Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 731
  • 803
  •   1
Отговори
# 705
Дано отмине, наистина. Често с по 2-3 часа разпокъсан сън за мен в денонощие не се издържа. Да не говорим, че нищичко не мога да пипна вкъщи, понякога дори не ям, когато съм сама през деня. Тя ми е вечно в ръцете и прибягвам да свърша нещичко за 5 мин, ако будува и е спокойна, за да я оставя в кошарата.
При нас и храненето беше ужас до преди седмица, сега горе-долу се пооправи. Тя не искаше да яде заради рефлукса както трябва, явно млякото не й понасяше, защото е рядко и се връща нагоре. Самото хранене също беше неспокойно, мята се, върти се, извива се на дъга, дъвче биберона, вместо да пие. Плюс и коликите, направо не се понася понякога, както за мен, така и за нея е мъка.
Блу, знаеш колко зле беше положението при нас. Много голяма част от проблемите се решиха с Аптамил АР (30-60мл и останалото кърма) и капки Колилакс през ядене в Аптамила. Буквално още не си беше дояла Аптамила с капките първия път като дадох и се изпръцка и изака хубаво. От тогава е значително по-добре, много по-спокойна е и не знам дали има връзка, но се оригват много по-лесно. Вчера и на другата дадох същите капки и пак - още преди да е свършило шишето започна да озвучава.

# 706
Здравейте, моят Кристиян от двумесечен спи нощно време само по корем. И мен ме беше страх,но оставя ли го по гръб се събужда след 10-15минути. До сега нищо не се е случвало малкия спи толкова спокойно,че дори рядко върти глава,но никога не се е захлупвал да не може да диша. Мисля,че те си имат инстинкти.

# 707
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, дай линк, че не ги намирам. Аз спрях от днес Еспумизана и Био Амиката. Симетикон има в Гастротуса, който пие от 2 дни, а от лактазата не виждам ефект като че ли. Вчера направи някакви кризи с болки и спа през целия ден по 30-40-60 мин, хем гушната в мен. През останалото време ревеше много. Спрях и пробиотика, според гастрото нямало никакъв смисъл от него след първия месец, ако детето не е пило АБ. Каквото се е поселило в първия месец, това е. Давам и Фамотидин за киселини, но той е от тая сутрин, ще видим ще има ли ефект. Оставих и Вигантола, всичко друго махнах. Увеличиха и дозата на 120 мл вода+ 4 мерителни лъжици, защото май остава  гладна със 110 мл крайно количество, изпива всичко до дъно.

# 708
Блу, не намираш, защото мозъкът ми е изпържен - Колинокс се казва, ще ти излезе веднага. Ако не помогне, смени вигантола на нещо друго, във фейса много момичета казват, че от него се появяват колики.

# 709
  • до най-прекрасния мъж
Блу, не намираш, защото мозъкът ми е изпържен - Колинокс се казва, ще ти излезе веднага. Ако не помогне, смени вигантола на нещо друго, във фейса много момичета казват, че от него се появяват колики.
Възможно е да е от Вигантола, но нашите май са от преди това. Видях ги капките, благодаря. Ще ги имам предвид, въпреки че са със симетикон и пробиотик. А аз спрях Еспумизана именно защото е със симетикон, а в сиропчето има такъв и май се получи предозиране вчера, затова беба плака толкова много. Днес засега е спокойна, плаче само, че й се спи или че е гладна. Напъва се, но не плаче. Ще я наблюдавам няколко дни, дано има положителен ефект. Струва ми се, че много неща й давам и й се товари стомахчето, затова взех да спирам някои неща. Пък и гастрото си каза, че какво и да давам или не давам до месец-месец и половина коликите сами ще си спрат.

# 710
Здравейте момичета моя господин днес ме побърка 🤔🤔🤔 За цял ден е спал един час и сега към 23:00 заспа. Цял ден беше ок усмихваше си се гукаше си и като дойде вечерта, ела да видиш, то е рев мрънкане, меря температура ок, капките за колики си ги давам, давам му да яде ядосва, абе ужас. От какво може да е според вас, може ли да е от това,че цял ден почти не е спал?

# 711
Meti, ние бяхме така миналата седмица. Предположих, че е тази прословут регресия. Три дни я държа. Аз обаче и наблюдавам и венците и че тъпче всичко в устата и точи лиги. Та започнах вечер към 18/19 преди храненето да давам по една доза Камилия. Още на първия път стана различна. По-спокойна и започна повече да спи. Та предположих, че я е болял венеца. По метода на изключването започни и ще стигнеш до извод защо е този плач.
Ние снощи бяхме на гости. Тя се превъзбуди от новите хора и новото място и не дремна дори. Бяхме от 19 до към 23,30. През това време яде три пъти, защото само така се успокояваше. Съответно им оповръща килима. Но като цяло мина добре 🙂

# 712
Нашия татко беше в командировка 5 дни и бебо го беше забравил Grinning Даже нещо забелязвам, че е много замамен, все ме търси, а като вляза в стаята на секундата забива поглед в мен. Ако ме е нямало час примерно си ме търси после Simple Smile не съм изживявала такова нещо с първото бебе.

