Пъзели - 35, Коледна тема 2021

• 28 389
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
Наредихме го разпадащия се Bluebird

Да похваля детето, нареди си само тази панорама 2х100 на Едука

Отворихме прекрасния подарък на Сали, за голямо мое удоволствие парчетата са мънички и почти стандартни, доста се бях притеснила дали ще успея да го наредя, но цветовете изглеждат много добре. Бухтичка, определено са лъскави парчетата.

# 616
А аз колко се изненадах тази вечер - бях взела от сестра ми един пъзел, който е бил подарък към някакъв друг и си мислех, че вътре е това, което е на кутията. Започнах го с идеята, че е 500 части и бързо ще го наредя, въпреки че не е моят тип картинка и ми изглежда старичък.
Сестра ми не реди пъзели и както го е получила към детския, не го е отваряла.
Почнах да отделям рамката и забелязах, че този пъзел изобщо не е реден - имаше фабрично съединени парчета. Хлабава сглобка. Каква беше изненадата ми когато забелязах, че картинката май няма нищо общо с тази на кутията и всъщност пъзелът е 1000 парчета😳😁
Ето и рамката, нзм дали се забелязва от снимката, че е нещо друго:
Скрит текст:
И сега за първи път редя нещо като пълна загадка 😁 Засега е зарибяващо.

# 617
  • София
Ахахах, яко! Показвай ни прогреса, да опитаме да отгатнем картинката Simple Smile

# 618
  • София
Не знам как ги правят тези номера от Озон, но има нови над  десетина пъзела на  SunsOut.  Може би ги вадят забутани от складовете, защото някои са последни бройки. Не ги показвам, защото ще кажете, че съм подстрекателка Laughing

# 619

Тъкмо щях да се похваля, че останаха само 2 сортера, на финалната права съм.
И после стана това 😒

Толкова ги хвалех тези килимчета, но се оказа, че с голямото ми е малко трудно навиването. И сглобката като не е особено стегната. То аз съм си виновна де, нещо в тъмното не видях къде му е на черното края 😄

# 620
  • Русе
Добро утро!
Чакам си аз 18-ти,но всеки ден поне веднъж си разглеждам списъка с любими.
Относно Bluebird,,не веднъж съм споменавала разликата в качеството между полските и турските пъзели на марката.Този разпадащия се с тънки парчета предполагам е полски.Пише го отзад на кутията.Полските са в големи кутии,а турските в малки и имат различно покритие,матово е

# 621
  • Варна
На мен озон са ми пуснали мейл с някакъв код за 10% намаление на пъзели. Само дето не ми стана ясно дали само за пъзели на редовна цена или може и на намалени. Все пак и аз чакам 18-ти, така че засега няма да купувам нищо. Ще го изпробвам като напълня количката. Ако действа, супер.

# 622
  • София
Бухтичка, с големите и аз трябваше да внимавам, като редях на килимчето. Тези по 3000 части едвам ги закопчавах, а докато навивах, постоянно ги намествах. Уви, наистина за големи пъзели не знам по-добро от килимче, така че дано просто бързо го поправиш и да минаваш напред Simple Smile

sali, понеже не си подстрекателка, сложих още два в Любими Grinning

# 623
  • Варна
Здравейте! Тъй като напоследък няма време за нещо по-голямо, снимах покрай нашия батко пъзелите от моето детство.
Това е най-любимият ми (много обичам книги, още от малка):

Този пък го харесвах заради къщичката с еркери, но ми беше страшен (другите от серията са загубени):

Този кораб ми беше много труден, ориентирах се по бялото отстрани за да се справя с рамката и редовно грешах в морето:

А този ми беше тъжен заради погледа на големия лъв и клетката:

Мона Лиза, изиграхме две игри на "Билет за път" вчера. Играта е много лесна и приятна. Правилата са:
Скрит текст:
Имаш карта с цветни линии, пулчета във формата на вагони за играчите, карти билети, например Виена-Анкара, и цветни карти с вагони. Играчите се редуват или да теглят карти-вагони, или да строят линия за да си изпълнят билетите. Например ако между Виена и Анкара има две черни линии и една жълта, и играчът ако има карти-вагони с такъв цвят, той може да си сложи пулчетата на тези линии и да си изпълни билета. 6 изпълнени билети ти дават победата и печелиш златния билет. Моят младеж вчера беше изключително доволен, че го спечели.

PS:. Бухтичка, този пъзел нещо с подмолни методи ти се опъва, разсипва си частите под всякакви предлози Wink Май усеща, че ще бъде нареден бързо, и се бори за имиджа си на голям и труден.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 10:06 от white duckling

# 624
  • София, България
white duckling, какви прекрасни пъзели си показала! Мисля че имах едно време този с кукерите.

Непременно ще купя тази игра, аз пък мога да препоръчам ако я нямате ето тази:

https://www.ozone.bg/product/hotel-za-bubolechki/?gclid=EAIaIQob … AYASAAEgLyEfD_BwE

# 625
Знам, че не е за това групата, но да препоръчам и аз 2-3 игри
https://comsed.net/%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0-ravensburger-%D0%BE% … D0%BE%D1%80%D0%B0
https://www.ozone.bg/product/splendor/
https://www.ozone.bg/product/ticket-to-ride-europe-board-game/ - тази е същата като Билет за път, но оригинала
Имаме още 3-4 препоръчани, но все още не отворени, така че ще споделя за тях като ги отворим, надявам се, че не правим голям спам в групата.

# 626
Тони, продължавам да не разбирам какво редя😁
Лодка ли е, какво ли...

# 627
  • София, България
Тони, продължавам да не разбирам какво редя😁
Лодка ли е, какво ли...

Хммм, изглежда като тераса над езеро.

# 628
  • гр.София
Hot Summer, следя с интерес какво ще подредиш Smile
Това е като пъзел-загадка, само че по-трудно Grinning