Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 737
  • 803
  •   1
Отговори
# 690
И нашата бебка беше с 38 градуса преди две седмици. Вдигна еднократно вечерта, повече не вдигна. Така че днес го наблюдавай и мери, но да знаеш, че по принцип вдигат вечер. Нашето си беше вирус от баткото, за щастие мина бързо. На нас док ни каза, че 37,1/37,2 е нормална температура за бебе, но стане ли над 38 си е нещо друго. Не се притеснявай.
Да ви кажа за нашата бебка, наистина втора вечер с Камилия е доста по-спокойна. Дори днес се пооспа, не стана да яде. Така сладко си спеше 😊

# 691
За да съм сигурна за температурата меря с обикновен спиртен в подмишницата, точен е като живачен винаги. Иначе имам един braun за ухото, но той дава отклонения и го използвам за проследяване дали задържа или вдига.
Единия път като хвана вирус от кака си вечерта вдигна 37,3 и беше топъл, сърдит, плачеше, личеше си му. Но повече не вдигна от това. В ухото показваше 37,8 и не беше вярното.

# 692
  • София
На мойта главата ѝ често е топла, но не е имала висока температура. Нищо не съм давала, щом е спокойна и игрива значи всичко е наред.

# 693
За бебетата от Яренцезнам до 37.5 е нормална температура,иначе и на моят му е топла главата често...

# 694
  • София/Севлиево
И Росен е често топъл,но като меря няма Т.Батко му е по същия начин.
Благодаря за успокоението.Явно му стига храната щом спи по 10-11 часа през нощта без да се буди.

# 695
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, как сте с коликите? Дайте някаква надежда, че това не се трае. Голям рев е, не се утешава от нищо, дори от биба. В помеждутъците се смее и гука. Сърцето ми се къса, вчера и аз ревах с нея. Тя не реве, а се дере. След 5 дни става на 2 месеца, как ще се издържа това чудо, не знам. Днес бяхме на гастро, имаме и рефлукс, освен коликите. Сега ще пие сироп Гастротус бейби и прахчета Фоматидин. Дано се пооправи и да започне да спи, че е ад. Спи само върху мен и баща й, единствено късно през нощта успявам да я сложа в кревата й, но с много мъки и доприспиване. Мисля, че заради рефлукса й се връща мляко, въпреки че е повдигнат матрака и спи адски неспокойно и често се буди. Сутрин явно я натиска умората и заспива някак.

# 696
Момичета, как сте с коликите? Дайте някаква надежда, че това не се трае. Голям рев е, не се утешава от нищо, дори от биба. В помеждутъците се смее и гука. Сърцето ми се къса, вчера и аз ревах с нея. Тя не реве, а се дере. След 5 дни става на 2 месеца, как ще се издържа това чудо, не знам. Днес бяхме на гастро, имаме и рефлукс, освен коликите. Сега ще пие сироп Гастротус бейби и прахчета Фоматидин. Дано се пооправи и да започне да спи, че е ад. Спи само върху мен и баща й, единствено късно през нощта успявам да я сложа в кревата й, но с много мъки и доприспиване. Мисля, че заради рефлукса й се връща мляко, въпреки че е повдигнат матрака и спи адски неспокойно и често се буди. Сутрин явно я натиска умората и заспива някак.

Нещо за коликите давате ли? На кърма ли е или на АМ?

# 697
  • до най-прекрасния мъж
Давам Био Амика на всяко хранене и Еспумизан Л през хранене, като идва 3 или 4 пъти на ден. Тя яде 7 пъти на ден, на АМ Аптамил АР е заради рефлукса.

# 698
Момичета, от 3 дни се обръщаме от гръб по корем, през деня се върти по цял ден, но тази вечер насън вече няколко пъти се обръща. Видимо му е удобно, но мен ме е страх да го оставя така да спи. Засега главата му е настрани и си диша, като го обръщам се разбужда и пак се върти. Кажете ми от кога е безопасно да спи по корем? Навсякъде чета, че щом сам се е завъртял не е проблем.. няма одеала, възглавници, нищо. Споделете опит, че няма да спя тая нощ.

# 699
Не се притеснявайте, детето вече е голямо. Нашата педиатърка даже беше казала, че ако може по корем да си обръща главата на ляво и дясно няма проблем.
Аз преди време бях писала тук и вие ме наплашихте, че може да се задуши. Обаче той така хубаво спи по корем и след думите на педиатърката започнах да го държа така както му харесва. Той още след раждането си завърташе главата. Май беше на 2 месеца, откакто го оставям така и по цяла нощ. Сега ако заспи по гръб пак го обръщам по корем, защото иначе до 15 минути е буден.

# 700
Той може да си върти главата, все пак трябва да оближе и двете ръце като е по корем. 🤣 Ама нощем не знам как ще се контролира..

# 701
И нашата кака така спеше. Все се притеснявай, че ще се задуши. Но на нея така си и беше удобно. И до ден днешен така си спи. Явно си е до човече.

# 702
blue.angel моето бебе беше с ужасни колики.Давала съм лефакс, био амика, Ко лактаза, омнибиотик, био Гая ... сигурно забравям нещо.Нищо не му помогна , просто с възрастта отшумя този проблем.Някъде около три месеца и малко.Стискай зъби ще мине.Първия месец спеше само по корем върху мен и баща си за мой ужас, защото бях чела всички онези препоръки как трябва да спи по гръб сам в кошарата, но нямаше как да се случи, защото постоянно се дереше.И рефлукс има, но и той се израства и е доста по-добре.Банално звучи, но ще мине имай търпение.Колкото и да не ти се вярва в момента 🤗
И аз колко поревах заедно с Никола, направо не искам да си спомням 😒

# 703
  • до най-прекрасния мъж
Дано отмине, наистина. Често с по 2-3 часа разпокъсан сън за мен в денонощие не се издържа. Да не говорим, че нищичко не мога да пипна вкъщи, понякога дори не ям, когато съм сама през деня. Тя ми е вечно в ръцете и прибягвам да свърша нещичко за 5 мин, ако будува и е спокойна, за да я оставя в кошарата.
При нас и храненето беше ужас до преди седмица, сега горе-долу се пооправи. Тя не искаше да яде заради рефлукса както трябва, явно млякото не й понасяше, защото е рядко и се връща нагоре. Самото хранене също беше неспокойно, мята се, върти се, извива се на дъга, дъвче биберона, вместо да пие. Плюс и коликите, направо не се понася понякога, както за мен, така и за нея е мъка.

# 704
  • Варна
Дано отмине, наистина. Често с по 2-3 часа разпокъсан сън за мен в денонощие не се издържа. Да не говорим, че нищичко не мога да пипна вкъщи, понякога дори не ям, когато съм сама през деня. Тя ми е вечно в ръцете и прибягвам да свърша нещичко за 5 мин, ако будува и е спокойна, за да я оставя в кошарата.
При нас и храненето беше ужас до преди седмица, сега горе-долу се пооправи. Тя не искаше да яде заради рефлукса както трябва, явно млякото не й понасяше, защото е рядко и се връща нагоре. Самото хранене също беше неспокойно, мята се, върти се, извива се на дъга, дъвче биберона, вместо да пие. Плюс и коликите, направо не се понася понякога, както за мен, така и за нея е мъка.
Вземете си слинг, поне да може спокойно да ядете и да извършвате някои елементарни дейности.

Общи условия

Активация на акаунт