Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 084
  • 803
  •   1
Отговори
# 270
Paldora, моята бебка почти не спи през деня. Може да дремне и 5 пъти, но по 10-15 минутки максимум. За сметка на това си навакса презнощта. Спи от 22/23 до 7-9.00.
Откакто сме на АМ денят е по-организиран, но няма определени часове за дрямки през деня. Зависи колко съм я изморила с “игри” и приказки 😅
Обикновено става към 8.00 - хапва, разсънва се, играем си до обяд с евентуално 1-2 дрямки от 15 мин. Следобед е горе/долу същото. Вечерта преди последното хранене, което е между 21-22ч, я къпем, хапва и заспива.
Не си водя справки, водя се по нея. Simple Smile

Днес не е акала и в 11 ч ще станат два дни. Откакто сме на АМ никога не се в случвало и съм леко притеснена. Отделно днес сме на консултация и ми се свива сърцето за предстоящите ваксини. Ще е стресиращ ден за мама 😬

# 271
От 2 седмици моето бебе заспива вечер в 22-22,30 и спи по 10 часа с едно нощно кърмене. През деня обаче е хаос, никога не знам дали ще спи само половин час или два часа. Май минава през регресията, защото има дни в които заспива за половин час, събужда се и не успявам да го приспя. Или заспива в мен и щом реша да го оставя се събужда. Ако го държа може и 2 часа да спи. Но и това ще се намести. Поне нощният сън е ОК, което много ме радва.

# 272

Това са му дрямките на Димитър, като става в 5:30 и яде е после доспива до 7:30 някъде.
Вечер заспива към 20:30.
Не знам защо въобще чета и се старая да има някакви часове, явно всяко дете има нужда от различни количества сън.

# 273
Моята бебка заспива вечер към 21,30/22ч. Спи до 8,30ч. с едно кърмене през нощта. Сутринта правим тоалет, давам витамин Д и хапва в 9. После пак спи, поне още час и половина. През деня общо взето след всяко хранене будива по час и по час спи. Но моите бебета са си поспаланковци като цяло. Имам приятелка, на която бебето не спеше изобщо. Но тя е същия караконджул 😂😂😂 Като ученички ходихме на бар и си лягаме в 4,а тя в 8 сутринта беше готова за нови подвизи. Та бебето има на кой да прилича 😉

# 274
Paldora, кое е това приложение? Изглежда доста интересно и полезно, как не съм се сетила да се поинтересувам досега. Thinking

# 275
Бяхме на консултация, бебка е +700 гр и е пораснала 3.5 см (5.800 и 61.5 см). Добре мина и ваксината. Проплака съвсем малко и след това продължи с усмивките. 🥰
Сложих куул пач и се надявам да не вдигне температура. Сега спи, може би ще е малко по-сънлива днес.

Аз също използвам приложение - baby tracker за iOs. Спането спрях да си отебелязвам. Но за храненията и памперсите ми е чудесен ориентир. Няма нужда да гледам постоянно часовник и да се чудя кога беше.

# 276
Baby  Daybook използвам от самото му раждане.
Иначе не помня кога е ял, кога последно се е изходил. 😄

# 277
Моят син вече е 6,600 и 64 см, а го изписаха 3,140. Бая е наддал, а днес е на 2 месеца и 19 дни. Иначе до скоро седеше буден по много, но ревеше доста и ме посъветваха да не го държа буден повече от 2 часа. Сега седи буден по час и нещо и след това заспива за поне час. Горе долу спи по 16/17 часа на денонощие. Вечер вече ляга към 21:00. Изместихме банята с един час по-рано, защото иначе беше страшно кисел вечер и после трудно заспиваше. Сега се радвам, че спи по толкова, защото като е буден е весел, а не скимти като преди.

# 278
При нас спаненето е горе долу като при бубамара. Вечер ляга към 22ч заспива си сам в кошарата, сутрин се буди към 8, има едно нощно кърмене, обикновено в интервала 4-6часа. После дремва към 10 за около час, след това към 13-14 си прави един по-дълъг следобеден сън, който продължава понякога и 3 часа. След това към 19-20ч пак дремва за около 40 мин и това е. Мисля, че е добре, общо взето не го приспивам, като забележа, че му се спи му давам едно одеалце, в което си сгушва лицето, бибата и го слагам в гнездото и си заспива. Освен ако не сме навън де, там веднага е заспал в количката😀
След няколко дни става на 4 месеца и вече си е едно оформено бебче, което отговаря на усмивки, на говор, а тези дни опитва и да се смее с глас😀

# 279
Здравейте, най накрая се добрах до форума 😀 Обожавам да плета и всяка свободна мин използвам за това, ще ви покажа и последно изплетената ми кукла 🤗
Относно Pampers, мислих си че само ние не сме доволни, няма път в който да не бяха пропуснали докато ги използвахме.
Относно Фризовома, в началото когато минахме на него бяхме с шешета Томи Типи, взех 3-ка накрайници, еми яденето си беше истинско мъчение и за бебенцето и за мен. Пробвах Нук с М накрайник, ужасно съм доволна, съжалявам че от самото начало не взех от тях.
От събота сме с ковид, бебка вдигна температура снощи, цяла нощ не можах да спя от притеснение, давам панадол и изопринозин. Имам 3 термометъра от тези масово разпространените и незнам вярно ли измерват, моля ви да споделите за някой надежден.

# 280
Хаха, Monika, моята буба заспива по същия начин. В гнездото с едно мекичко одеалце. Много обича да си го попипва и си заспива.

# 281
Момичета , минавам за да ви споделя  че разбрах къде е бил проблема-в шишето!
От както спрях да кърмя а започнах да се цедя и да давам от шише от тогава започнаха проблемите с неядене , плакане  и лека полека от 130мл смъкна на 50 със зор. Мислех си че е рефлукс ,че са колики,че го болят ушите и куп др неща , водих го на остеопат на лекар , смених 6 марки шишета( Нук, Авент анти колик, Авент натурал, МАМ, обикновенни с каучукови биби, медела) но не се отказах и купих lansinoh- най страхотното шише!! Обичам го, детето ми прояде  отново! Едно шише какви чудеса направи с детето ми ..Simple Smile

# 282
Моето нощем спи от 8 до 8 с няколко, най-често две или три кърменета. Сутрин от 9 30 до 11 30 спи в слинга или количката, докато сме на разходка с голямото. След това до вечерта има две или три къси дремки по 30мин, макс час. Заспива с кърмене. Биберони и одеалца не давам. Надявам се скоро да започне да си смуче палеца и така ще си заспива и ще се успокоява по-нататък. След регресията в 4 месец, 5 най-късно ще я науча да си заспива сама в кошарата. Тогава ще организирам и по-скриктен режим с 3 дневни дремки. Че в 6 месец като почна захранването, ще стане мазало, ако няма режим на съня.  Детето ще се чувства по-добре, ако към познат режим, добави обядване, примерно. Тъй си мисля аз поне, не знам, разните му експерти какво казват.

# 283
tonid, правилно ли прочетох, искаш да си смуче палеца?
Моята кака е на 3, беше на 3-4 месеца, когато започна да го смуче и още не спира. Нокътната ѝ плочка е проядена, едното зъбче леко криво вече. Какво ли не пробвах да я откажа и не спира. По цяла нощ смукане, от скука, за успокоение... Разбирам, че е нормален процес откриването на ръцете и смукането, но определено по-добре е да не се научават да си смучат палеца.

# 284
  • au bout du monde
Биберони и одеалца не давам. Надявам се скоро да започне да си смуче палеца и така ще си заспива и ще се успокоява по-нататък.

Абсолютно грешно е да се смучат пръстите на ръцете. По-добре биберон или меко одеалце за гушкане. Много трудно се отучва смученето на пръст. Изкривяват се зъби и захапка.

Общи условия

Активация на акаунт