Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 071
  • 803
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, ние сме на Фризовом, вече сме редовни с акането и почти не връща, само като преяде. Тъкмо нещата се нормализираха, обаче яденето при нас е голяма мъка. Постоянно заспива и понякога и един час яде 150 мл. Смених бибероните на тройки, пощипвам, побутвам, говоря. Заспива и това е. Явно от гъстото мляко се изморява и заспива. Ако дръпна биберона се почва един рев да яде, но заспива отново след 30 сек 🤦🏼♀ Как процедирате?
Не ми се иска да сменям млякото, тъкмо си решихме проблемите.
Колко тежи, че му даваш по 150 и колко хранения на ден, моят юнак е 6300-400 и му давам по 120, през деня иска да яде на 3 часа и половина, иначе не си ги изяжда, през нощта понякога даже и на 2 охладнява и изяжда всичко 🙄 аз мисля, че му е още рано за 150, при положение, че още яде по 8 пъти ....въпреки, че килограмоте му предполагат повече ядене, гледам да следвам схемата с по 10гр на месец, до преди 10 дни вечно му оставаха по едни 20 млн, сега вече сам си изяжда до край

# 226
  • Варна
Момичета, ние сме на Фризовом, вече сме редовни с акането и почти не връща, само като преяде. Тъкмо нещата се нормализираха, обаче яденето при нас е голяма мъка. Постоянно заспива и понякога и един час яде 150 мл. Смених бибероните на тройки, пощипвам, побутвам, говоря. Заспива и това е. Явно от гъстото мляко се изморява и заспива. Ако дръпна биберона се почва един рев да яде, но заспива отново след 30 сек 🤦🏼♀ Как процедирате?
Не ми се иска да сменям млякото, тъкмо си решихме проблемите.
Колко тежи, че му даваш по 150 и колко хранения на ден, моят юнак е 6300-400 и му давам по 120, през деня иска да яде на 3 часа и половина, иначе не си ги изяжда, през нощта понякога даже и на 2 охладнява и изяжда всичко 🙄 аз мисля, че му е още рано за 150, при положение, че още яде по 8 пъти ....въпреки, че килограмоте му предполагат повече ядене, гледам да следвам схемата с по 10гр на месец, до преди 10 дни вечно му оставаха по едни 20 млн, сега вече сам си изяжда до край
Аз от вчера давам на моята госпожица по 150 мл аптамил. На схемата пише 3 месеца и 4 до 5 г, 150 мл, тя е на два месеца и 10 дни, но на 30ти беше почти 5 кг. Не, че имам опит с АМ, ама си мисля, че докато не се увеличи количеството, няма как да намалее броят на храненията. За сега смятам да се водя по детето повече, отколкото по схемата, въпреки че се притеснява да не й дойде много, но явно че е гладна. По-лесно е определено кърменето, нито мислиш кога, нито колко, нито има опасност от прехранване, ох все някога ще преживея, че не я кърмя, още ми е доста тежко по този въпрос Disappointed

# 227
Около 6 кг е девойката, утре прави 3 месеца. Но яде по 5 пъти Simple Smile Вечер спи от 22.00 до 7-8.00, че и до 9ч.

# 228
Карди, ще ти пожелая да имаш здрави нерви 😀Аз минах с моя младеж през период в който всяко ядене се проточваше по един час и ми идваше да сее гръмна.😁При нас беше от колики.Почва да яде, гладен е, тръшка се иска да яде, не може, спира, почва ,сърди се😵Кошмар.Направо ми се ревеше.Сгрявам му 120 кърма, той заспива на 40.Направо се отрязва, хвърлям другата, ужас отвсякъде 🤦Сега май мина тази фаза и остана само както казваш ти тази със заспиването .Моя мъж вчера пак го храни почти час, защото непрекъснато си дремваше докато ядеше.Ето вчера преди да заспи яде като хората, спа доста и сутринта беше гладен и си изяде всичко без да спи.Но е на моменти.Просто гледам да съм търпелива и да не се нервирам, че не съм от късметлийските, които дават шише и всичко се изяжда набързо с кеф.😀Повтарям си че ще дойде и този момемт все някога.🤣

# 229
Успокои ме. Мислех, че трябва да търся алтернатива на млякото.
При нас също е на моменти, сутрин обикновено си изяжда всичко за 15 минути.
Разликата при нас е, че два пъти баща и я нахрани и си изяде всичко за кратко време. Аз бях 😳. Може би е случайност, но се шегувах, че той остава по бащинство, аз ще работя 😅

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 11:03 от CardyR

# 230
  • София
На 4 бяхме на преглед и първатс ваксина защото направи 2 м
Тежи 6,070 и 59см
Наддал е 1,500 за 2м
Обаче на 3 пъти отказва да ди допие АМ 150 мл, яде на 3 часа

# 231
И Димитър яде по 150мл по 5 пъти в денонощието, на 2 месеца и половина е, на 21.12 бяхме на консултация, беше 5.045гр.

Станислава, не е ли много 150мл през 3 часа?Ти го храниш 8 пъти в денонощие, това 1.2л формула?

# 232
  • София
Е на консултацията Педиатърката каза по 120 на 3 часа и половина
Все пак се роди 4,125 в 41 г с и това го казвам

# 233
Оо ти говориш за мл след добавяне на формулата ли?
120мл с 4 лъжица става около 135мл.
150мл с 5 лъжици става около 175мл.
Това по мое наблюдение.

Защото 150мл през 3 часа за мене е много.

# 234
Мами , мога ли да комбинирам омнибиотк панда и пробиотик с тези бащтерии или ще му дайдат много????
Bifidobacterium breve BR03 (DSM 16604): 129,2 mg, svarende til ikke under 200 millioner levedygtige enheder/dosis, Bifidobacterium breve B632 (DSM 24706): 129,2 mg, svarende til ikke under 200 millioner levedygtige enheder/dosis, Maltodextrin, Natriumalginat: 50 mg,
Vegetabilsk olie.

# 235
etynana, именно, докато чакаме времето си минава. На мен много ми се иска една девойка, но божа работа.
За ваксините.. Аз все още не искам да си слагам. Не смятам да го правя скоро.
Да ви се похваля, ние от два дни сме на спа. Бебчо е много послушен, спинка, хапва иии много, много му харесва във водата😊

Здравейте момичета
Искам и ние да отидем на Спа за няколко дни та ще помоля за малко повече инфо

По колко време държите бебчетата във водата? Може ли в минерална вода и до каква температура?
Всякако инфо ще ми е полезно Simple Smile

Благодаря!

П.П Карина вече е на почти 3 месеца и е 7кг.
Доста е послушна,както става ясно добре си похапва, но и тя като останалите бебчета си има периоди на мрънкане особено в дните около ваксините.

# 236
Здравейте,мами!
От отдавна не съм се включвала, но имам проблеми с малкия. Сменихме млякото от ХИП на Аптамил комфорт, но не му хареса, при което се вънрахме отново на ХИП, но по препоръка на педиатър минахме на обикновен Аптамил. Вече от 4 седмици е на обикновен Аптамил, но вечер от 18 до 21 (времето за баня) не спира да реве. Държим го на ръце през тези критични 3 часа, но вече и това не помага. Всякак си реве. На 25-ти януари сме на детски гастроентеролог (тогава е най-ранния възможен час при този лекар), но вече нервите ми започват да се клатят стабилно от този всекидневен рев. Иначе сутрин ставаме към 8, ядем, играем си. В 9:15 заспива и спи до 9;45. След това отново следва игра с мрънкане и към 10;45 давам нова доза мляко (всеки път по 120 мл.) След което отново заспива за малко и мрънка след това и чак към 13:00 заспива следобеден сън и се събужда в 16:00 само да яде. Окончателно е буден около 17;00 и се почва вечерния ад. Не знам какво да правя вече. Пускам му бял шум и само така успявам леко да го успокоя. Има ли някоя мама в подобна ситуация и как процедирате?
Вечер след банята също е трудно заспиването, защото е превъзбуден от толкова рев. Яде около 6/7 пъти на ден. Чудя се дали няма лактозна непоносимост и дали да не пробвам с мляко без лактоза?

# 237
Аз съм казвала не веднъж, че при моето бебе коликите са кошмарни.Абсорбатор,количка и носене на ръце го успокояват само,когато изпадне в истерия.Когато е много зле и това не помага.😒Истинско изпитание е това за нервите на човек ....И аз записах час за детски гастроентеролог на 13 .01.Сякаш тези дни е доста по-добре.Предполагам, че е някакъв период, които благословените да го преминем, трябва просто да го изтърпим🙄Пожелавам здрави нерви и повече помощници.При нас е три пълни месеца този ад с реването 😀

# 238
Здравейте,мами!
От отдавна не съм се включвала, но имам проблеми с малкия.
Аз бих пробвала първо с по-малко игри и повече сън през първата част на деня. Може това сега да не му стига и затова към края на деня да е нервен?!

# 239
Опитвам да го приспивам, но се буди много често, а ако спи много през деня е за сметка на вечерта. Иначе му се връзват 16/17 часа сън за денонощие, но са накуп. Един път 6 наведнъж и през ноща около 10. Има 2 дълги интервала на будуване и мисля, че след 2рия час започва да става много нервен, но не знам как да го променя. Просто не иска да заспива. Може би го боли коремчето през това време. Чудех се дали да не пробваме аптамил без лактоза

Общи условия

Активация на акаунт