Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • UK
brumm, много хубави картини, напомнят ми малко на стила на Боб Рос.
Едно от нещата, които ми направи впечатление като дойдох тук беше колко е лесно да поддържаш някое такова хоби - плетене, рисуване, шиене, всичко ми се стори на много достъпни цени и има страшно много групи, към които човек може да се присъедини.

Merry, може пък обонянието ти да се върне тъкмо навреме, за да усетиш печените кестени. Yum

Ние още сме не решили какво ще се яде по празниците, не постим, така че на Бъдни вечер вероятно ще има и месо, но определено ще има руска салата. Simple Smile

# 106
  • Истински се вижда само със сърцето.
Игри не играем, че детето е голяма драма за сега, много ми се щеше Не се сърди човече да взема, знаете ли дали се продава тук?

# 107
Има Не се сърди човече, Змии и стълби, и още. Ние имаме цял комплект с 10, по спомени купуван от Лидл. В детските магазини има, както и в Home bargains. Най-често играем Монополи. Микадо също е забавно.
Първата картина е единствената, която съм рисувала по въображение. За другите идеята е от снимка, обикновено променям нещо. Плажът е подарък за приятелка по нейно желание.
Благодаря, мацки.

# 108
Страхотни картини! Продължавай! ❤️

Игри от 1г не играем, защото с дребния тайфун е невъзможно. Иначе имаме десетки настолни, чакащи ред. Сега от Бг ще ми донесат още една на Никола Райков. А карти как ми се играят! То ми писна от война, 3-5-8 и подобни😂

# 109
  • Истински се вижда само със сърцето.
Змии и стълби имат нарисувана на игрището в училище и всяка сутрин играем там, не искам за вкъщи Simple Smile но ще потърся Не се сърди. Тя обича да рисува и да твори разни неща и другите игри като цяло много не я привличат. За Коледа съм и взела оригами книга с хартия и модели и комплект за плетене на гривни.

# 110
Памперс, и ние така. Рядко сядаме вече, обикновено като спи малкия.
Карти играхме с приятели няколко пъти, много обичаме Белот.

# 111
  • някъде в орбита...
brumm, как ти завидях... От както се роди едното дзверче няма опция за нищо, щото свободно време - йок! Така ми липсват рисуването и шиенето... Много ми харесаха картините ти Heart
Ние за Бъдни вечер ще сме на нещо с ориз, нещо с боб, и сърми за мене. Нещото ще се решава в движение, според каквото ни влече на деня. Миналата година всичко беше в зеле, и добре стана. На Коледа сме по гости, та няма какво да го мислим там.

# 112
  • Bristol
Като бяха малки моите им давах да ме бият на игрите. От време на време, като станат прекалено самоуверени, взема да спечеля играта, за да посвият перата и после пак. Точно Не се сърди човече, змии и стълби и детско монополи и скрабъл, им бяха любимите. С картите играехме Война. Guess who я видях за първи път тук и една където потопяхме корабите си. В България я разчертавахме и играехме на хартия, тук им я взех добре направена, https://theromantic.com/stories/games/games16.htm
Още си ги пазя, живот и здраве за внуците 😁

Сега се загледах в една Trekking the World, но много сложни ми се видяха правилата. Сигурно час ще ми отнеме само да ги разуча 🤪 https://www.amazon.co.uk/Underdog-Games-Trekking-World-Globetrot … ing/dp/B0881ZDLJ3
А колега, малко по-голям от сина, ми препоръча да пробваме класическите Exploding Kittens.
Та седя и се чудя сега, да заложа на класическите скрабъл, имаме и български и английски и монополи или да се охарча и за нови 🤔
И пъзели много имам, от по 1000 части. По време на първия локдаун ги редяхме заедно. Седяха на масата отворени и периодично някой сядаше и редеше по малко, докато го завършим. После прибирахме и вадим друг.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 21:55 от Merry

# 113
  • Манчестър
Аааа, Адоръбъл Новак, ако може малко да смекчиш тона, че не е мястото в тази тема за такъв вид изяви. Ако искаш - стана ясно, че има тема за вируса, за и против всичко свързано с него.

Всеки да преценява за себе си - едни ги виждам да карат велосипед с маска, други кола, самички в нея - с маска. Каквото искат да провят. На мен не ми пречи. Аз нося маска, където ми се каже, че е задължително да я нося. Това е правилото - следвам го. Ако не е задължително - не нося.

В на децата училището - секъндъри има болни. Не от вируса, а са настинали, защото стоят в стаи с отворени прозорци, от 8 до 3 часа. В студа. Някои преподаватели им дават да си сложат яке, други не. Стоят така с часове и са болни, да. Ръцете им са премръзнали и не могат да пишат, да хванат химикал. Това е.  Говори се, че ще ги спрат децата от училище отново след коледната ваканция …

Merry, благодаря ти, че ми каза!

Ave, много ми хареса филма и на мен, и на дъщеря ми. Тийнката го гледа заради Лейди Гага, а аз, защото ми беше много интересна истинската история. Том Форд беше много забавно представен и не се учудвам, че не му допада филма. Не само заради това:) Всички актьори бяха прекрасни, най-любим ми е Джеръми Айрънс.
Не знаех, че Алдо има и дъщеря! И дума не обелват за нея във филма!