Бебока тези дни е много смешен, прави си гаргара с лигите Grinning основно занимание му е да гърголяска грррррррр

# 713
Моето пък все търси сестра си. Само като я види и почват усмивки и ритничета от радост. Странно е това, т.к. сестра й не е най-нежната сестра... Например, сега иска да й подава играчки, обаче със сила й отваря юмручетата, за да й слага играчки в ръцете....

Иначе ние снощи имахме гости. Ама в 8 сложих децата да спят, до 8 30 пооправих за гостите и си лафихме до 1-2 през нощта. Много е хубаво човек да се социализира малко...

Обаче аз компромиси с режима на децата не правя. Нито по гостита, нито по почивки, нито никъде. Научила съм се всичко да планирам около тяхното спане и ядене. Просто защото иначе ми излиза през носа, децата преуморени, гладни, не искат да заспиват лесно и самостоятелно... не не не....

# 714
Е да, иначе с кака си най-много се забавлява, само с нея се смее с глас много. Каквото и да говори тя е голям смях. Аз почти никога не успявам толкова да го развеселя.

# 715
Същата работа и у нас, Оливия Joy

Ама нека, ние ще си идем един ден, те ще си останат за цял живот братя и сестри...

# 716
  • София/Севлиево
Тази регресия, колкото и да не ми се вярваше,май и при Росен почна.Вечер си заспива между 21 и 22 и мине ли 3 се почва едно леко мрънкане до 8 на 30-60 минути.Предлагах храна-не иска,пускам му Оли и заспива,но като спре пак се събужда (а нашия работи половин час и спира и после не иска да се пуска,или поне аз никъде не виждам този сензорен бутон,дето се активира от бебешкия плач). Надявам се скоро да премине,въпреки че и зъбите ще го почнат-вчера пипнах долния венец и усетих много хубаво зъбче.С пиенето на АМ си е все същия тих ужас за мен,но пък виждайки ни как ядем се точат яко лиги и се пъхат двете ръце заедно в устата.И за да яде повече АМ като почне да плюе му давам с лъжичка-с голям кеф го приема,но за мен е тегаво,че става бавно ...Вчера за пръв път от Нова година насам го изведохме с количката и той хем бе спал пак взе че заспа.
После му разказвахме приказка-и батко му се включи и много му хареса да слуша гласът му(той все още не е мутирал,но не е и съвсем детски и е доста интересен и различен като тембър).Та бате ще го правим разказвач на приказки-поне обича.

# 717
И аз видях наскоро как прозират зъбчетата.. Долу и горе предни и горните кучешки. Ноооо са още доста далеч от пробиване, някъде на средата на венеца са, което може да отнеме и месеци, докато слязат и пробият. Но е видимо, че му създава някакъв дискомфорт или не знам и аз какво, постоянно дъвче пръстите.
Аз понеже съм от 3 седмици нон стоп сама с двете деца и вече започвам малко да изфирясвам.. Та си правя планове как ще си викам почасово жена да ги гледа и щом има мляко за бебето всичко ще е 6..да,обаче днес реших да пробвам да му дам размразена кърма в шише. До сега 2-3пъти макс ми се е налагало и уж не е имало проблем,но днес тотално отказа да пие от това шише. Дъвка биберона, въртя го, накрая с 300 зора за 10минути успя да изпие не повече от 20 мл🙄 и до тук с моите планове да изляза без деца😀

# 718
И аз видях наскоро как прозират зъбчетата.. Долу и горе предни и горните кучешки. Ноооо са още доста далеч от пробиване, някъде на средата на венеца са, което може да отнеме и месеци, докато слязат и пробият. Но е видимо, че му създава някакъв дискомфорт или не знам и аз какво, постоянно дъвче пръстите.
Аз понеже съм от 3 седмици нон стоп сама с двете деца и вече започвам малко да изфирясвам.. Та си правя планове как ще си викам почасово жена да ги гледа и щом има мляко за бебето всичко ще е 6..да,обаче днес реших да пробвам да му дам размразена кърма в шише. До сега 2-3пъти макс ми се е налагало и уж не е имало проблем,но днес тотално отказа да пие от това шише. Дъвка биберона, въртя го, накрая с 300 зора за 10минути успя да изпие не повече от 20 мл🙄 и до тук с моите планове да изляза без деца😀

И ние сме все с пръсти в уста,чак ги пъха към гърлото(ужас) взех му гризалка,та си я дъвче докато не се сети за пръстите. И малкия дъвче биберона като се храни🙂🙂🙂

# 719
И моята е с пръсти в устата. Понякога толкова дълбоко ги завира, че връща мляко.
И ние се присъединихме към коронованите. Малката имаше температура веднъж, но ниска. Кашля по малко и пак и прегракнала. Аз го карах тоя вирус или съседния точно преди да родя, та и тя има антитела и го кара леко.
Баткото, обаче, до сега не се е срещал с вируса и е вече трети ден с температура и кашлица. Той, горкия, имаше температурен гърч миналото лято. И сега не трябва да вдига температура повече от 38°. Та изпи сумати антипиретици. А и заедно с моракселата, която не бяхме излекували слово по-зле. Та е и на антибиотик.
Таткото ни го довечера от някъде. Вероятно от работа. И той и ту добре, ту зле. Та той е затворник до петък, аз до вторник, защото теста ми е отрицателен. А времето на вън е толкова хубаво. Надявам се да се оправим бързо. Отивам да меся хляб. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт