Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 363
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Работят уж по ъпгрейд на ваксините, но това, което слагат сега като бустер са старите Пфайзер и Модерна. Нали уж се оказа, че имунния отговор от Астра Зенека отслабва по-бързо и поначало беше по-слаб срещу Делта, а сега още по-слаб срещу Омикрон. А тук май Астра Зенека беше най-масовата ваксина. Но все пак, поне засега и дано да остане така, критичните случаи не са толкова много.
Нашите часове за бустер бяха след като се заговори за Омикрон, но бяха букнати дни преди това. Колебаех се преди това, но след като почна вълната омикрон, не съм го мислила много. Не ми се щеше да се стига до ваксиниране на децата, но не видях възрастните да се опитваме да ги пазим.Sad

# 76
Бат ми е много любим град, след него Торки. Но и аз не съм обикаляла Юк кой знае колко.

Ние днес бяхме на Дядо Коледа в Eden project. Преди няколко години пак  ходихме, на децата им хареса, особено на голямата. То има и малко образователна насока, незнам какво разба, но беше доволна.

# 77
  • София
И двата града са ми в списъка:)
Торкий ми е по план за рождения ден пролетта, а Бат, не съм сигурна кога е най - добре да посетим.. Аз мислех, че има коледен базар тази година в Бат - да не е приключил?

За стоенето с маски в кина и театри - направо е смешно за мен.. три часа с рекламите беше House of Gucci - никой не е бил с маска вътре. На Спайдърмен вчера беше едно от децата с приятели да празнуват РД - по същия начин. Сега … може би има хора, които държат на тези неща и ходят и в тоалетната с маска и бавно подпъхват пуканката под маската докато гледат филм, но не са били тези там просто:)

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 10:10 от Happythought

# 78
Хепи, то и за самолета важи същото. Моля те не го пиши обаче в ковидната тема, че ще те разкъсат направо 🤣

# 79
  • София
Да не съм луда!:) то пък и такава тема имало, ама разбира се..

# 80
  • Истински се вижда само със сърцето.
Изкарва се с маска и по дълго от три часа, само да иска човек, но е неприятно факт. Аз съм по 9 часа с маска на работа, но каквото такова Simple Smile.

За ваксините никой от самото начало те е казал, че ще предпазват от заразяване, а от евентуално тежко протичане на болестта. Всеки си решава за себе си разбира се.
Аз чакам да видя какви ще са новите мерки и дали ще ми прецакат плановете...

# 81
  • London
Тежкото протичане обаче някак да го мислят здрави и прави хора не е сериозен мотив. Аз лично в близките 3 години и настинка не съм хващала. Няма как някой да ме мотивира през 3 месеца да се ваксинирам. Та аз се ваксинирах последно лятото те вече мислят за нови дози, които са пак старите боклучави ваксини дето очевидно за нищо не стават. Та така....

# 82
  • Манчестър
И двата града са ми в списъка:)
Торкий ми е по план за рождения ден пролетта, а Бат, не съм сигурна кога е най - добре да посетим.. Аз мислех, че има коледен базар тази година в Бат - да не е приключил?

За стоенето с маски в кина и театри - направо е смешно за мен.. три часа с рекламите беше House of Gucci - никой не е бил с маска вътре. На Спайдърмен вчера беше едно от децата с приятели да празнуват РД - по същия начин. Сега … може би има хора, които държат на тези неща и ходят и в тоалетната с маска и бавно подпъхват пуканката под маската докато гледат филм, но не са били тези там просто:)

Хареса ли ти филма? Аз следях процеса още в 90-те години...сега чета и книгата. Плюс има и друга книга за фамилията от извънбрачната дъщеря на Алдо.

# 83
Тежкото протичане обаче някак да го мислят здрави и прави хора не е сериозен мотив. Аз лично в близките 3 години и настинка не съм хващала.
Точно такива млади и здрави, неваксинирани си отидоха за броени дни...😔

Важното е да се изкара леко и с най-малко последици, за което спомагат ваксините. Long covid не е за подценяване. Чакам с нетърпение да изработят и ваксина за малките деца. Масово училищата са пламнали, от там и целите им семейства. За това обсъждат затваряне след празниците.

Не съм посещавала нито един от двата града. Около Бат сме все в пиков сезон и нарочно го отбягваме.

# 84
Е, Хепи, значи яденето на пуканки в салон е задължително, но маската не може да бъде!?

Точно пък на кино или някакво представление е най-лесно да си с маска. Не е нужно постоянно да тъпчеш нещо в устата или да говориш. Повече от бутилка вода никога не сме внасяли в салон. Не си представям да съм допринесла за свинщината от трохи, пуканки и разлети напитки, стичащи се по стълбите. А, и мазни пръсти, бърсани в седалките.

