Професионални серии за коса- тема 153

• 63 084
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Честита Коледа! Пожелавам Ви да сте много здрави и щастливи. Бъдете благословени и разбира се с най- хубавите коси.
Момичета, има ли такава термозащита, която и да хидратира, и да уплътнява?

При мен тази комбинация се получава от Екстеншънист термик

# 136
Здравейте!
Моля тези които използват този метод за къдрене да споделят дали изтощава косата.Сплитането на плитки или къдрене на коса с колан или шнур,вреди ли по някакъв начин?
Иначе преди да изсуша слагам крема Мианманте ,суша ,сплитам и стоя.Но понеже и дъщеря ми се сплита реших да попитам дали косъма се уврежда по някакъв начин от това сплитане?

# 137
Плитки-не мисля, че вреди. Това с колана според мен не е ок в дългосрочен план, ако се спи с него, че дори и да не се спи, понеже накрая по класическия метод косата се опъва доста като се завърти на рулца. А и не съм сигурна, че е ок при косопад.

# 138
Аз мисля, че плитките накъсват косата в дългосрочен план. Лятото, например, си позволявах да се сплитам всеки ден, харесваше ми ефекта и ходех така. Но при сплитане /говоря за рибена кост конкретно/ се дърпа косата и се усеща едно накъсване, ако не се внимава.
Метода с колана ми изглежда по-щадящ.
Което пък ме подсеща да го пробвам най-сетне и аз, пресата ми изгоря и сега ми е много трудно без, много съм свикнала с нея и докато чакам новата, пак се върнах към плитките 🤷🏼‍♀️

# 139
Мама, като го пробваш и спиш няколко нощи с колан, може и да установиш, че изобщо не е щадящ. Аз лично имам главоболие от това нещо, да не говорим, че може да се спи само по гръб така. А косата се дърпа повече от при плитките. Ноо при всеки може и да е различно, а сигурно зависи и от дължината на косата, точния метод на увиване и др.

# 140
Защо спите с колана?Аз се изсушаване ,навивам и седя 3-4 часа и е достатъчно.Но за мен е равносилно на плитките.А и аз не стягам много при усукването и стават нежни вълни.Но се замислих дали косъма се изтощава въпреки ,че няма топлинна обработка?Факт ,че е най-щадящия метод .

# 141
Моята коса трудно се поддава на оформяне, за това спя така.
Когато бях ученичка, си правих вълни без топлинна обработка с лента за коса, а техниката е като тази с колана, но с лентата ми е било много удобно и за спане и не ми е скубало или дърпало.
Ето от тук го бях видяла:
https://youtu.be/1DwZHRAjrWg

# 142
А забелязала ли си да ти се накъсва?Аз в правя не с колан,а с тези които сега почнаха да се продават ,като дълга дунапренена тръба отгоре обшита със сатенен плат.Моята е също супер права и дори с маша да я къдря ,трябва да и слагам яко стилизант ,за да задържи за 2-3 часа.Така поне и правя някакви вълни и седи малко по различно.Даже супер странно ,но три дни седят чупките отдолу.
Аз също закупих промоцията от нотино на Керастаз,но при мен имаше подарък термо крем и маска Nutritive.До сега не съм ползвала тази серия,доволни ли сте вие ?

# 143
Не съм забелязала накъсване с този метод, когато го прилагах, а и сега с тези новите измислени неща с дунапрен би трябвало да е по-лесно и удобно.

# 144
Накъсва ми се косата от навиване с колан и спане така.

# 145
  • София
Здравейте момичета, за първи път ще използвам ДПШ. Знам, че е добре последното измиване на косата преди боя да е с него, но съм чела в темата, че след ДПШ трябва да се ползва протеин. Може ли да ме посъветвате кой продукт е най-подходящ - балсам Joico K-pak Color Therapy, Olaplex 3 или Alfaparf Nutritive Mask? В момента разполагам и със следните финиши - капките Oway, термото на Olioseta и кристалите на Alfaparf

# 146
  • София
Аз от известно време се чудя... Понеже за хидратиращите серии разбрах. За протеиновите- също (кога и как), ноо така и не ми стана ясно балансиращите серии кога /в какви случаи се използват 😅 може да е малко тъпичък въпрос, но.. Все се чудя кога да я вмъкна тази серия. Иначе редувам протеиновите с хидратиращи ии някъде там чат-пат вмъквам балансиращата (която е малко с превес на хидратация де) но не знам. Така и не успях да разбера тази моя коса.. 😃 напоследък и на протеина се радва толкова, колкото и на хидратацията. А преди все едното надделяваше. Сега и двете ги харесва. А за балансиращата не знам,не мога да преценя.

# 147
Здравейте,моля ви предложете шампоан и маска на Kerastase от които сте доволни.От известно време ми се омазнва косата,а надолу е суха и накъсана.Обмислях серията Genesis,но ще съм благодарна да чуя мнения Simple Smile

# 148
Терапист.

# 149
Момичета, аз имам един въпрос, който не съм виждала да коментирате. Как отмервате определеното количество боя и оксидант? Аз го правех на везна, но това не е най- правилният начин, защото везната грамове, не мл. Или? Ако измерван например с мерителна чашка оксиданта, мога ли и боята в такава чашка да меря? Правилно ли ще е?

Общи условия

Активация на акаунт