Професионални серии за коса- тема 153

• 62 850
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
за пореден път не получих отговор на въпроса ми, явно темата е само за избрани
Neli, аз имам шампоанът с кофеин на Орайт и ми харесва. Не мога да определя с какъв превес е - при мен подрежда косата, става мека, гладка. Не го използвам на всяко миене, а може би веднъж в месеца, защото съм затрупана с продукти и гледам да ги редувам. Може би е балансиращ продукт, защото ако беше протеин, щеше много да ми разхвърчава косата (при мен протеинът така действа). Но и не ми отнема от обема, както правят обикновено хидратиращите продукти.

Относно кърпите на Аглик - аз имам такава от 2017 и не я заменям с никаква друга. Отвътре е хавлия, малко груба е наистина, но попива добре и е удобна.

Вчера пробвах Шампоан за стимулиране растежа на косата NuggelaSule + балсам с чаено дърво Paul Mitchell. Не ми хареса нито един от двата продукта. Шампоанът изобщо не измива хубаво, не се разнася по косата и остава само в горната част. Балсамът мирише силно и неприятно и за моята плътна коса е крайно недостатъчен.

# 646
Ползвам кърпа на Аглик от пускането им на пазара и няма да я сменя с никоя друга.

# 647
След прекаран Ковид ми пада страшно много косата и стана направо като кошница.
Не мога да ти бъда полезна конкретно с продуктите от снимката, тук съм писала какво направих аз, след като косопадът ми след корона се появи два пъти.
Скрит текст:
Първият път имах липси в кръвната картина (желязо, фолиева киселина, витамини), а вторият беше след (според мен) повторна среща с вируса при една операция (антителата след това ми бяха много пъти повече). Това вече отне не само обем, но и всякакъв блясък на косата.

Като цяло проба-грешка е при мен и на всеки три седмици смяна протеин (Напура, сега Милкшейк) и хидратация (Ланза) плюс ампулите (Напура) Hug

# 648
Като човек преминал през косопад след прекаран Ковид искрено съчувствам на всеки, който се сблъсква с това. Проблемът при мен се появи няколко месеца след като беше започнал косопад след раждането на сина ми и наистина вече ми беше дошло в повече.  От горе долу година полагам по - сериозни грижи за косата си и поне за мен не съществува универсален продукт, който да реши с три измивания и напръсквания проблема. За тази година съм изхабила кутия и половина ампули срещу косопад на Керастас, две или три дози вълшебство, кутия ампули Денсинфик ( от тях една ампула ми стигаше за две нанасяния, та мисля два месеца плътно слагах), 14 или 15 ампули Стаминген и един шампоан Анаген. Отделно съм изхабила един шампоан против косопад на Керастас и един Фолинген на Меди. Най - видим ефект усетих от ампулите Денсинфик, но пък веднага щом ги спрях започна да ми пада коса доста повече от обичайното, така че не мога с чисто сърце да ги препоръчам. Честно казано от ампулите Стаминген не усетих сериозно сгъстяване, но знам са доста харесван продукт в темата, поради което ми се струва удачно да им се даде шанс. От месец и половина ползвам шампоан Анаген, като го ползвам като терапия преди измиване, тъй като просто няма как този продукт да изчисти мазния ми скалп. Струва ми се, че обещанието да удължи анагенната фаза на косата е спазено, тъй като почти не ми падат косми освен когато си мия косата или я реша по - грубо. От това, което съм си записала Анаген и Стаминген могат да се съчетават, като първият способства косата да расте по - дълга, а вторият цели сгъстяване.  Имам и един неотворен шампоан Стаминген, като от другата седмица ще го включа в играта. Не очаквам чудеса, но така и така го имам, ще му дам шанс.
В борбата с косопад също така приемах Приорин ( 3 опаковки), Дюкрей ( опаковка и половина) и най - стандартни витамини Мерц ( три опаковки). Наскоро ми попадна статия за ползите от фолиевата киселина, като една от тях беше именно състоянието на косата. Спомних си, че преди да забременея и докато бях бременна приемах тази добавка и косата ми беше чудесна. Реших, че няма да навреди и започнах от десетина дни да пия. Дали заради фолиевата киселина или козметиката, но усещам косата си по - здрава.
От скоро започнах да опознавам продуктите на Алтерна и на този етап съм очарована. Преди време взех от Нотино с огромна отстъпка от цената, на която се предлага в Арлен и Златна рибка, шампоанът за обем ( https://www.arlen.bg/product/1493/shampoan-za-obem-s-hayver-alte … hampoo-250ml.html ),  който за моята коса е просто разкошен. Изключително концентриран и икономичен - буквално с количество колкото лешник мога да измия косата си. Косата е уплътнена, но същевременно лъскава, а бонусът е, че леко тушира прекомерното омазняване. След него съм слагала както протеин, така и хидратация и никога не ме е разочаровал. Също така ароматът му е изключително свеж и приятен. От серията взех още балсам - https://www.arlen.bg/product/1492/balsam-za-obem-s-hayver-altern … tioner-250ml.html и спрей за обем - https://www.arlen.bg/product/3822/sprey-za-dvoen-obem-pri-fina-k … -mist-147-ml.html, но още не съм ги ползвала достатъчно за да дам отзив. Продукт, който за мен се превърна в незаменим е тази пяна https://www.arlen.bg/product/2774/uplatnyavashta-i-zazdravyavash … -mousse-145g.html. Придава страхотен обем и плътност и бих я препоръчала на всеки с тънка и вяла коса. От утре започвам цялата серия за сгъстяване - шампоан, балсам и серум, и се надявам след известно време да се похваля с обновена грива. Взех и други продукти от бранда, но по-натам ще пиша по - подробно.
Обсъждаше се назад в темата Дайсън Airwrap и по - конкретно някой сподели, че го е взел основно заради кръглата четка. За мен точно тя е най - слабата приставка от комплекта с уговорката, че съм с две леви ръце. Адски много ми скубе косата и ми отнема ужасно много време да се направя с нея, поради което изобщо не я ползвам. Ако човек има правилна техника според мен с професионален сешоар и хубава четка ще постигне много по - добър резултат.
Някой беше поставил въпрос относно нанасянето на Олаплекс 0. Макар, че ползвам варианта в бутилка със спрей накрайник, също мисля, че изключително неудобно се нанася тази стъпка. Продуктът тече по плочките в банята и по халата ми на поразия, и честно казано не знам дали ще купя пак, защото така или иначе не виждам кой знае каква драматична разлика в ефекта на Тройка с или без 0. Най - успешната комбинация Олаплекс за мен е 3,4 и маска 8.