# 85
  • London
Хора си отиват всеки ден. Не сме безсмъртни. Аз както е ясно съм ваксинирана, но при неработещи ваксини да ме карат под строй през 3 месеца.....хайде мерси, защото доволно познавам и ваксинирани и умрели и с посещения в болницата. Та като претеглиш .....я камилата я камиларя. Аз и преди се ваксинирах за да имам икономически и карантинни облекчения, никога мотивът ми не е бил това че някой ме сплашва ....с умиране. За мен лично е нелепо....шанса да ме сгази кола, падне мълния, падне самолет, хване рак и тн ....е същия. Каквото ти е писано в крайна сметка. Ако имаш дни живееш, ако не ....толкоз. ☺️

Аз в салон избягвам напитки, че и пуканки. Случвало ми се е да ми се припикае баш по средата на филма например, много кофти. Маската не ме притеснява, свикнах да я нося като се налага. Разбира се дълго време си търсих моята маска така че да ми е удобна, да се диша и да е поносимо. До навик е общо взето.

# 86
  • Bristol
Happythought, няма коледен базар, пише го и в сайта им, но има достатъчно сергии наслагани за настроение. Просто не е това, което беше и съответно няма толкова тълпи от хора по улиците.

Аз затова на кино не съм ходила от как започна Ковид. В театъра бяха основно възрастни хора, не беше коледната пантомима подходяща за деца и се учудих, че си свалят маските. Ако носиш очила разбирам, запотяват се и не виждаш. Ако имаш напитка, също сваляш да отпиеш и пак вдигаш. Не виждам проблем иначе да се носи маска.
Но аз колко се пазих и пак го лепнах от детето, та няма какво да филосовствам 🤪

# 87
  • UK
Хора си отиват всеки ден. Не сме безсмъртни. Аз както е ясно съм ваксинирана, но при неработещи ваксини да ме карат под строй през 3 месеца.....хайде мерси, защото доволно познавам и ваксинирани и умрели и с посещения в болницата. Та като претеглиш .....я камилата я камиларя. Аз и преди се ваксинирах за да имам икономически и карантинни облекчения, никога мотивът ми не е бил това че някой ме сплашва ....с умиране. За мен лично е нелепо....шанса да ме сгази кола, падне мълния, падне самолет, хване рак и тн ....е същия. Каквото ти е писано в крайна сметка. Ако имаш дни живееш, ако не ....толкоз. ☺️

La Catrala, защо пишеш глупости? Как да не работят ваксините, като откакто са въведени, смъртността е паднала драстично? Целта на ваксините беше точно това - да намалят шанса да изкараш ковид тежко или изобщо да не го доизкараш. По твоята логика, хората, които избират да си слагат противогрипни ваксини всеки зимен сезон също го правят без смисъл. Много е коравосърдечно да напишеш в публична тема, в публичен форум, 'Хайде, не сме безсмъртни', без да знаеш колко хора, които те четат са били засегнати лично и са загубили близките си.

За това пък колко е тегаво да седиш с маска... 2 години и още се нищи това? Хем съм с очила, които може да се запотяват и не ми пречи, на кино и без това не стимулирам кино-икономиката с купуване на пуканки. Колкото пъти съм ходила, винаги е имало хора с маски, голяма драма, няма що. Разбирам да става дума за деца, ама за възрастни ми е непонятно.

# 88
  • London
Аз също загубих баща си от ковид. Нещо не схващам каква ти е идеята? Имаш ли избор да се ваксинираш, имаш? Аз също имам избор да разсъждавам и да вземам информирано решение и не ти преча на твоето, правиш каквото прецениш както и аз. За протокола никога не съм си била  противогрипна ваксина и грип не съм хващала сигурно последните 6-7 години. Тоест какво точно съм изгубила в случая? И в пътите в които съм го карала в миналото какво толкова е станало? Нищо особено.  Или си здрав или не. Всеки си познава организма и може да решава за себе си и според информацията, която има. Аз лично понастоящем съм изключила ковид от мисли, съзнание и слабо ме вълнува тая безкрайна тирада край него. Та приключвам въпроса и ще се включвам вече по приятни теми като спорт, развлечения, празници. Hug

# 89
Щом в салона се предлагат храна и напитки, не виждам кактв е проблема. Като е мола, пълно с кафенета, те фрашкани с хора без маски, обаче ако не стм седнала на кафенето, трябва да стм с маска. Що? Не дишаме ли един и същи въздух? Или те са в балон? Че и масите надали да са на повече от метър разстояние една от друга. Вече не оправдавам нито мерките, нито призивите ь
за ваксинация. Или едното, или другото. Съгласна съм да ми обясняват, че само ваксините са изхода от ситуацията, ама през 6 м., през 5 или 4 (не помня в коя от европейските  държави бяха свили срока), всеки ден нова песен. И накрая какво, локдаун. Еми, честно, по-добре в землянката. То не че ние някъде ходим, та ми е все тая като цяло. За един час в мола се преживява.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 14:37 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт