Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 083
  • 803
  •   1
Отговори
# 255
Моята девойка расте основно на височина. На 3+ м. е 5 800 и 64 см., родена 2800, 49 см. Вчера се е обърнала от гръб по корем, но не съм била свидетел, а таткото, и сега само я дебна да видя и аз. 😀
За косопада няма какво да направите освен да хвърлите едни пари на вятъра. Нарича се хормонален косопад и като се нормализират хормоните ще спре. Няма да останете плешиви, ще поникне нова коса. Мисълта ми е, че с разни мазила и шампоани няма как да нормализирате хормоните. На мен също ми пада, но поносимо, докато при първата бременност ми падна половината коса без да преувеличавам. Моята е  много гъста коса и това определено биеше на очи и ме стресираше, че и челото ми отстрани се оголи. После новата докато израсте бях като гнездо в ремонт. Новите косъмчета стърчат като антени една година докато слегнат. Преживява се.
Относно пелените, винаги съм ползвала Pampers, но сега се разочаровах. При всяко преобуване сменях поне боди. Пропускаха ужасно. Смених бели със зелени, после зелени с бели и накрая смених марката и нещата се оправиха. Понякога слагам останали бройки и е същата работа. Явно е до физика на детето или са влошили качеството.
Споделете за очите на вашите бебета… какъв цвят очаквате и сега какви изглеждат? С баща й сме с кафеви очи, но моят баща е със сини, както и по майчина линия имам пъстри и сини. В рода на баща й всички са с кафеви. Твърде рано е знам, но ми е интересно. Много ми се иска да е със сини очи.

# 256
Нашете момче също засега е със светли очи, надявам се да останат такива.
Аз и мъжа ми сме с кафеви, по негова линия всички са тъмни коси и кафеви очи.
По моя линия има доста светли и пъстри очи.
На майка ми са сини, така че се надявам да вземе чертите на баба си♥
Но дори и да се променят, пак ще си е хубаво бебче.
За всеки родител, собственото дете си е най-красиво♥Живи и здрави да са ни

# 257
На моята бебка ,също изглеждат светли очите,но може би ще са пъстри ,и двамата с мм сме с кафяви, а иначе имам голям проблем с кожата й от 20.12 ,едни петна ,първо мислех обрив после пламна до памперса и по ръцете ,мислех че от праха ,но не , ходихме на дерматолог ,каза атопичен дерматит ,изписа козметика  юриаж, да мажа три пъти на ден ,на втория ден ,милото беше яра кръв червено ,много се стреснах ,та с моя мъж решихме да спрем с юриаж ,и да върнем мустелата ,та два дни вече мажа ,и нещата се подобряват ,иначе личната изписа и тя топикрем ,но не съм го взела . Ако някой има опит с АД моля да сподели. Расте ни зъбче ,и да, и аз се учудих ,толкова рано ,но вече проби венеца . В момента кашля от време на време и е кисела ,мисля утре да я заведа ,да видим дали е от лигите ,зъба или има нещо ,защото нито темп. 
  нито сополки има ,надявам се да нее болничка.

# 258
На моето дете очите са сиво-зеленикави. Надявам се да останат светли. На бака му са зелени, на едната баба са сини. На сестра ми и племенника са сиво-сини. И та баткото дълго време бяха светли, на станаха кафяви като моите.
Иначе с баткото ползвах различни пелени и доста от тях пуснаха. Сега малката е с little angels. Понякога пускат отгоре на кръста като се изака. Но налягането е много голямо. Grinning Перем дрехи, не е драма.

# 259
На моята бебка ,също изглеждат светли очите,но може би ще са пъстри ,и двамата с мм сме с кафяви, а иначе имам голям проблем с кожата й от 20.12 ,едни петна ,първо мислех обрив после пламна до памперса и по ръцете ,мислех че от праха ,но не , ходихме на дерматолог ,каза атопичен дерматит ,изписа козметика  юриаж, да мажа три пъти на ден ,на втория ден ,милото беше яра кръв червено ,много се стреснах ,та с моя мъж решихме да спрем с юриаж ,и да върнем мустелата ,та два дни вече мажа ,и нещата се подобряват ,иначе личната изписа и тя топикрем ,но не съм го взела . Ако някой има опит с АД моля да сподели. Расте ни зъбче ,и да, и аз се учудих ,толкова рано ,но вече проби венеца . В момента кашля от време на време и е кисела ,мисля утре да я заведа ,да видим дали е от лигите ,зъба или има нещо ,защото нито темп. 

За АД мога да споделя опит:ако е на кърма, спрете млечни, шоколад и ядки за 2 седмици, след което включвате по един продукт и започвате с една лъжица.

За козметика: ние сме на Авен за атопична кожа, цикалфат крем за лице и тяло и ксеракалм измивно олио, доста са скъпи но ефект имаше моментален, поне при нас.

Температурата в стаята макс 22, по хладка вода за къпане и оставяйте от време на време само по ританкш без памперс докато поне веднъж се напикае.

