Отговори
# 585
Бих решила и обяснила някои задачи, за да има полза за питащия за други подобни. Но тест, само да отметна верните отговори, не.

# 586
  • Бургас
Моля за помощ по физика 7клас
Чудя се кой лъч с каква линия трябва да е и тези два лъча,които излизат от S,къде точно трябва да са.

# 587
Благодаря ви на всички!

# 588
Моля за помощ по физика 7клас
Чудя се кой лъч с каква линия трябва да е и тези два лъча,които излизат от S,къде точно трябва да са.

Нещо такова:

При право огледало ъгъла на падане е равен на ъгъла на отражение.

# 589
  • Бургас
Според уроците,нещо такова трябва да е чертежа -плътни и пресечени линии за отражение и източника на светлината.
Обаче не мога да се сетя,как точно от S ще излязат,тези два лъча и да преминат през А и В 🤔
Примерен чертеж

# 590
Според уроците,нещо такова трябва да е чертежа -плътни и пресечени линии за отражение и източника на светлината.
Обаче не мога да се сетя,как точно от S ще излязат,тези два лъча и да преминат през А и В 🤔
Примерен чертеж
Скрит текст:

# 591
  • Бургас
Благодаря ти,Пенева!
Сега ще го разуча.

# 592
Извинете, че се намесвам за задачата по физика, но ъгълът на падане и ъгълът на отражение мисля, че не са там. Ето:

# 593
Blush Добре, но все пак сме в тема по математика, та отбелязаните ъгли също са равни (90-а) ... Не съм се връщала да проверявам в учебника по физика, кой ъгъл се нарича така, този между лъча и отражателната повърхност или този между лъча и перпендикуляра към отражателната повърхност Hands V
Скрит текст:

# 594

Ако някой може да я реши ще съм благодарна....опитвах няколко пъти , използвах Питагоровата теорема и теоремите за страните срещу ъгъл от 30 градуса, че са половината от хипотенузата и не ми се получават отговорите.....Не знам къде греша...Благодаря предварително!

# 595
АC е 1/2 от ВС.
Триъгълник АОС е равностранен. 
ОD e 1/2 ВО.
С това ще се оправите ли?

# 596
Dincho, много благодаря за напътствията. Нямаше да се досетя да погледна нещата от тази страна....Сега ще пробвам и др.подточки.

# 597
Може ли малко напътствия (и на пълно решение ще се радвам, естествено).
Методът за решаване на този тип задачи продължава да ни убягва:

# 598
  • София
Здравейте! Обръщам се с молба за помощ за 15, 16 и 17-та задача, за 5.клас.
На 15-та задача намирам, че В е 0, но по метода на налучкването.
За 16-та задача - не виждам изискване цифрите да са последователни, т.е например ВВ, ААА, но единственото логично е това да е изискването и отговорът да е АААВСВ.
На 17-та получихме 45, но не знам как да го обясня на петокласниците.
Благодаря Ви отново за съдействието Flowers Hibiscus

# 599
17.зад. Означавам с Б, М, К годините съответно на бабата, майката и Катя
Б + м = 81
К + м = 36 - вадим от горното
 Б - К = 45

15. зад. D = 1 , защото при сбора на С и А се е получило число по-голямо от 10 - т. е. имаме 1 наум и числото става четирицифрено. А щом   А + С е по-голямо от 10 и имаме 1 наум, В+В може да бъде само 0+0

16 зад. Отг. D

Не знам стана ли ясно за петокласник зад. 17. Тези задачи са от Кенгуру, което е за 5 и 6 клас.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 21:17 от W

Общи условия

Активация на акаунт