Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 738
  • 803
  •   1
Отговори
# 675
Въобще не всеки плач е от глад. То е ясно де, ама да те успокоя малко... бебетата плачат от преумора, дискомфорт, защото искат бъдат бъдат гушнати. Изобщо моето мото е, че не всеки плач е от глад, но на всеки плач слагам на гърда. Защото пък и кърменето не е само за наяждане, окситоцинът е изключително успокоително за тях, минават им болежките, от сукателните рефлекс се успокояват и успиват и така... и аз сега тъкмо си кърмих бебето...

# 676
Да, така е, знам, но понякога когато човек е сам срещу всички баби, които ти натякват, че е гладна и се разколебавам 😂
Но стига вече съм ги слушала. Да ви кажа, снощи нали дадох доза Камилия. Е беше по-спокойна. Да пак трудно заспа, но нямаше този истеричен рев от предните дни. Та реших два, три дни ще давам вечер по една дозичка и ще я наблюдавам.
Да ви се похваля и на гинеколог бях, всичко ми е наред след третото раждане. Каза, че всичко е супер и ми позволи вече да си тренирам както трябва 😁

# 677
  • София
Бе и аз забелязах че тия нощи нещо малката се буди да суче на всеки 2 часа. Казах си че е скок в растежа. А се оказа, че съм я завила с тънкото одеало. Завих я тая нощ с по-плътното, направи пауза от 5,5 часа и после още една от 3,5 часа. Будила се е от студ горката.... И изобщо не загрях, че парното още е на ниски градуси, а навън температурите паднаха доста.

# 678
За Витамин Д… давам го като капя върху бибата и после кърмя. На една капка е и ползвам биба на Нук, която е сплескана от долната страна. Обръщам я и там слагам капката. Поставям в устата и я завъртам правилно. Тя си я смуче около минута и после яде.
Сега е болна милата. Има ужасяваща хрема и май е в комбинация със зъбите. Венецът ѝ е подут. Кака ѝ я зарази, въпреки всичките ми обяснения и молби да стои далеч от нея докато е болна. Изписаха ни някакви капки с антибиотик и антихистамини дано я облекчат, защото само с промивки не става.

# 679
Аз идвам тихо да се похваля, че щастието обичало тишината😂 не знам през какво минахме, дали скок или регресия в съня😀 но мисля, че мина! От 2 дни малкия си заспива през деня нормално, без рев, прави си 3 дрямки като следобедната вчера продължи 3 часа.. Вечерта си заспа пак към 10 до към 3,на сутринта не е сукал 152663 пъти, а си хапна нормално.. Въобще рай😀 според моя календар е било по-скоро тази прословута регресия в съня, значи сега чакам скок в растежа😀

# 680
  • София/Севлиево
Момичета с бебенца на АМ-по колко изяждат мъниците ви на денонощие?Моят колкото и да го мъча повече от 600-650 гр не изяжда,а трябва вече да е по 750 според кутията на АМ...Казах на педиатърката,тя каза че ако яде по-малко от половината,тогава е за притеснение,а и той видимо е пораснал,но чак на 7.02 ще знам точно с колко.И сериозно се замислям като не иска АМ дали да не го захраня по-рано...

# 681
750мл изяжда моето бебе, но той е много лаком и педиатъра ми направи забележка, че яде прекалено много за възрастта си.
Бебето щом наддава и е добре, значи се храни достатъчно.Не бих слагала всички деца по един калъп.Някои на 4 месеца все още ядат по 120мл на 5 хранения, други са вече по 180мл.
Това според мене не е повод за ранно захранване.

# 682
  • до най-прекрасния мъж
Нашата педиатърка държи да предлагам 8х100 мл АМ. Докато бяхме на НАН Комфортис и Аптамил Комфорт беба изпиваше по 550-560 мл за денонощие. Сега сме на Аптамил АР и пие по около 750 мл, като сама си намали храненията до 7. Предлагам й 7х110 мл. Преди беше на поискване, но й въведохме режим на 3 часа. Да, но тя не заспиваше нощем и ревеше и ставаше така, че заспиваше 15 мин преди часа на хранене. Една нощ ми писна от недоспиване и я оставих тя да си определи как да се храни между полунощ и 12 ч на обяд, другите часове сама си ги спазва. След седмица става на 2 месеца, но тази препоръка е още откакто беше на месец. Сега прави паузи от 4.30-5 часа през нощта. Надявам се тази тенденция да се запази и да имаме някакъв нормален сън през нощта, като стигнем до 6 часа пауза. Виждам, че сега в повечето случаи пие до дъно и мисля да увелича дажбата, защото често се буди и до 10-15 мин търси да яде, едва удържа 3 часа през деня. Но утре сме на гастро заради предполагаем рефлукс и ще видим той какво ще препоръча.

# 683
  • Варна
Аз педиатърката не я питам колко да ми яде бебето хахах все едно да питам моя ЛЛ аз колко да ям Stuck Out Tongue Winking Eye на 3 м и няколко дни, от почти месец съм увеличава дозата на 150 мл вода и 5 л АМ, като яде 4 пъти през деня на около 4 часа и цяла нощ не яде. Преди това ядеше по 120 мл, но се събуждаше веднъж през нощта. И в двата случая е едно и също количеството за денонощие. Гледам да се водя по детето.

# 684
Мале, нашия яде 6х150, тоест 900, а нощес яде още веднъж, така че за днес му е 1050. Утре сме на консултация, но е около 7200-7500 вече, 4++ даже ми се струва доста дръпнал и поотслабнал, защото като го приспивам, люшкайки го по коремчето напипвам само ребрата, няма коремче, за което да се хвана.

# 685
  • до най-прекрасния мъж
При нас имаше проблем с наддаването и детето не ядеше. На 20 дни като беше ми спря кърмата и установихме, че яде по 30-40 мл на хранене, което е адски малко за бебе на почти месец. Едва от седмица яде по 100-110 мл. И аз се надявам скоро да спрем нощното и постепенно да минем на 6 хранения. Но постепенно и бавно ще е при нас, предвид това, че не потръгна добре от началото.

# 686
Всяко дете яде различно количество мляко на денонощие. И 600 е нормално, и 1000 е нормално. Водете се по детето.

# 687
  • au bout du monde
Днес бяхме на консултация. На 4м е 7кг и 70 см Blush Пораснал е с 4см и 600гр.

# 688
Мамита, на вашите бебета главите топли ли са?
Снощи ММ ме панира че малкия е горещ и се филмирах, че е с температура.
Мерих 37,4 37,6 най-високата бе 38, но с това пристискане под мишницата много не ми вдъхва доверие, отивам да вземам друг термометър.

Давах Панадол, повърна го, явно не му поняся.
Видимо е щастлив, яде, ака, пеее си.Но главата му е гореща.
Имаше и доста газове.

Дали не е от зъбките тази температура?

# 689
Мамита, на вашите бебета главите топли ли са?
Снощи ММ ме панира че малкия е горещ и се филмирах, че е с температура.
Мерих 37,4 37,6 най-високата бе 38, но с това пристискане под мишницата много не ми вдъхва доверие, отивам да вземам друг термометър.

Давах Панадол, повърна го, явно не му поняся.
Видимо е щастлив, яде, ака, пеее си.Но главата му е гореща.
Имаше и доста газове.

Дали не е от зъбките тази температура?

Щом е под мишницата според мен това си е температура. Вземете друг термометър и вижте.

Общи условия

Активация на акаунт