Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 378
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Ронка, не получавате ли писма поне веднъж годишно, когато ви обновяват полисито? В тях трябва да има или акаунт номер, или на какъв план (име само) сте и съответно да влезеш в сайта на компанията и да видиш какво покрива.

# 151
Ронка, не получавате ли писма поне веднъж годишно, когато ви обновяват полисито? В тях трябва да има или акаунт номер, или на какъв план (име само) сте и съответно да влезеш в сайта на компанията и да видиш какво покрива.

За дентал не. Освен книжката в началото, друго нямам. Плащам и health insurance някакъв, но тях отделно ми ги дедуктват и тия пращат от време на време полисита.

# 152
  • Манчестър
Аз пък съм много доволна от българския зъболекар , при който попаднах преди години, но за съжаление се премести. Мина по NHS неща, които никой друг нямаше да направи.

Ако трябва да сравнявам английски зъболекари и всякакви други, предпочитам всякакви други….българин, румънец, грък, задължително завършили образование извън УК…

На частна практика, обикновено са същите и по NHS….на частно плащаш пълна цена..

# 153
  • Истински се вижда само със сърцето.
И аз съм много доволна от нашата зъболекарка, която по случайност е българка. Когато избирах практиката обаче идея си нямах, че има български зъболекар там и вече повече от 6 години сме при нея.
Имала към и друг зъболекар, когато живяхме в Лестър и от него бях доволна, не помня индиец или арабин беше, но ми спаси спешно положение с доста адекватно лечение.

Мимито Честита ти рожденничка днес, да е жива и здрава! ( на един ден сме с нея Simple Smile )

Ние днес бяхме до Warwick castle, много хубав ден имахме.

# 154
Пост кода няма значение за зъболекарите, виж ревютата в nhs chooses и си избери друга практика. Аз няколко смених тук наоколо, докато ми хареса работата им и отношението най-вече. Ама…трудно е, зъболекарите им като цяло са зле.
Илейн, честит рожден ден, бъди здрава и успехи във всичко Simple Smile

# 155
  • Bristol
Ронка, пощенския код няма значение, но е по-удобно ако е близо до вкъщи или работата ти.
При нас и места за NHS пациенти няма.
Аз бях пациент на частно, когато в практиката ни се отвориха места и бързо, бързо се прехвърлих и записах и дъщерята. Но тъй като вече не съм частен пациент ми смениха и зъболекаря 🤪 Явно старият само с частни работи, завършил е бристолския университет. Сега съм при една млада индийка, няма чуждестранен акцент и тя завършила бристолския университет, но освен една малка пломба, друго не съм правила при нея, та още нямам мнение.
Преди това бях при една полякиня, която беше супер бизи и непрекъснато ми канселираха часове и записваха нови. Даже на самият ден са ми отменяли час. Затова се махнах от там.
Още по-преди това унгарка, тя пък повече от 6 месеца ме остави с гниещ зъб въпреки 3те посещения с оплаквания от зъба. Венците били 🤪 Добре че отидох при друг зъболекар и те го отвориха и оправиха. И от нея се махнах 😂
В Solihull беше един местен, но само за 2 години го имах и от една направена пломба не мога да изградя мнение Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 19:36 от Merry

# 156
Много се ядосах😠
Пращат ми колет до българския магазин. Демек бг превозвач до Лондон и после с останалите им стоки насам. 2 седмици стои колета в магазина и никой не се обажда, че е пристигнал. Тръгвам да издирвам преди два дни пратката търсейки координати на магазина, защото е много далеч от нас, за да разбера какво става. Нямат нито страница, нито телефон, нито нищо за връзка. Днес един сърдит насреща ми господин звъни да ми се кара тоя колет нямало ли да идвам вече да си го вземам... 😤 Че и ми държи тон как ми били звъняли...Пращам колега, който късмет днес, че имаше път натам. Взели му кеш 20£ мито за колет подаръци на стойност £21. Под £39 не се плаща нито мито, нито ДДС по закон.
Писах сега на основния куриер да искам обяснение за това абсурдно мито. Да видим какво те ще кажат. Ей, опасно племе сме! Колегата милият от къде да знае какво плаща. Каза ли му дай толкова кеш, дал... После аз на кашона чета написано на ръка. Няма бележка, няма нищо. 10кг дреболийки за децата ми излязоха £43😠

# 157
Кога последно си пращала или получавала пратка от България? Някъде бях чела, че от 1 юли има съществени промени в обмитяването на пратки между ОК и ЕС.

