Пъзели - 35, Коледна тема 2021

• 28 351
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • София, България
HighSpeed, тези малките са просто прекрасни!

# 91
  • София
Учудвам се, че ще го кажа за Clementoni, но и детайлите, и нюансите помагаха за реденето. Добър е пъзелът, а аз друго очаквах Simple Smile
Зори, твой е Пятник-ът - вярна на себе си, няма да го пазя за другата Коледа Simple Smile Добре тръгна, ще видим накрая какво ще мисля. Като сглобка засега нищо дразнещо.

# 92
За първи път редим прехваления Ravensburger.... Какво да кажа, много красива картина, здрави части, без да се нараняват, всяка част си влиза само на свойто място, ноооо..... хлабава сглобка!! Не много хлабава, но за топ марката Ravensburger очаквах да е повече! Шмит и Фалкон за мен лично са по качествени от към сглобка! И все пак... красота:

Воден свят 1500 части.

# 93
Vladislav Marushev, малко им варира качеството на Равенсбургер, не всички са хлабави. На мен сякаш най-хлабав от последните ми се стори този с 1500 части.

Сетих се да ви покажа малко ретро пъзели. Снимките са с ужасно качество, но са правени преди близо 15 години.
Това ми беше най-трудният пъзел. 2000 части на японската марка Tenyo по всяка вероятност, домъкнат от чужбина. В кулите близнаци Петронас в Куала Лумпур има търговска част - мол. На някой от горните етажи имаше едно малко магазинче само с пъзели - истински рай. Оставаха ми очите във всичко, но най-много си ни влечеше Дисни. И единия път домъкнахме този Мечо Пух - 2000 части. Луната свети в тъмното и беше много красив. Само небето ме измъчи доста. Редих го бременна с първото дете и бързах да го завърша преди да се е родило (правилно предполагах, че след това няма да успея). Едвам се сгъвах и пробвах частите на всяко място до несвяст. Все пак успях. Тогава големите пъзели ги лепях и този стоеше в спалнята ни десетина години докато не се изнесохме.

Piatnik съм редила преди 15-тина години Smile Едни подправки, тогава бяха много модерни Joy Даже май го намерих, трябва да е този - https://www.puzzlemania.bg/spices-1000-pieces-piatnik
Знаете ли, струва ми се доста забавно да се поровя във форума и да открия какво съм писала в старите теми за пъзелите Joy

# 94
Vladislav Marushev, малко им варира качеството на Равенсбургер, не всички са хлабави. На мен сякаш най-хлабав от последните ми се стори този с 1500 части.

Другия път ще пробваме някой на Ravensburger от 1000 части. Страхотен е пъзела ви и в рамката е още по хубав! И другия е хубав. 2000 още не сме редили до сега, ще видим как е... Чакат ни два от 2000,ама кога ще им дойде времето 🤔

# 95
Аз да се похваля .. завърших си единия коледен пъзел. По-малко от 24 часа .... Сумарно 5 часа редене - 19 -тисрещу 20-ти през нощта 4 часа и снощи още един час с децата, които закичиха 5 парчета, но това е голяма помощ Joy. Джъмбо, пъзел загадка, буквално сам се реди, редиш, ама не знаеш к'во Joy. Обожавам ги. Остана другия, лесния 😂...ще видим със синът да го пробваме, но едва ли преди Коледа.

Джъмбо, пъзел загадка, 17...Elf Inspection! Аууу ко стаа? Датата е 23 Декември....Какво е видял Еленът Купидон? (тоя дет' пие чай с ромче от червената чашка).
Понеже пиша от телефона, скрити картинки не мога ( ми не се научих) да слагам. Който иска отговорът мога да пратя на лично. Иначе ето картинката от кутията Joy...тя е вторият пъзел, който ни чака.
....ето ама нещо не мога да коригирам размера...по-късно ако успея да я коригирам Confused

Ето я. Сори за качеството на снимката, ужасно е.

# 96
vartoglava, понеже ме гризе любопитството, какво е видял елена Купидон ще ти кажа как става скрит текст през телефон Wink
изпиши в скобите spoiler ето така без звездичката [spoiler*]тук си вмъкваш текст, снимка и т.н.[/spoiler]

# 97
Да, или пък, ако не ти се пише, цъкаш третия бутон отгоре след B и I, който е едни точки и редове, и заменяш на ръка думичката list с думичката spoiler. После пишеш между двата тага.

Бухтичка, страхотен е този пъзел с луната и много интересна история има 🙂

Vladislav Marushev, аз пък не смятам стегнатата сглобка за признак за качество (но това мое мнение не е споделено от много хора) 🙂

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 09:52 от Ghibli

# 98
Аз пък да ви кажа, не харесвам пъзелите, които ми се вдигат целите, като ги повдигна от единия край. Понеже не пазя пъзели, а винаги ги разделям и продавам, после ми е супер трудно да ги разделя. Отнема ми около 15 мин всяко парченце да го деля едно по едно, за да не ги нараня.

# 99
  • Варна
И аз установих, че ми отнема много време да разглобя пъзела, но го преживявам Simple Smile Взимам си кафе и пускам нещо на тв, а помежду другото разделям парченца с опипване.

# 100
Кои пъзели са ви толкова стегнати, че ви е трудно да ги разделите?
Аз много пъзели мога да вдигна без да се развалят, дори и такива с по-хлабава сглобка. Но да, някои може не само да ги вдигнеш, а и да ги размяташ. Единственият ми такъв досега беше на Buffalo, за който писах наскоро пак. Нямам спомен друг пъзел да ми е било трудно да го разделя.

# 101
  • Варна
Фалкон и Шмид се разделят трудно. За Фалкон уточнявам, че тези по 500 много лесно се разпаднаха, но хилядарките са здрави.

# 102
Ясно, аз Фалкон още не съм редила. На Шмид наредих само 1 преди година и вече нямам ясни спомени, със сигурност не ме е затруднило кой знае колко разделянето, но е възможно да е малко по-трудно. Още 5 техни имам, но седят и чакат ред.
Buffalo със сигурност много ме измъчи разделянето и не ми хареса.

# 103
  • София, България
Фалкон и Шмид се разделят трудно. За Фалкон уточнявам, че тези по 500 много лесно се разпаднаха, но хилядарките са здрави.
Да, точно тези две марки, направо нервата ме хваща, щях да го споделям за последните два Шмидт, които наредих, то няма разкачване, много голям съклет. Определено обаче обичам стегната сглобка - или както казва Джо, пъзелът да е бисквита. Joy

Бухтичка, то не че е трудно разделянето, но не падат сами парчетата, поне са качествени и не се нараняват, което е много важно.

Този, който редим сега е отлично качество за Master pieces, но за съжаление май имам една липса от крайните. Отворихме го съвсем наскоро и още в началото го нямаше парчето, не го виждам паднало, а буквално е бил отворен 1 час, къде да е паднало толкова.

# 104
Някой редил ли е пъзел на ART Puzzle ?
Пише че е 2 мм. дебел, което според мен е доста дебело. Но са турски и това ме кара да се съмнявам в качеството им.
https://www.ozone.bg/product/3000-pcs-camping-friends/

На този също съм му хвърлил поглед и се воумя между двата.
https://www.ozone.bg/product/pazel-eurographics-ot-2000-chasti-t … store-by-les-ray/

Общи условия

Активация на акаунт