Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 377
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Тазманийският дявол не бих я качила в автобус, освен ако не е за 5мин😂 Само с големия бях. Той има тренинг. Все пак на градина го водех цели 2г с автобуса, че и в метрото се возехме постоянно.

Чакам и аз едно колетче от Бг. Уж е стигнало Лондон, остава и на север да се качи. Дано само е преди Коледа.

# 136
  • Bristol
Pampers, за кестените, има инструкции на опаковката обикновено. Цепвам всеки един на кръстче, защото ако не са, като се загреят и гърмят. Слагам в тавичка и пека на 180-200 градуса, около 20-30 мин. Аз и варени ги харесва, но печени са ми любими. А ароматът, който се разнася из къщата го обожавам. Ето инструкция и от bbc good food Simple Smile
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/roast-chestnuts

Моите деца обожаваха да се возят в рейса, като бяха малки. Планирах им разходки, до центъра на Бирмингам, когато живеехме близо до града с приятелчета на сина. А до центъра на Бристол организирах щерката с приятелчета. Дебнехме най-предните седалки на горния етаж. Разходка из някой парк или музей. Купя им сладолед или топъл шоколад, според сезона. Грегс беше популярен за сандвичи и мъфини и хайде обратно в къщи. Точно навреме, майките им да ги приберат. Така ми беше по-лесно, от колкото в къщи да седят и дивеят 🤪

# 137
У наше село ние сме само пеша 😂😂, има някакви автобуси, но и аз не съм се качвала. Единствения автобус на който сме се качвали и децата вкл, е на този който кара от входа на Идън проджект до паркингите.
И на влак не са се возили, предполагам ще им харрса, особено на голямата.

# 138
Много благодаря! Моите са в мрежичка и без инструкции. У дома само аз ги ям.

Със сина много обичахме да си правим такива дневни екскурзии. Отдавна не сме имали и беше на седмото небе днес.
Обаче щерката е локдаун бебе и последно се е возила новоизлюпена февруари 2019😂 на една такава наша екскурзия за ледени фигури. Точно в тази възраст не бих я качила насред пандемия. Ще се навре под седалките, ще оближе стъклата и каквото още се сетите. Понякога ми е жал за нея. Брат ѝ на тази възраст имаше богат социален живот и всякакъв опит вече.

О, Ронка, влаковете са супер! Много ми се пътува и на мен. За един мой имен ден преди години хванахме влака до Единбург. Стюардеса носи кафето, радио, нет, супер гледка и стига по - бързо отколкото, ако сме с колата. Искам пак!

# 139
  • Bristol
Pampers, точно на мрежичката има малък етикет с баркод, обикновено на него е и инструкцията Simple Smile

Ronka, голяма емоция са автобусите, но дебнете горния етаж и най-предните седалки. С влаковете излиза по-скъпо, но си заслужава атракцията. Аз ползвах една family & friends railcard, за да сваля малко от цената. Там, както е написала Памперс, опцията да вземеш напитка и нещо за консумация и да си ги сложиш на масичката прави пътуването още по-интересно.
Този Ковид наистина много неща обърка, но като се поуспокоят нещата трябва да им организираш такава разходка Simple Smile

# 140
  • London
Моите умират за превозни средства, няма спасение просто.... На малкия ми син първата му дума беше Кола, а не мама.Joy

# 141
  • някъде в орбита...
Убедена съм че влак и автобус ще са голям хит с едното дете, ако успеем в убеждаването че трябва да се качи на такова нещо Laughing Другото дете е лесно, ама трудно да оставя едното някъде че да водя другото Grin

# 142
  • Leeds, UK
Ей! Що нещо сте изписали. Аз докато се включа да ви пожелая здраве, вие оздравяхте😁.
Brumm, много ми харесаха картините.
Veggie, и теб си те бива, момиче! Браво
Аз съм с две леви ръце. 😁
Аз нали си обещах да почивам 1 седмица по Коледа, тъй като от 25 години не съм, сега вече ще го направя. Страдам и от “синдрома на пропусната възможност” в момента, защото изпуснах чудесна работа за достатъчно пари и никакъв стрес.  В ненатоварена агенция за недвижими имоти съвсем близо до нас. Не знам дали е за добро или за пореден път си доказах, че нямам никакъв късмет в тоя живот ама трудно го изживявам. Ще мине, знам.
За Коледа ще направя традиционните ястия. Даже днес ще ходя до БГ магазина за кисело зеле.
Ще направя и баклавата с кексова плънка. Много хубава стана миналата година. Намерих и хубава рецепта за питка.
От настолните игри вкъщи се играе шах и “Хлебарка в кухнята” Голям смях пада с нея. Майка ми, на 70 г. подскача и вика най-много.
От Ковид и неадекватни мерки вече ми се повдига  просто. Като доставчик влизам в KFC с маска, но на по-малко от метър хората ядат без маска и ушаците им плющят, защото Ковид не се разпространява докато ядеш в KFC сигурно. Никога няма да се оправим.

