Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 059
  • 803
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм с лазерна на подмишниците и е супер да нямаш косми. Започнах и триъгълника, но забременях и спрях. Съответно сега съм тука има, тука нема 🤣 Звъннах в салона след като родих, но момичето, което прави процедурата ми отказа. Каза категорично да подновим като спра да кърмя.

# 211
  • София
А защо ти е отказала?

# 212
Както съм писала, обясни че процедурата е противопоказна при кърмене. Има някои процедури, които работят само върху най-горния слой на кожата и казват, че те не са проблем, но епилацията работо подкожно, до фуликула на косъмчетата и затова не е ок, докато кърмим. Иначе аз съм си харесала и други процедури за разкрасяване, но ще си чакам.

# 213
И според мен трябва да се изчака. Последните три месеца на бременността тотално нямах косми по краката. Като родих започваха да растат. Сега пък на подмишниците и триъгълника оредяха много. Вижда се, че ще има косъм, но не расте, не е и пъпка или подкожен. И аз искам лазер, но скоро няма да е удачно.

# 214
Здравейте момичета! Как сте ? Честита Нова Година!Отдавна не съм писала,но ви чета. Ние с Веско сме добре,само едно запушено носле ни тормози. Педиатъра каза да слагам физ разтвор и да почиствам,но той пак си хърка. Какво ще ме посъветвате?

# 215
Здравейте. Тази вечер имахме кошмарнонприспиване. Бебка буквално посиня от плач. Имам кърма като стисна, значи не е гладна. Няма колики, не се свива като плаче. Трудно заспа, много трудно. На мен май се опитва да ми идва на всичкото отгоре и някакъв конец изпадна 😳 Дали момичетата, на които ви дойде, сте забелязали промяна в настроението на бебето през това време 🙄 Аз реших да не е от хормоните и тя да го усеща ли, де да знам и аз вече. Утре сме на преглед, защото днес стана на 3 месеца. Ще питам и педиатърката. Сигурно ще ме помисли за луда, но ще питам 😂
Meti, запушен нос и аз така лекувах. Оправи се за два дни.

# 216
За много години, момичета и бебоци! Пожелавам на всички здраве и много щастливи моменти Simple Smile
И аз отдавна не съм се включвала и сега ще дам отчет по актуалните теми Grinning
Моята бебона след два дни ще навърши 3м. и с нетърпение чакам прегледа, за да разбера колко е наддала. На миналата консултация беше 5,8кг, значи сега ще е поне 6,5кг.
Кърменето вървеше като по учебник до скоро, ядеше през 2-3ч, като на едно ядене суче само от едната гърда и и беше достатъчно. Другата се напълваше доста доволно за следващото хранене. Сега обаче от 4,5 дни настъпи промяна и започна да пропуска по 1 хранене на ден и спеше по повече от 5 часа в тези моменти. Дали защото прекарваме повече време навън или някакъв скок в растежа, не знам. От вчера започна да източва и двете гърди на едно хранене и те милите не смогват да се напълнят както обикновено. Но пък си е спокойно детето.
На няколко пъти се е случвало и да отказва ядене от преумора. Тогава де започва един истеричен рев и много трудно се успокоява, за да заспи. Вече гледам да не я занимавам нон стоп докато е будна, оставям я да си зяпа тихичко някакви неща. Но ходи обясни това на бабите. Виждат детето 1,2 пъти в седмицата и като почнат да му се пулят и да му леле-кат, ми иде да си тегля куршума...

Започна да посяга към играчки, които и слагам наблизо и да ги чопли с малките си нескопосани ръчички Grinning От днес си има и активна гимнастика и май доста и се изкефи, беше като хипнотизирана близо 20 мин в нея Simple Smile
Появи се и нов звук. До сега беше само гхххх и кххииии, а сега вече има ЪЪЪЪЪААААА АААЪЪЪЪОООУУ 🤩
Като не сме навън я слагам във високо столче, за да може да ме гледа, докато готвя или правя нещо друго, много и е интересно.

Цикъл още нямам и пу дано не дойде скоро Grinning

Имам предплатени лазерни процедури, но и аз ще чакам да приключи кърменето. Иначе подмишниците са ми все още абсолютно голи от предишните процедури, триъгълника е тука има тука нема.

Ваксинирана съм с две дози Пфайзер и не съм имала никакви промени или проблеми. На мен тези дето ме боцкаха ми казаха да пропусна 1 кърмене след всяка ваксина.

Ние с ММ искаме да правим второ бебе след 3,4 години, дай боже. По-малка разлика не ми се иска, голям филм ми се струва с две малки деца. Иначе ММ искал три деца, за да борим демографската криза, ама да избутаме първото и второто, пък ще видим, защо не Simple Smile

Да ви питам, някое от вашите бебчета, което има реакция на рамото от БЦЖ ваксината? Прилича на синина и малко топченце се усеща под кожата, с размер на леща е. Малко се шашнах като го видях на бебчето, после четох, че било нормално :/

Май имаше и още неща, за които исках да пиша, ама вече забравих...

# 217
  • София
Здравейте. Тази вечер имахме кошмарнонприспиване. Бебка буквално посиня от плач. Имам кърма като стисна, значи не е гладна. Няма колики, не се свива като плаче. Трудно заспа, много трудно.

Същото е при нас, ама продължава и в момента. А и за деня почти не е спала. Знам, че е преуморена и затова трудно заспива, ама такова нещо ни се е случвало само два пъти и все когато сме били много народ около нея. А днес цял ден сме само аз и ММ и нищо различно, че да е различно.

# 218
Може да е скок в растежа на 3тия месец. Нали тогава бебетата изразходват повече енергия и се натоварват от нищото буквално

# 219
  • София
Знам ли и аз.

Мисля си че просто по закона на Мърфи като си направя планове колко много домашна работа ще свърша през деня и бебата си вика "Така ли? Ще ти покажа аз сега една работа на тебе". И отказва сън, не иска да яде, яде за кратко, после реве от глад и преумора....

И е един омагьосан кръг.

Поне сега ѝ хванах цаката как да не реве в количката и успяваме да излезем и да спи навън. Чалъма е да се мине през възможно най-много друсащи места, за да заспи. Та се чудех вече дали да не я облека и да я сложа в количката и да излезем до чакълестият тротоар на съседния блок, белким заспи.

Другата идея беше да я оставя да реве докато се умори, а никак не съм привърженик на този метод. Толкова безпомощна се чувствах.

# 220
Ох успокоихте ме. Малкия днес много трудно заспа. Първо бяхме навън, спа в количката, събуди се и след 10мин започна рев. Прибрахме се на ръце защото нищо не го успокои. Викам ок, гладен е. Яде, поигра малко, посмя се на батко си и след час и нещо започна да мрънка. Измих го, яде пак и го сложих да спи. И от там като се почна едно мрънка е и реване. Заспа много трудно.. Надявам се да е еднократно, защото за разлика от батко си това бебе до сега си заспиваше много лесно. Хвана ли, че му се спи само пъхам бибата, давам му да гушка едно одеалце и заспива. Без драми и тн. Но чета сега за т.нар Регресия на съня в 4 месец, а той скоро прави 4,та знам ли, може и това да е. Сякаш преди 5 години не бях чувала за такова нещо😀

# 221
Здравейте, момичета!
Днес бяхме на консултация с Тервел и му биха двете ваксини. До сега (почти 00:00) няма никакви реакции, освен една идея по-нервен. Дали мога да съм спокойна, че всичко ще е наред и да се отпусна най-накрая, че цял ден през 15 минути му меря температурата 🙄?

Иначе е качил 1 кг и 100 грама, вече е 6 и 100 и цели 59 см. Страшно подвижен, спокоен, постоянно иска да "говори". Като го боцнаха помрънка малко, но още преди да си кажем чао с докторката спря. Беше тъжничък и стресиран., но и това мина и до преди малко раздаваше усмивки и гукаше.

Ние Нова Година я посрещнахме с приятели. Той спа почти през цялото време, а когато не спеше все беше у някой друг. С мъжа ми се чувствахме като на меден месец 😁. Малчо заспа официално в 23 и можехме да стоим повече време, но на мен много ми се приспа към 2 и се прибрахме.

На 24-ти бяхме у свекърите, с които имам разни дразги, но стана много дълго и ще споделя друг път. На 25-ти бяхме у нашите и като цяло добре си прекарахме.

Като цяло той си е едно спокойно и усмихнато бебе. Надявам се да си и остане така  🥰

# 222
Добро утро! В крайна сметка след трудното заспиване, спа до сега. Събуди се в 6 и 10 да яде чак. Явно наистина като се преуморят и се превъзбуждат, защото ако беше от глад щеше да се буди да яде, ако я болеше нещо щеше да се буди да плаче, а тя спа спокойно цяла нощ. Ще видим довечера как ще е, че ще я гледа бабата, защото с таткото сме канени на имен ден.
Днес на всичко отгоре и ние сме на ваксина 😳 А за реакция от ваксината предния път ми казаха, че до 3 дни след това можело да има, но според мен ако ще има нещо още първата нощ ще си покаже. Така че, Foxxy, успокой се 😊 Щом е спокоен няма да има нищо 🍀

# 223
Момичета, ние сме на Фризовом, вече сме редовни с акането и почти не връща, само като преяде. Тъкмо нещата се нормализираха, обаче яденето при нас е голяма мъка. Постоянно заспива и понякога и един час яде 150 мл. Смених бибероните на тройки, пощипвам, побутвам, говоря. Заспива и това е. Явно от гъстото мляко се изморява и заспива. Ако дръпна биберона се почва един рев да яде, но заспива отново след 30 сек 🤦🏼♀ Как процедирате?
Не ми се иска да сменям млякото, тъкмо си решихме проблемите.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 09:55 от CardyR

# 224
  • au bout du monde
И моят бавно яде и заспива. Обича да спи с биберона и да си хапва като се събуди😒

Общи условия

Активация на акаунт