# 649
След прекаран Ковид ми пада страшно много косата и стана направо като кошница.
Не мога да ти бъда полезна конкретно с продуктите от снимката, тук съм писала какво направих аз, след като косопадът ми след корона се появи два пъти.
Скрит текст:
Първият път имах липси в кръвната картина (желязо, фолиева киселина, витамини), а вторият беше след (според мен) повторна среща с вируса при една операция (антителата след това ми бяха много пъти повече). Това вече отне не само обем, но и всякакъв блясък на косата.

Като цяло проба-грешка е при мен и на всеки три седмици смяна протеин (Напура, сега Милкшейк) и хидратация (Ланза) плюс ампулите (Напура) Hug

Благодаря за отговора. 🌺 Ще разгледам твоите продукти. На Напура все още нищо не съм ползвала. Ще изхабя ампулите Генезис и ще пробвам тези също. Но наистина много ми пада косата, направо с шепи. И едва се оправих да я отплета. Отрязах също много от дължината, беше почти до кръста. Аз също имам липси в кръвната картина, приемам каквото трябва. Но и като цяло все още тялото ми не може да се възстанови вече повече от месец. А косата ми е на половина. Всяко мнение ще ми е полезно, за което благодаря 💗

# 650
Момичета, така като ви чета ми настръхва косата направо. А вие ваксинирани ли сте, прекаралите ковид със силен косопад след това? Още не съм карала тази гад и силно се надявам да ме подмине.

# 651
При мен беше в първата вълна 2020 в Тирол и после 2021 март. Ваксинирах се след седем месеца. От ваксината за щастие нямах проблем Flowers Four Leaf Clover Пуснах си преди и след нея изследвания, нямаше промяна в показателите.

# 652

Коя е протеиновата серия на Милкшейк?

# 653
  • Варна
Масов е косопада след ковид и брутален. Аз съм с 3 ваксини и за сега ме пропуска,но около мен всички се оплакват.