Относно зъболекарите, имам усещането, че много практики използваха пандемията да си посъкратят НХС пациентите. Нашата ме отряза. Отказаха ми час под предпог, че не съм ходила 2 години и вече не съм им пациент. Разбира се, могат да ме приемат на частно и да ме сложат в уейтинг листа им за НХС, който бил много дълъг. Нормално да е дълъг, ако много будали като мен не са ходили, защото не са имали оплаквания и са мислели, че им пазят живота. Отделно, изобщо не им вярвам, че не са спирали да работят през пандемията. Първия локдаун поне не работиха. За частен преглед ми дадоха час за след 2 дни, т.е. изобщо не бяха толкова заети.Simple Smile

# 158
Блу, наскоро пращах със същия куриер към Бг, получавам и книги постоянно от там. На страницата на куриера има калкулатор с всичко включено. Според него е трябвало да платя £23,не £43.На кашона на ръка пише VAT £20.
На страницата на gov си стоят старите условия, че за пратки подаръци до £39 не се дължи мито и ддс. Да видим утре какво ще отговорят.

Още от преди години, пращаха 1-2 напомняния, ако си изпуснеш профилактичния на 6м и ако не се явиш, те отписваха. Така, че пандемията в случая е била в твоя полза да те задържат толкова дълго пациент. В нашия район няма проблем с бройките по NHS, места има. Въпреки това отписват при неявяване.

Ронка, не са по адрес като GP. Вторите са обвързани с домашни посещения и за това са районирани.

# 159
Оф, Памперс, в какъв смисъл в моя полза е била пандемията да ме задържат като пациент? Нали ясно написах, че ме отрязаха.Simple Smile И толкова дългото беше месец над 2 години. И не, никакъв римайндър за преглед не получих, естествено, че попитах защо - нямали практика да пращат. Дори и да съм прочела някога в условията им да пише, че ако не ходя на прегледи 2 години изпадам от списъка им, дали съм допускала, че ще има пандемия и няма да ходя? Нали ни заливаха с призиви да пазим НХС и аз наистина мислех, че ги пазя. Или пандемията е оправдание само за тях, но пациентите не могат да я ползват за оправдание. Но пък когато на частния профилактичен ми намериха малък кариес и ми дадоха час за след 2 седмици да го работят, в последните два дни преди часа ми звъннаха по телефона да проверят дали ще отида, получих имейл и смс. Значи можели. Толкова. Иначе не съм си и помисляла, че при вас може да има недостиг на нещо и изобщо нещо да не е както трябва, но аз споделям моя опит.

# 160
  • London
Аз доста трудно намерих зъболекар през първия локдаун, беше ми се счупила пломба и някак врязало парченце в месото, болеше. Що телефони извънях.....говоря за частна практика. Звъннах само веднъж до 111....определиха ми случая като да не е спешен. Повече нито съм им звъняла, нито бих....такова маргинално отношение дано да имам пари винаги да мога да избягвам. Предпочитам да си платя като поп, но да имам час веднага, да не се държат с мен като с циганин, защото точно така се получава.....те знаят, че човек с положение на тях точно няма да звънне за зъболекар. Та им теглих майните и повече съвсем сериозно не искам да чувам за техните зъболекарски услуги.

# 161
  • Leeds, UK
Преди седмица получих колет от БГ. 33 кг за £60 . Момчето тръгна в четвъртък от БГ, във вторник ми го докара на адреса.

# 162
Утре почам да звъня по частните, препоръчаха ми едни при нас. А явно нашата зъболекарка си е “изградила име”. Днес мъжът ми беше на работа в една аптека в близост до практиката и явно не малко хора се оплакват от нея. Има прякор the butcher. На една от жените вадила зъб, но така го вадила, че се счупил на две и с едното парченце и час от костта се отчупила. На мен ми прави коронка и след пиленето, беше изпилила до желязлото в самата коронка и ми казва, как това било нормално. Явно си е некадърна като цяло, не съм само аз да се оплаквам.

# 163
  • Великобритания
Илейн благодаря много .. честита да си и ти
много дълъг и весел ден имахме , само тримата , ама най хубавата част беше преди малко , като я слагахме да спи и каза - The best day ever !

# 164
  • Истински се вижда само със сърцето.
Това че е българка не я прави добър с специалист автоматично. Човек трябва просто са попадне на такъв, дано намерите Ронка.
Аз си мисля, че ние бяхме късметлии.

И в БГ не е лесно са намериш лесно наистина добри, особено в по малък град.

Благодаря Веджи и Мимито.
Мимито браво за хубавия ден! Ние моя РД го трансформирахме като преживяване за детето и съм супер доволна.

Общи условия

Активация на акаунт