Професионални серии за коса- тема 153

• 63 064
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Мисля да си поръчам бонбонената терапия на brave new hair - гледах последното видео на Зорница (Agleu) и тя спомена, че е по-добра терапия от Olaplex 3. Някой който я е използвал може ли да сподели мнение?

Опитвам се да поръчам от Рибката до адрес, но опциите са само до магазин или до офис на еконт - вече не предлагат ли до адрес или аз не правя нещо както трябва?
Зависи от косата, ако не е изстрадала, боядисвана, третирана, може би ще се хареса бонбонената терапия. В противен случай не мисля, че би имала кой знае какъв ефект. Пробвала съм я, моята коса е руса, с кичури, топлинно третирана всеки ден, не ме впечатли. Пробвала съм и Olaplex 3, много го харесвам, със сигурност за мен няма база за сравнение между двете.
Скоро открих друг преуош, който мога да кажа е по-хубав от Olaplex 3, ето го:
Keune Bond Fusion Phase 3 Bond Recharge
https://www.arlen.bg/product/16639/vazstanovyavashta-terapia-za-himicheski-uvredena-kosa-keune-bond-fusion-phase-3-bond-recharge-200ml.html

Моята препоръка е да пробваш него ☺️

# 181
Момичета, някоя от вас , която е ползвала този термозащотен спрей Osis+ , забелязвала ли е от него косата да става заплетена, суха и твърда? Защото при мен точно това се получава :

Имам го и си отстоява в шкафа, защото изобщо не ми харесва. Освен това мирише ужасно.

# 182
Здравейте и за много години!
Аз съм с едно странно питане - все още губя битката със следродилния косопад, но пък доста грижи полагам за скалпа, вече и като pre wash. От всичко това обаче иначе тънката ми и редичка коса стана още по-вяла и отпусната. Явно е прехидратирана от маслени маски и стамиген /нищо че слагам само в корена/. С какво мога да балансирам, но да не е пълно със силикони и аромати /бебето много се гушка и бая ме поскубва, после лапа ръчички, не мога да си позволя много химия/? Всички силиконести продукти залежават в шкафа, включително и финиши. А от противокосопадните шампоани общо взето ефектът е все мазни корени... направо не знам какво да  я правя перушинката, като умряло водорасло се вее...

# 183
Някой ползвал ли е продуктите за коса Ouai? Много ми ги похвали приятелка и днес подробно ги разглеждах, но няма проби, а цените са високи и не искам да рискувам.

# 184
Не съм ги пробвала лично, но ми бяха в wish list-а. Направих по-подробно проучване и за съжаление имаше доооооста негативни мнения. Все пак, ако някой е пробвал лично, ще се радвам да прочета. Все пак всяка коса е различна.

# 185
Аз съм ги пробвала, преди около година се запалих да ги тествам и напоръчах от lookfantastic. Съжалих много после 😀
Нещо им идва прекалено във формулите, отмивах отмивах и все ми стоеше като леко омаслена косата, това след Ш и Б. Олиото също нещо не ми беше в ред, някак все едно съм намазала 3 вида финиш на косата. Аромата беше много приятен, на бели цветя, даже се изкушавам да дам пак шанс на олиото поне (другите продукти категорично не бих пробвала пак, със 180 съставки някак се бъгва формулата за мен).

# 186
LoVeLy Wife флатлайнера сме го ползвали три приятелки с различни коси и по различни поводи.Най-добре се държи когато се пръска на почти изсушена коса и после се изпъва със сешоара.Пробвала съм го на къдрава коса,но идеята му не е единствено термозащита,има и фиксация,а на моята къдравелия фиксации не и харесват.
Едната приятелка го ползваше до скоро,в продължение на може би 12-13 години.Миеше си косата само в петък,пръскаше с флатлайнера и косата и седеше мека и гладка цяла седмица.Няма заплитане и изсушаване.
Другата беше с коса като моята,често я изправяше,но и на къдрава го ползваше.Само че,тя обичаше леката фиксация.Не си спомням да е казвала че и се заплита косата или да изсушава
Аз го ползвах като си изправях косата,и при мен не е имало заплитане и изсушаване.
Не се пръска обилно цялата коса като с лак.Хващаш един кичур,пръскаш 1-2 пъти по дължина,в зависимост от дължината на косата и изпъваш 3-4 пъти кичура със сешоара.Така процедираш с цялата коса.Както казах,косата трябва да е на 70-80% изсушена преди да ползваш спрея.
Ако не се получи и в този случай,просто не е подходящ за твоята коса.