# 654
Влизам за да благодаря на VanessaDE.
Ровейки за отзиви за хидратиращата маска на Алтерна от серията My hair My canvas попаднах на това нейно мнение:
https://bg-mam.ma/p/1387157/43908220

Поръчах маската и още няколко неща на Алтерна на доста добри цени.

# 655
Здравейте, имам нужда от съвет.
Преди половин година спрях противозачатъчните, имам поликистоза. От тогава кожата и косата ми се промениха много и каквото ползвах преди спирането вече нямаше същия ефект. Искам да кажа, че имах уникална, гъста и здрава коса, въпреки че съм на кичури. От няколко месеца насам обаче се омазнява много бързо и започна един косопад. Самата коса изглежда без никакъв обем, усещам я здрава, н о не толкова красива колкото преди и не е плътна. От както почнах да ползвам продуктите на milk shake преди два месеца положението се влоши значително. Появи се лек сърбеж и пърхут, а косопадът излиза извън контрол. Преди ползвах продуктите на Kerastase за руса коса(шампоан и маска), на Davines ( NOU NOU) и на Shea Moisture серията с рициново масло. Правех си маски с Olaplex 3 и слагах по краищата маска номер 8. Отделно си правех и маски с най- различни масла и ги оставях в косата си всяка вечер. В момента все още си ползвам Olaplex и си правя маските с масла, но подобрение върху външния вид няма. Единствено краищата ми изглеждат добре. Иначе самата ми коса е гладка, не се заплита и изглежда здрава, но някак си сякаш няма живот и скалпът ми е в ужасно състояние. Обмислям дали да сменя milk shake с Davines. Например енергезиращия шампоан и гел за косопад, но не знам какво друго да пробвам, за да има ефект. Аз съм и с доста изрусени кичури.... ползвах шампоана за руса коса на milk shake и пречистващия им за скалп. Въобще не съм доволна, само миришат добре и дотам. Моля дайте някакъв съвет, очевидно и хормоните играят роля.....

# 656
  • София
Аз изкарах Омикрон януари и ще следим ситуацията с косопода. За сега си ползвам дежурните биокленз шампоан, ампули Напура анаген и стамиген, спрея на Меди, тоника на ФК, шампоани те Напура анаген и стамиген и пия една шепа добавки - ц, д, аспирин протект, мерц за коса и рибено масло. За сега се чувствам добре и косопада не се е засилил. Но мисля да си купя и приорин за всеки случай като свърши мерца. Какви изследвания сте си пускали след ковида за показатели?

# 657
Здравей, косопадът и влошаването на косата ти, вероятно са на хормонална основа. Предполагам, че на организма ти му трябва време да се адаптира към спирането на хормоните и да се балансират жлезите с вътрешна секреция. Може би все пак е хубаво да направиш една консултация с лекар/дерматолог.
Малко пи нагоре Мече Тайсън е написала хубав пост за противокосопадните продукти, погледни го. Вземи си шампоан с насоченост към скалпа. Напура стамиген е всеобщ любимец, ако имаш възможност вземи си и ампулите от серията. Също е хубаво да си вземеш и витамини за вътрешен прием. Не е лошо да си изследваш и желязо и витамини, да видиш как е положението там, има ли някакви липси. В общи линии е това, но когато косопадът е на хормонална основа, се овладява по-трудно. Първо трябва да се оправи причината, т.е да се наместят хормоните. Сега се сещам и че в блога на Принцесата има една статия по въпроса, погледни я.

# 658
Аз съм с 2 ваксини и март ще слагам 3та. Дано при ваксинираните да няма косопад или да ме пропусне изцяло. Но като слушам за тоя омикрон...ужас.

Impatiens, мисля, че се казва Integrity протеиновата на милкшейк.

# 659
#mechetaisan, много ти благодаря за този пост! Ще следя тази серия на Алтерна и ще я поръчам, ако я намалят. Точно исках да помоля за съвет за продукти за обем, защото май не са много коментирани тук. Калво друго бихте препоръчали за о ем, момичета, за коса, която об8ча протеин, фина и лесно омазняваща се. Хидратацията отнема и без това никаквия ми обем, въпреки че косата е блестяща и подредена. Обожавам Архитект и с него косата е най- добре. Какво за обем харесвате и мислите, че би било ппдходящо да пробвам?

Общи условия

Активация на акаунт