Да , не се споменава за нея във филма. Казва се Патриция Гучи и Алдо е имал дълга извънбрачна връзка с майка й (Бруна). Те също не споменават и другата дъщеря на Маурицио (Алегра). Понастоящем двете живеят в Швейцария, омъжени са с деца и не искат да имат нещо общо с Патриция.
А книгата написана от Патриция е по-скоро документална, защото е базирана на нейни лични наблюдения и спомени на майка й и хора около нея. Маурицио и Патриция почти не са споменати.
А филма е по книгата на Сара Г Фоден, сега я чета.

# 114
Brumm, и от мен глас за Зеления път под дърветата, продължавай да рисуваш!

Не съм мислила в детайли празнично меню, ще е нещо стандартно. За Бъдни вечер -  боб (сварен и после запечен с едро нарязани лук, пипер, домати), пресни салати, плодове, ядки, вино и така ще докарам бройката. Драмата ще е в това, че дъщеря ми не харесва домашно готвен боб, а предпочита от консерва. За Коледа силно зависи какво месо ще ми хареса в магазина, надявам се ММ да не се сети за кисело зеле, че хич не ми се готви. Ще направя руска салата и другото пак пресни салати. Сега забърках двойна доза коледни бисквити, обаче докато слагах масло, захар и подправки да се разтапят, говорих и по телефона и сега имам усещането, че нещо няма да е както трябва, не ми замириса достатъчно на канела, джинджър и карамфил. Утре вечер ще ги пека.
Големи пъзели, Монополи, Живот, Лабиринт, една сложна за Хари Потър... бяха ми писнали миналата Коледа и Нова година. От няколко дни вечер играем на сантасе. Белот много ми се играе, но няма с кого.

# 115
  • London
Никакви игри не са възможни при нас. Joy

Менюто за БВ си е традиционното при нас. За НГ мислим винаги в последен момент. Честно казано предпочитам на празниците да съм гост.....

# 116
Ина, след обяд докато малкото спи е моето време. Като е буден идва и бута. Понякога и вечер, след като всички заспят. Иначе шетането и чистенето е докато той е буден, готвенето също. За разлика от сестра си, той не е досаден да ми виси по гащите постоянно 🤣, та мога да си свършвам досадното домакинстване помеждудругото. От няколко дена е почнал сам да ходи из цялата къща, нагоре надолу, прави си пързалка по дупе по стъпалата, познайте кой го научи (каката, естествено). Лятото се опитваше да се катери по зида на двора, защото сестра му е като Спайдърмен, прескача зида и сяда на покрива на шеда. Той я гледа отдолу и иска да отиде при нея 🤣
Сега ваканцията е по лесно, защото не трябва да изпращам каката. Как с нетърпение чакам да започне да ходи сама на училище.

# 117
  • UK
Научих сина да играем Сантасе, но пак е скучно, не е като белота. Играем уно, домино, скрабъл, добъл, взех сега и Sleeping Queens, която е карти пак и не е лоша, на децата им е забавна и стана хит. Иска ми се да заредя вече с игри за по-пораснали. Дядо Коледа ще ни донесе Forbidden Island, при която интересното било, че не играем един срещу друг, а играем като отбор да бием играта. Хвърлила съм око на  Dragonwood и Dragonrealm, въобще на повечето игри на Gamewright, и на Ticket to ride. Иначe, Мери, Scrabble си е класика.

И ние сме с ковид, не знам дали казах, сина на 10г беше 5 дни с температура, сега е доста по-добре, само има промяна във вкуса и не иска да яде какво да яде и ми опъва нервите. До 24ти е карантина, ние като ваксинирани не сме, правим антиген и тестове всяка сутрин, засега отрицателни. Вчера ходих на коледното тържество в бг училището, дъщерята да си каже стихптворението и стояхме на входа с маски. Малка, претъпкана зала, без никакво проветрение, нито един човек не носеше маска освен нас, въпреки че е задължително. Идваха хора да се поздравим и да си поговорим, на всички казах, че ще си говорим след празниците, че сме с ковид у дома, всички се смеят, не се притеснявай, нас не ни е страх от грипа Rolling Eyes А като кажат от януари, че пак ще минаваме онлайн бг училището и всички ще недоволстват.

# 118
Чудесни картини, Бръм! И на мен ми харесва горския път. Бях така с рисуването миналата година- 7-8 картини ударно, четки, професионални бои, платна и... после ми мина меракът. Аз също гледам поне малко, нещо не мога да рисувам по въображение само.

На Бъдни вечер правим питка, лозови сaрми и чушки с боб, а на Коледа и НГ - месо със зеле, капама или зелеви сaрми. Сега поръчах зелето и още някакви неща от онлайн БГ магазина, заради традицията, иначе на мен ми харесва тукашната храна.  На Коледа май ще сме на гости.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 08:45 от Alex_Sandra

# 119
  • Великобритания
Много ми харесаха картините , много свежи и определено носят едно такова спокойствие
Аз съм готова с подаръците за щерката най накрая , която оня ден се изцепи , че нищо ( ама съвсем нищо ) не искала , само нов таблет и гифт карта с много пари вътре да си играела на роблокса
Ем купихме и таблет , че тя милата ползва моя стария , и отделно доста други подаръци , че тя е и на 23-ти рожденичка .. и вече не минава номера с един подарък хихи
Отдавна искаше една летяща фея .. да видим дали ще и се израдва толкова
Да се похваля че и моя подарък дойде , една нинджа 14 в 1 мултикукър +фрайер+под налягане + още 1 милион екстри , и дори я сефтосах с едни лозови сърми , дето станаха разкошни и то за 15 минути (под налягане )
Сега сложих едно филе в сол , и след 24 часа ще го пусна на сушене .. та засега съм супер очарована ..

Общи условия

Активация на акаунт