По въпросите към темата,първите 3 точки съм ги споменавала много пъти,да не ставам досадна.
Откритие са може би продуктите на MTJ,от производителя на Napura.За ефект не мога да твърдя,защото паралелно ползвам и Napura и Mediceuticals,но като аромати,пенливост,начин на нанасяне...за мен са по-добри и удобни от Napura
Откритие не бих казала,но млякото-плекс на Oway доста ми хареса.
Разочарование и то тотално-блондинската серия на Лореал.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 00:50 от VanessaDE

# 187
  • Някъде там
Mama_know_best, би ли споделила малко повече за ефекта от кюн. Правили ли си терапията в салон, преди да закупиш този продукт? Колко често го използваш и след него как усещаш косата си.
#Аrlina#, може да погледнеш неума, oway. С изчистен състав са и са без силикони.

# 188
За Кюн: Не бях правила терапия в салон, преди да го открия, просто реших да рискувам и да си го купя. Използвам веднъж на две седмици, защото редувам с Hmilk. Косата се усеща гладка и лигава още под душа, дава блясък и подреденост след изсушаване. Харесвам косата си след него, защото изглежда по-плътна и по-здрава, става все по-хубава след всяко ползване ☺️

# 189
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря за отговорите за Osis+.

VanessaDE, интересно е наистина как действа различно при всички. Аз го използвам точно така, както описваш, на полусуха коса, но явно точно защото има и фиксиращ ефект, нещо не ми пасва на моята коса. Досега съм ползвала термозащитни кремове и олиа, и не съм имала този проблем. Ще си го прибера някъде в шкафа или ще го подаря на някого.

# 190
но да не е пълно със силикони и аромати /бебето много се гушка и бая ме поскубва, после лапа ръчички, не мога да си позволя много химия/?
За много години! Не съм голям спец по продуктите, но според моите наблюдения в професионалната козметика за коса като че ли няма такова нещо. По време на бременността и кърменето взимах таблетки Femibion и се пооправях с косапада. Може би могат да ти предложат в аптеката нещо? В друг момент, в който имах косопад след корона, пък се оказа, че ми липсваха желязо, фолиева киселина и витамини, но тези хапчета не са съобразени с кърмене.

# 191
Здравейте, нова съм в темата, но не и козметиката за коса и сешоарите. От около седмица си смених добрия стар сешоар, купен преди 5-6 год от фризьорката (exalta), с dyson и по никакъв начин не мога да си направя какъвто и да е сешоар Sad сякаш влагата си седи в косата, сплескана е и твърде пригладена по моите стандарти. Като козметика ползвам шампоан без сулфатен тъмно зелен на alfaparh, маска на elwo, спрей за разресване на keune и кристали на keune. С твърда коса съм. Но драмата главно ми е сешоарът, защото с предняи и тази комбинация всичко беше супер

# 192
Честита нова година момичета, бъдете здрави и с красиви коси Simple Smile
Този спрей никога не съм мислила, че мога да го ползвам и на суха коса, Casual... даже погледнах препоръките за ползване, толкова ме озадачи ти Simple Smile
Като каза, че те е изненадал положително, аз пък ще си похваля друг продукт, който първите 2-3 пъти ми утежняваше и изобщо ме тормозеше, но сега в сухия студ много ме радва последните 10-ина дни - Алтерна Тен

Джойко Спрея първият път на мокра коса ми създаде едно чувство, че все едно мед съм намазала на косата и не съм успяла да го измия Simple Smile затова го пробвах и на суха. Много често така си експериментирам. Нали все съм в търсене на спрей който има ефект на подранване на изсушена коса.

Тази серия на Алтерна ТЕН ми е любима, но мислех, че са я спрели защото никъде не я намирам. в Бютимол изкочи 2 л балсам намален на 50%, някой ми го грабна пред клавиатурата Simple Smile  

Дайте предложение за бюджетен продукт ( комплект търся за подарък ) за къдрава изтощена коса, дълга, боядисвана с кичури, доста плътен и сух косъм.
Ако някой има код за отстъпка в Арлен или Рибката, Нотино моля да сподели

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 09:51 от Casual

# 193
В търсене на балансиращ шампоан и понеже съм доволна от С9, си взех:
Без да се зачета, че е за сухи краища и мазни корени.
Ще го ползвам, пък дано да съм доволна.

# 194
Здравейте!
Пристигнаха ми първите професионални продукти за коса. Имам нужда от хидратация, затова си взех Joico Moisture Recovery Shampoo и Joico Moisture Recovery Treatment Balm.
Имаше промоция и добавих и един протеинов шампоан Redken Еxtreme Strengthening Shampoo. Какъв балсам/маска се използва след употреба на протеинов шампоан? Препоръчайте ми продукт или да взема от същата серия?

Общи условия

Активация на акаунт