисъл). Засегнати са теми като ракът, насилието над жените, алкохолизмът, травестите. Давам 5/5. Определено стилът на Кийс много ми допада и за това продължавам отново с нейна книга, а  именно "Мъжът на най-добрата ми приятелка

# 665
Поставих си книжно предизвикателство 😊 Тази година смятам да прочета по една книга от непривичен за мен жанр.
Тъй като чета основно исторически любовни романи и световна класика ( английска и американска), ще Ви помоля да ми препоръчате по някоя книжка, която Ви е впечатлила.
Набелязаните от мен жанрове са следните :
-Трилър
-Криминален роман
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина)
-Фентъзи/фанстастика
-Хорър/антиутопия
-Роман по действителни събития

# 666
Почти всичко в едно- “Аномалията”, Ерве Льо Телие. Даже има замесен (споменат)  и руски автор, както и похват “книга в книгата”. По отношение на действителните събития- доколкото знам разговорите  между пилотите съдържали и реални реплики (части от тях, няма как целите, разбира се).

# 667
  • София
Sea, прочети и Мармалад на Кийс. Аз всичко отдавна съм изчела от нея и я харесвам.

# 668
  • София
Мерси и аз я хересвам, чела съм досега "Ваканция от брака" и "Суши за начинаещи". Някъде в купчината ме чака и "Сайонара". По принцип само на хартия чета и тези си ги купих втора ръка от ФБ, ама ако не намеря другите на хартия, може и да потърся ел. вариант.

# 669
  • София
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина) - "Лолита" на Владимир Набоков
-Роман по действителни събития - "Глад" на Алма Катсу

# 670
  • Бургас

-Трилър
-Криминален роман
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина) ,,Престъпление и наказание,, Достоевски
-Фентъзи/фанстастика
-Хорър/антиутопия
-Роман по действителни събития,,Очи от рая,, Алис Симболд
Това са моите предложения!

# 671

-Трилър
-Криминален роман
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина)
-Фентъзи/фанстастика
-Хорър/антиутопия
-Роман по действителни събития
Трилър - "Нежна песен" - Лейла Слимани; "Две сестри" - Давид Фоенкинос
Криминален - "Снежна слепота" - Рагнар Йонасон
От руски автор - "Зулейха отваря очи", "Деца мои" - Гузел Яхина, "Синдромът на куклата" - Дина Рубина
Фентъзи и Фантастика - "Морт" - Тери Пратчет, "Немезида" - Айзък Азимов, "Пътят на Икар" - Любен Дилов баща.
Антиутопия - 1984 - Оруел,  "Разказът на прислужницата" - М. Атууд, "Никога не ме оставяй" - Ишигуро
По действителни събития - "Момчетата от Никел" - Колсън Уайтхед, "Образована" - Т. Уестоувър, "За да живея" - Йонми Парк.

# 672
  • В един копнеж!
Почти всичко в едно- “Аномалията”, Ерве Льо Телие. Даже има замесен (споменат)  и руски автор, както и похват “книга в книгата”. По отношение на действителните събития- доколкото знам разговорите  между пилотите съдържали и реални реплики (части от тях, няма как целите, разбира се).
Казваш ми, че си заслужава ли?
Защото от миналата година ми стои набелязана, в "Колибри" я намерих и електронна.

# 673
-Трилър -
-Криминален роман
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина) - "Разкази" Наталия Мешчанинова,  "Казусът Кукоцки" Людмила Улицка
-Фентъзи/фанстастика
-Хорър/антиутопия - "Пътят" Кормак Маккарти, "Заточен" Питър Лайни, "Орикс и Крейк" Маргарет Атууд, "Дългата разходка" Ст.Кинг, "Метро 2033" Дмитрий Глуховский (също е и руски автор), "Денят на трифидите" Джон Уиндъм
-Роман по действителни събития - "Съседката"  Джак Кетчъм (също е и трилър, и хорър)

# 674
А сега към Let.it.be и няколко предложения по жанрове:

- Трилър - “Тайните убежища”, Жером Лубри (това е психотрилър), или някоя от книгите на Клеър Макинтош, напр.
-Криминален роман - която и да е на Джефри Арчър от поредицата за Уилям Уоруик
-Книга от руски автор ( Без Ана Каренина) - Илф и Петров -  „Златният телец“ и „Дванадесетте стола“
-Фентъзи/фанстастика - Анди Уеър - “Марсианецът”, “Проектът “Аве Мария”; каквото и да е на Клифърд Саймък
-Хорър/антиутопия - Джош Малерман “Денят на прасето”
-Роман по действителни събития - “Пеперудата”, Анри Шариер

@ Еnchantress : заслужава си, според мен да се прочете (но не е задължително да се хареса), най- малкото поне електронно, а винаги може да се вземе и хартиен вариант, ако предпочитанията са такива.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 13:59 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт