Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 360
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Истинате е, че никой нищо не може да гарантира на 100%. И специалистите установяват нещата в движение. А елементарно чувство за самосъхранение и уважение към личното пространство на другия никога не са излишни.

# 91
  • София
Аааа, Адоръбъл Новак, ако може малко да смекчиш тона, че не е мястото в тази тема за такъв вид изяви. Ако искаш - стана ясно, че има тема за вируса, за и против всичко свързано с него.

Всеки да преценява за себе си - едни ги виждам да карат велосипед с маска, други кола, самички в нея - с маска. Каквото искат да провят. На мен не ми пречи. Аз нося маска, където ми се каже, че е задължително да я нося. Това е правилото - следвам го. Ако не е задължително - не нося.

В на децата училището - секъндъри има болни. Не от вируса, а са настинали, защото стоят в стаи с отворени прозорци, от 8 до 3 часа. В студа. Някои преподаватели им дават да си сложат яке, други не. Стоят така с часове и са болни, да. Ръцете им са премръзнали и не могат да пишат, да хванат химикал. Това е.  Говори се, че ще ги спрат децата от училище отново след коледната ваканция …

Merry, благодаря ти, че ми каза!

Ave, много ми хареса филма и на мен, и на дъщеря ми. Тийнката го гледа заради Лейди Гага, а аз, защото ми беше много интересна истинската история. Том Форд беше много забавно представен и не се учудвам, че не му допада филма. Не само заради това:) Всички актьори бяха прекрасни, най-любим ми е Джеръми Айрънс.
Не знаех, че Алдо има и дъщеря! И дума не обелват за нея във филма!

# 92
  • Bristol
Brumm, тук го свиха най-много срока за бустер, 3 месеца е. Затова сега е такъв наплив за бустери.

Happythought, това с проветряването до някъде бях ок. Правенето на течение, като отварят не само прозорци, а и врати, ме накара да повдигна вежди. Но това че някои учители не им позволяваха да сложат яке, откровенно ме шокира, миналата година. Добре, че в колежа тази година е различно. Отварят само прозорци и не било студено, според щерката.

Аз не мога да изключа Ковид за момента, въпреки че леко го карах и в никакъв случай не трябва да се оплаквам. Обаче липсата на обоняние ме ощетява много. Мислех си, какво толкова, едно обоняние, но просто не съм осъзнавала колко много разчитам на него и колко допринася за цялостното усещане на заобикалящата ме среда Sad Всеки ден по няколко пъти се присещам и се чудя, дали ако по-рано ме бяха повикали за бустер, щях да се размина с Ковид, както стана при мъжа.
Сега пък се чудя, след 4 седмици ли да сложа бустер или 8 🤪
Накратко, да ми имате проблемите 🤗

# 93
  • UK
Аааа, Адоръбъл Новак, ако може малко да смекчиш тона, че не е мястото в тази тема за такъв вид изяви. Ако искаш - стана ясно, че има тема за вируса, за и против всичко свързано с него.

Чета темата от десет години и това, че не пиша всекидневно, не ме прави новак. Не аз започнах да се възмущавам на 'неработещи ваксини'. Аз също предпочитам да се обсъждат различни неща.

Измислихте ли коледните трапези вече?

# 94
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ох ние сме в отпуск и съм на интернационални кухни 🤣 Вчера и днес сме в Мексико - бириа такоси и коктейли 🤣.

За Коледа ММ е поръчал телешко от една ферма от Йоркшир, мисля салата от печен фенел с маслини, печени рейнбоу моркови, бургери за детето и порто за пиене ( за родителската част).

# 95
Коледното меню ще е много скромно. На Бъдни вечер - питка, руска салата и боб (не знам още яхния или в чушки). За 25-ти ще е някакво месо в мултикукъра. Децата ще ядат само питка, евентулано може би дребното и боб. Та колкото за нас възрастните ще е. Иначе ги докарвам 9 неща на масата като сложим вино, плодове, орехи, мед, чесън....

# 96
Нашата традиция не включва постно. Не постим до Коледа, та на Бъдни вечер си хапваме както всеки ден. Може би ще направя една питка, да се разпиша с нещо различно. Детето се реши да пише писмо на Дядо Коледа днес. Викам, свърши, мамо, Дядо ти вече напазари 🤣. От месец я питам какво иска, тя от нямане какво да иска мина през дрон, кокили за скачане и още куп глупости, които няма да й се купят.  Вече знае, че Дядо Коледа е идея, така че няма драма.
Аз рисувам, преоткрих старото си хоби. Платната тук са евтини, боите също, та направо съм в серия. Имам около 8 картини, в нас изглежда като галерия. Нямам вече къде да ги слагам, едни съхнат, други са готови. Три са за подарък, та ще освободя малко пространство 🤣.

# 97
  • София
Както казах, има си места да се възмущаваш така  нападателно. Не тук, моля.

Brumm покажи ни някоя от твоите картини, моля!  На нас ни канселираха поръчката за подарък на баткото за Коледа и трябва в последния момент да търсим нещо друго…

# 98
# 99
  • Bristol
На мен за Бъдни вечер менюто ми е с най-много готвене. Ние също не постим, но слугувам на традицията точно този ден 🤪 Сaрми с кисело зеле постни, бобена салата, питка, щрудел и винаги пека и кестени заради аромата, който тази година няма да усетя 🤪 Като Pampers допълвам с плодове, вино, мед или ядки, да докарам бройката Simple Smile

За Коледа, пуйка, но я пълня по нашенски с ориз. От предните дни с щерката правим коледни сладки, няколко вида. Преди взимах коледен пудинг, но тази година минс пайс купихме.
Синът ще ни дойде на гости. Приятелката му обикновено е у нас на 24ти, за Бъдни вечер, а на Коледа е при техните, но тази година синът каза, че май у нас през цялото време щяла да бъде 🤔 Нещо ми се струва, че не е разбрал, но за всеки случай ще се придържам към по-английско Коледното меню Simple Smile
Разглеждам и какви игри имаме с карти и настолни, за да разнообразя деня.

И сега е момента да споделите, кои са ви любимите семейни игри 😊

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 20:39 от Merry

# 100
  • София
Прекрасни са, brumm!
Продължавай да го развиваш този талант!

# 101
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бръм много хубави картини!

За Бъдни вечер не споделям, защото винаги се придържам към традиционна вечеря- сарми, бобена салата,  питка  и т.н.. Ние сме трима и за празниците готвя в малки количества, не прекалявам.
За нова година още нямам идея какво ще е, не ми се ще да се занимавам с много готвене.
Тази година дори и за моя РД няма нищо да приготвям, ще сме цял ден в Warwick castle и каквото ядем там за деня, това ще е.

# 102
  • London
Втората и последната картина много ми харесаха. Браво Бръм.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 103
  • Bristol
Brumm, много хубаво хоби! Зеленината на картина 4 ме грабна 💕

# 104
  • На острова
Хубави картини! Мен ми хареса първата.

Мери, ние играем Scrabble, Monopoly и Uno, като обикновено винаги се скарваме накрая 🤣

Аз си постя всяка година и затова с нетърпение чакам Коледа - менюто последните години винаги е закуска panetone, обяд - пуйка, pigs in blankets и руска салата, следобяд Бейлис с ядки. Някои неща съм взела, утре смятам да напазарувам остатъка. Но ми прави впечатление, че я няма лудницата по магазините..

Общи условия

Активация на акаунт