# 143
  • UK
Brumm, страхотни картини!

Моите деца обожават да се возят, с влак, с автобус, метрото. Малката обаче няма толкова много опит, когато се роди вече карах активно, а сега даже до Лондон ходим с колата. Най-любимо ни е да отидем до Канари Уорф с колата и от там с кораб, до Уестминстър или до Гринуйч.

Дорет, на теб много ти се насъбра с пръста, сега и кръста стискам палци вече да приключват здравните проблеми.

Благодаря, че ме подсетихте за кестени. Аз купувам от Уаитроуз, те са сцепени леко, пека за 30 мин.

За Бъдни вечер менюто е боб по испански с домати и спанак, тиквена крем супа и кисело зеле с ориз. За Коледа каквото месо ми хареса, с каквото е останало от предишната вечер, ако не е останало ММ ще ме кара пак кисело зеле да пека🤣🤣🤣

# 144
  • Истински се вижда само със сърцето.
Много весело клипче 🤣

https://fb.watch/a337bfKnRy/

Дано се отваря Simple Smile

# 145
Момичета, моля ви кажете ми за застраховките, покриващи и зъби. Аз плащам нещо през ранотодател, но хич не съм наясно, ще им пиша и на тях.

Детето днес ходи при нашата, българката. Трябваше да и направи ренген, плаката която слагат в устата, беше огромна за нейната уста. Тя я караше да затваря, а детето не можа. И сега се разрани чак.
Отделно, бърза за лънча си и грам не и се занимаваше. Не казвам, че няма как да не излезе почивка, но този час ни дадоха, плюс винаги все бърза за тоя обяд. Трето, когато тя имаше нужда от лекарства, мъжът ми трябваше да си счупи краката да се занимава с докторите.
Сега гледам на частно и ще сменяме практиката.

# 146
  • някъде в орбита...
.

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 01:31 от InaV

# 147
  • Bristol
Ronka, различни условия предлагат. Нашата през работодателя е три различни нива, ти си избираш кое и евентуално доплащаш. Трябва да прочетеш в детайли твоята. Обикновено профилактичните прегледи са покрити, но разликата идва от броя процедури, какви процедури и каква сума годишно.
Потърсете друг зъболекар през NHS, може да имате късмет. Народността не е показател за качествен зъболекар 🤗

Днес ми е последен работен ден и се писах на един опреснителен трейнинг, като си мислех, че ще свърша по-рано. Обаче този, който го води, е супер прилежен и като нищо след 4 pm ще свърша Sad

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 16:43 от Merry

# 148
И нашата е с три нива. Не включва децата. Покрива 1000£ извън NHS, всичко по NHS, 4 спешни посещения до £200 и имаше още нещо.

Определено трябва да смените зъболекаря. Аз умишлено не бих отишла при български зъболекар. Мои познати ходят и виждам как работят, колко много чакат да ги вредят и цялостното отношение. Виж отизивите на клиниките около вас и си избери някоя, която ти приляга. Много е важно и каква политика имат за спешни случаи и извън работно време. Някои клиники имат собствени частни пакети.

Сегашната ни клиника е малка с наскоро завършили лекри - 3ма + хигенист. Специализират в естетика и не сме към техния план, защото не ни влече нито избелване, нито импланти. Но пък много се стараят, много са внимателни и винаги имат спешни часове.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 16:52 от Pampers

# 149
ДА ви кажа, представа нямам каква ми е полисито. Дърпат ми по едни £13.40 на месец, но къде какво и тн представа нямам. Помня, преди 100 години, когато подписах договора си, имах някаква книжка, но и нямам спомен да беше написано кой знае какво. От тогава и самата компания се смени, бяхме Селезио, сега е Макесън. Незнам дали има значение.
Писах на HR да ги питам, дано отговорят скоро.
Ще я заведа на частно, поне тоя зъб да го оправим. И ще търся друга клиника за попринцип. Дали и те имат значение адреса? Защото нямаме кой знае колко практики тук, тази уж е най-голямата и тя е основният зъболекар там.

Общи условия

Активация на акаунт