Обличайте по широки дрехи

Успех и няма нищо страшно, ще отмине

# 260
Не знаех, че Юриаж имат за АД. Ние сме със същия проблем и диагноза. Посъветваха ни да вземем мострички от аптеките на различни марки козметика за атопичен дерматит. Остава ми да пробвам още две и ще реша. Намазах едното краче с Биодерма за АД, а другото на Мустела за АД(нейните петна са на крачетата), а нагоре намазах с обикновения балсам на Мустела. Биодерма се отрази най-добре, а от обикновената Мустела се излющи. Досега ползвахме А-Дерма Екзомега, серията за АД, но явно не е нейната. Лекарите казаха, че е до кожа. Може да пробвате с мострички за да разберете, от коя ще има подобрение.

# 261
  • au bout du monde
Аз не съм доволна от Юриаж. Препоръчвам ла рош.

# 262
  • София/Севлиево
Косопада го боря сравнително успешно с шампоан с хинин и хининова вода.Най-много след баня ми пада косата,но това е защото не я суша и не я реша мокра и като изсъхне има повечко паднала коса,но не е нищо фрапантно.
Очите на бебчо бяха много тъмно кафеви и се надявам да останат такива,но виждам че почват да стават оловносиви и вероятно ще станат пъстри като на батко му.Само да не са сини(не харесвам синеоки нищо че самата аз съм такава).За кг досега ми наддава по малко над килограм и съм все още спокойна,големият не ми е наддавал повече от 500-600 гр ,на година даже не бе с утроено рождено тегло.Надявам се да не се наложи да го слагам след време на диета(батко му на 8 години бе 45 кг и трябваше да пази зверска диета ,за да го вкарам в норма,имаше проблем и тогавашната му ЛЛ каза,че трябва,а е гадно  дете да пази диета).

# 263
Калинче, взехме на адашката ти столче, което има 8 позиции на облегалката и я слагам на предпоследната позиция преди напълно легналата. Малко е скъпичко, но пък се ползва от 0 до 6г и планирам и второто дете да го доизносва Simple Smile https://babylifemalechko.com/High-chair-Minla-Essencial-Grey-2713050110
Иначе за сядане още е доста рано, нашия ортопед препоръча не по-рано от 8ми месец, освен ако детето не се изправя вече само.
Бързо да се оправя твоят мъж! И виж от хубавата страна, сега ще имате време да сте повече тримата заедно и на спокойствие Simple Smile

# 264
Момичета, които сте давали биозин Simple Smile прочетох цялата листовка 3 пъти, никъде не видях различни дози за възраст, има една доза по 5мл, толкова ли сте давали вие? Благодаря Simple Smile

# 265
Аз на бебе не съм давала, само на големите. Може би за бебе половин доза, но си питай педиатър 🙄
На мен нали ми дойде и станах още по-голям парцал. Нямам енергия,не се чувствам ок. Иначе от сутринта готвих 3 пъти, прах 4 пъти и ходих на разходка с девойките даже. Освен това чисти, прибирах пране и успях между другото да разсмея бебето, та и чух сладкия смях. А освен това изпитва баткото и го навиках, че успехът му е ужас, а нищо не знае 😳
Всеки ден ми е такъв. Правя 101 неща. Затова реших да си подаря един сироп Регулатпро в крайна сметка. Скъп е, но аз го заслужавам. Трябва да имам енергия за всички и за всичко. Ще ви споделям как се чувствам като мине малко време.

# 266
  • София/Севлиево
На мен приятелка фармацевт ми каза,че биозин не се дава на бебе, защото и аз бях решила да давам за имунитет.

# 267
Добро утро! Станах да изпратя учениците и се вдъхнових 😂 Направих си топла вода, която и преди си пиех на гладно. Пих си регулата и сега седнах да пия кафе. Бебка спи, че два пъти яде през нощта 🙄
Така като се замисля за Биозина, той съдържа коластра. Така че Елислава е права, че не става за малко бебе. Мисля, че можеше да се дава над 12 месеца или нещо такова. Аз на баткото давам на друга фирма коластра всяка зима, но започнах като тръгна на ясла на 1,8м. Аз пия витамин Д сутрин. Майка ми ми е казала, че едно време на детската консултация на кърмачките са им казвали да приемат също като бебето. Та се надявам да доставя с кърмата необходимите и витамини и полезни вещества.

# 268
Аз на каката давам Биозин кидс лактоферин, на 3 е, заради вирусите в градината. На опаковката пише 0+. Този с коластрата на кърмени деца за какво им е! А и кравешка коластра?! Има смисъл, ако детето нещо се разболява. На бебе не бих дала просто така.

# 269
Момичета, добро утро.
Имате ли вече изграден режим на спане?
Колко дневни дрямки имат бебетата ви?
Колко им е дневния и нощния сън?
От няколко дни си водя справки и ми се струва, че няма достатъчно дневен сън.

Общи условия

Активация на акаунт