Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 726
  • 803
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, слагате ли вече бебетата в шезлонг? Имаме даден на Лорели,но няма изцяло легнало положение, но пък и не е съвсем седнал,та му се чудя.
Ето този имаме

# 721
Аз слагам моето на пуфа, но за кратко след ядене под наклон, за да не повърне. Ето така изглежда

# 722
  • София/Севлиево
Ние сме с люлка на Mothercare

Слагам го някъде от 15-дневно бебе за по 5-10 минути.Много му се радва, особено като му пусна люлката и мелодиите.Също няма изцяло легнало положение,но не е и седнало ,а нещо по средата.Той обича и в кошницата за колата да седи.А там си е откровено сгънат,т.к.пък съвсем няма легнала позиция.Но Росен е доста як и силен, много се набира,обръща се все още с помощ,има доста прилична опора на крачетата.На 3 месеца на консултацията педиатърката каза,че физическото му развитие е като на 5-месечно.Днес пак сме на консултация и ще видим докъде сме я добутали.

# 723
Моето си спи от ден 1 в такава люлка не мисля,че е проблем.Те са до 9 кила демек ДО 6 месец,значи не ее предполага,че е проблем нито,че е седнал..

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 19:12 от Hariom1

# 724
И нашата люлка е подобна като на Ели слава. Кошчето поне е същото, скоро обаче няма да можем вече да я ползваме, че доста я позапълни. Не че и много има желание да седи, ама поне едни 15-20мин издържаше

# 725
Момичета , не съм се включвала отдавна.
При нас последната седмица беше кошмарна за мен. Разболяхме се от корона вкъщи всички , бебко беше най-зле, 6 дни с температура , стигна чак до 40 градуса. Беше много тежко, ходихме до детското и му "изписаха" панадол. Вече да чукам на дърво е по- добре .  Молих се постоянно за него , малкото ми пъшкулче беше пребледняло ,отпуснато и бях забравила усмивката му Sad
Много ме е яд че не се ваксинирах , можеше да му предам антитела с кърмата . Сега ще се ваксинирам след 1 месец . Момичета ,пазете се пазете и бебетата , не винаги омикрон протича леко при бебетата Sad за съжалиние

# 726
Viala, бързо оздравяване и дано нямате никакви последствия от преболедуването!
Ох,този вирус колко много промени живота ни Confused
Божидар днес от сутринта е с пресипнал глас и започвам да се притесняваме за него. Случвало ли ви се е на вас ? Няма температура иначе.

# 727
Иринка е с пресипнал глас от няколко дни, че нали и у нас има корона. Давах и проспан, че кошляше малко и Биозин сутрин. Друго не давам. Но се обадете на личния лекар за всеки случай. Обикновено изписват калциев глюконат. Но пък прочетох, че не бил безвреден.

# 728
Здравейте и от мен, момичета. И аз не съм писала, иначе ви чета на нощното кърмене 😊
Бързо възстановяване на всички болни 🤗
При нас дойдоха лигите и чесането на венци. Нервна е и иска постоянно да суче. Другото, което ме притеснява е, че не качва много. Утре сме на консултация за 4 месеца и ще видим, но тук я теглим около 5,700. Яде си, само на кърма е, на поискване. Живичка е и много шава, смее се, не е нервна и да плаче. Ака си добре. Има си и мръвчици, но е като перце. Ще видим док какво ще каже, но още миналия път каза, че ако не качва е добре да я захраня по-рано. Вие как мислите 🙄 Може би има логика. Вече съм объркана кое е по-правилно.
Ние също цялата фамилия изкарахме Омикрон. При всички беше с еднократна температура и мина бързо за щастие. На бебето дадох само веднъж Панадол и я къпах във ваничка с малко морска сол да и загрее кожата.

# 729
И моето няма още 6кг. Кърмя на поискване, нощем прави към 6,8 часа пауза, денем гледам на 1.5 - 2 часа да предлагам. Няма да захранвам по-рано. И без това млякото е по-калорично от другата храна, а и първите месеци на захранването е предимно плесканр, близане и смукане.

Като гледам, теглото е напълно в нормалния интервал за месеците.  От 5.1 до 8.1 са границите на нормални кг за 4м. Не може всички да са по 7кг...

# 730
Беба е към 6 кг. Днес става на 4 месеца, док. казва че си върви добре, доста е дългичка, с ромпъри 6-9 сме 🤭 На АМ е

# 731
Моята дунда има гънки на гънките. Вероятно е над 6 кг. Ще видим как е точно другия вторник, когато ще е на 5 мес. Дори качих един размер пелени, че и правеха кърпички на краката. А бодитата 3-6 вече не мога да зякопчавам, къси са. Много рита с крака, маха с ръце. Не може да стои мирна, ама не иска да се върти.
Важното е да ядат, да пишкат, да акат редовно. А за качване на тегло захранването се прави първо с каша, защото е калорична. След това се дават зеленчуци и плодове. Ако не наддава или е извън нормата, тогава може да се захранва. Иначе, дори към долната граница да е, по добре да се захрани поне като направи 5 мес. А важни са и признаците за захранване. Трябва май между 3-6 месец, да са удвоили теглото, а към 9 мес - година да са го утроили.

# 732
То е нормално да качват по-малко вече. За 4-ти месец качи по-малко около 430 грама. Този месец засега върви добре. Те в този период започват да забелязват света наоколо и вече не само млякото им е важно.
Аз ще си чакам 6 месеца за захранване. На 4++ малкият си избутва с езиче, далеч е от готовност. И да - кърмата си е много по-богата и калорична.

# 733
  • София/Севлиево
Вчера го водих на консултация-7,400 (+800 гр)и 65 см (+2)е.Отложиха му ваксините ,че нали беше с бронхиолит.Ама като се замисля може и короната да е било, въпреки че тестовете ни бяха отрицателни много бавно ни мина,и кумата ми бе положителна ,а се виждахме точно когато се разболяхме...
Сега обаче съм пред огромна дилема-дали да захраня от 21.02 или от 17.03.Трябваше от 8.03,но заради ваксините трябва още 10 дни да чакам,а човека само се нерви като ни гледа.Май по-рано ще пробвам,пък ако не иска няма да го насилвам.Баткото на 10 месеца ядеше детска кухня,ще ми се и сега да е така-една грижа по-малко ще имам...

# 734
Баткото качваше много малко, като към 4 месец не беше качил нищо. Тогава и на мен ми препоръчаха захранване, захраних го на 5м, не че след това започна да качва кой знае какво... 😀 Малкия, обаче няма намерение да намали качването. За 4ти месец беше +500, сега по това, което тегля вкъщи мисля, че ще мине 500 😀 вече е 7500, не мога да му смогна на дрехи, много бързо му стават малки. Ама то голямо ядене, голямо чудо, сутрин от 7 до към 9 е нон стоп на гърда в просъница. Иначе от време на време го размисвам с глас, откри си краката и се опитва да ги налапа😀

Общи условия

Активация на акаунт